Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Η ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς


                                                                                                                                                          Μετά την χρεοκοπία της χώρας, πολλοί πολιτικοί της Νέας Δημοκρατίας -αλλά και πολλοί δημοσιογράφοι- αναφέρουν διαρκώς πως η κατάρρευση της Ελλάδας οφείλεται στην κυριαρχία της αριστερής ιδεολογίας. Δηλαδή, ότι η Αριστερά που δεν έγινε ποτέ κυβέρνηση είναι υπεύθυνη.

Είναι λίγο περίεργο να είναι υπεύθυνη για την χρεοκοπία της χώρας –και τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα- η Αριστερά που δεν κυβέρνησε ποτέ και να μην είναι οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Ακόμα πιο περίεργο είναι πως αυτοί που τα λένε αυτά κατηγορούν την Αριστερά για κρατισμό αλλά, από την άλλη, διαπιστώνουμε πως οι ίδιοι δουλεύουν για επιχειρηματίες –ή στηρίζουν επιχειρηματίες- που έγιναν Κροίσοι λόγω των έργων που τους έδινε το κράτος, ενώ οι σύζυγοί τους είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Και γι’ αυτό η Αριστερά φταίει;
Όποιος έχει διαβάσει πέντε βιβλία στη ζωή του ξέρει πως ο κρατισμός έχει να κάνει –κυρίως- με τον φιλελευθερισμό και όχι με την Αριστερά ή με κάποια αριστερή πολιτική.
Όταν το κράτος στηρίζει το ιδιωτικό κεφάλαιο της ολιγαρχίας, δεν υπάρχει τίποτε αριστερό σε αυτό.
Βαριέμαι φριχτά τις αναλύσεις (ανάλυση-παράλυση), αλλά νομίζω πως έχω το σωστό επιχείρημα για να αποδείξω πως η αριστερή ιδεολογία δεν είναι κυρίαρχη στην Ελλάδα.
Και αυτό το επιχείρημα δεν έχει να κάνει με το κράτος και την οικονομία.
Οι κομμουνιστές, οι σοσιαλιστές και οι υπόλοιποι αριστεροί είναι διεθνιστές. Και ως διεθνιστές, δεν μπορεί να είναι ρατσιστές.
Αν η αριστερή ιδεολογία ήταν κυρίαρχη στην Ελλάδα, η Χρυσή Αυγή δεν θα βρισκόταν στη Βουλή, ούτε τόσο μεγάλο μέρος των Ελλήνων πολιτών θα ήταν ρατσιστές.
Χτες το βράδυ, περνούσα από το Θησείο λίγο μετά τον θάνατο από ηλεκτροπληξία ενός Αφρικανού μικροπωλητή που μπήκε στις γραμμές του τραίνου για να αποφύγει τη σύλληψη.
Ενώ το πτώμα του άτυχου μικροπωλητή (που ήταν πατέρας δυο παιδιών) ήταν μπροστά στα μάτια τους, πολλοί άνθρωποι –και ανάμεσά τους πολλοί νέοι- τα μόνα σχόλια που είχαν να κάνουν είναι πως «έχουμε γεμίσει μαύρους» και «έχει μαυρίσει ο τόπος».
Όχι, δεν υπάρχει καμία κυριαρχία της αριστερής ιδεολογίας στην Ελλάδα.
Στην Ελλάδα ήταν πάντα κυρίαρχος ο φασισμός. Και οι σκατόψυχοι.ehttp://pitsirikos.nt/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου