Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Κόλαση στα σχολεία!

 

Τρόμος επικρατεί στα ελληνικά σχολεία, αφού ένας στους τρεις μαθητές έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού, ενώ οι άλλοι δυο στους τρεις πάνε στο σχολείο με Καλάσνικοφ, για να μην μπορεί να τους εκφοβίσει κανείς. Ο σχολικός εκφοβισμός ονομάζεται διεθνώς «bullying» και αποτελεί ένα ακόμα δώρο της Ελλάδας στην ανθρωπότητα, αφού προέρχεται από την ελληνική λέξη «μπούλης»
Βροχή πέφτουν οι καταγγελίες από μαθητές, αφού αυτά τα μικρά –εκτός από βίαια- είναι και ρουφιανάκια.
Σε σχολείο της Κυψέλης, ένας μαθητής της Β΄ Δημοτικού δέχτηκε εκβιασμό από έναν μαθητή της Γ΄ Δημοτικού πως, αν δεν του φέρει τις καταθέσεις του πατέρα του από την Ελβετία, θα τον σαπίσει στο ξύλο, οπότε ο πατέρας του μικρού μαθητή έστειλε τους μπράβους του έξω από το σχολείο και γάζωσαν τον οκτάχρονο εκβιαστή με 78 σφαίρες για να συμμορφωθεί και να μην το ξανακάνει.
Σε σχολείο του Χαλανδρίου, μια οκτάχρονη μαθήτρια πέταξε μολότοφ στις συμμαθήτριές της και τις έκαψε ζωντανές αλλά δεν συνελήφθη επειδή δεν φορούσε κουκούλα και ο μπαμπάς της αποζημίωσε τους γονείς των νεκρών κοριτσιών με 60 εκατομμύρια ευρώ, λέγοντάς τους «κάντε άλλα».
Η κυβέρνηση σκέφτεται να στείλει στα σχολεία τα ΜΑΤ -γιατί τα πιτσιρίκια αρνούνται να καταδικάσουν τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται και αύριο θα γίνουν τρομοκράτες-, αλλά πρώτα θα στείλει 800 ψυχολόγους γιατί τα πιτσιρίκια είναι και τίγκα στα ψυχολογικά.
Οι ψυχολόγοι θα δώσουν συμβουλές και χάπια στους λιλιπούτειους σχιζοφρενείς αλλά, αν δουν πως δεν υπάρχει πρόοδος, θα τους φοράνε τον ζουρλομανδύα και θα τα πηγαίνουν στο Δαφνί ή στον Καιάδα.
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε έξι ευρωπαϊκές χώρες, τα ποσοστά εκφοβισμού στα σχολεία είναι πολύ υψηλά και θα είναι καλύτερα οι Έλληνες γονείς να κρατάνε τα παιδιά τους στο σπίτι τώρα που είναι και άνεργοι, ώστε να συνηθίζουν και την κλεισούρα, αφού αύριο άνεργα θα είναι κι αυτά.
Περιέργως, δεν είναι η Ελλάδα η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό σχολικού εκφοβισμού –αλλά η Λιθουανία- ενώ το χαμηλότερο ποσοστό υπάρχει στην Ιταλία αλλά αυτό είναι λογικό γιατί οι Ιταλοί είναι μέσα στην πόζα και τη φιγούρα από μικροί, οπότε τα αγοράκια πάνε στο σχολείο ντυμένα σαν γαμπροί και τα κοριτσάκια σαν μοντέλα, και δεν πλακώνονται στα μπουνίδια για να μην τους χαλάσει η χωρίστρα και τους σκιστεί το καλσόν.
Οι Έλληνες μαθητές πέφτουν θύματα εκφοβισμού στο σχολείο, έξω από το σχολείο, στους διαδρόμους του σχολείου, στην τάξη, στη γειτονιά και στο πάρκο, οπότε, όπως καταλαβαίνετε, κινδυνεύουν παντού και πρέπει να τα κλειδώσετε στο σπίτι για να μην μπορεί να τα τρομοκρατεί κανείς.
Βέβαια, σημαντικό ποσοστό μαθητών στην Ελλάδα πέφτει θύμα σχολικού εκφοβισμού στο διαδίκτυο –αφού οι συμμαθητές τους πετάγονται μέσα από το Facebook και το Skype και τους λένε «θα σου δείξω εγώ, μαλακισμένο, αύριο στο σχολείο-, οπότε κοιτάξτε να κατεβάζετε τσόντες και να τις βάζετε στα παιδιά σας να απασχολούνται και να είναι ασφαλή, γιατί, αν τα αφήσετε να ψάχνουν μόνα τους στα διάφορα τσοντοσάιτ, μπορεί να πέσουν πάνω σε τίποτα ανώμαλους που καραδοκούν πια παντού, γιατί τα σημερινά χρόνια δεν είναι σαν τα δικά μας τα χρόνια που υπήρχαν αξίες, πανανθρώπινα ιδεώδη και οράματα.
Η πιο συνηθισμένη μορφή σχολικού εκβιασμού είναι η χρήση κοροϊδευτικών ονομάτων και βρισιών, όπως «καριόλη», «γαμιόλη» «παλιοπουσταρά», «ψωλοτσακίστρα» κλπ, γιατί τις λένε συνέχεια ο μπαμπάς και η μαμά στο σπίτι που βρίζονται από το πρωί μέχρι το βράδυ γιατί έχουν σαλτάρει από την ανεργία και την αφραγκία, και θέλουν κάπου να ξεσπάσουν.
Επίσης, πολύ συνηθισμένα είναι τα σπρωξίματα και τα μπουνίδια, γιατί, μετά τα βρισίδια, πιάνει ο μπαμπάς τη μαμά από το μαλλί και την κάνει μαύρη στο ξύλο, οπότε το πιτσιρίκι ταυτίζεται με το πατρικό πρότυπο και θέλει να σκορπίσει τον θάνατο.
Τα παιδιά πειράζουν το ένα το άλλο και για την εξωτερική εμφάνιση, αφού αφενός κανείς δεν τους έμαθε πως πρέπει να αποκτήσουν πλούσιο εσωτερικό κόσμο και αφετέρου αυτά τα μικρά είναι εντελώς αδίστακτα και κακά –και όχι αθώα όπως νομίζουν διάφοροι βλαμμένοι- αλλά ευτυχώς δεν έχουν δύναμη γιατί, αν είχαν, θα μας είχαν καθαρίσει όλους.
Το τελευταίο διάστημα, στα ελληνικά σχολεία παρατηρούνται και φαινόμενα κανιβαλισμού, αφού πολλά παιδάκια είναι πεινασμένα και, επειδή δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν κουλούρι, δαγκώνουν τους συμμαθητές τους και τους πίνουν το αίμα.Εγραψε: Pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου