Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ξηροί καρποί από τα χεράκια μας

Στραγάλια!!

Αν φτιάξουμε μόνοι μας στραγάλια, θα καταλάβουμε ποια είναι η πραγματική γεύση αυτού του ξηρού καρπού, που θεωρείται ασήμαντος...
Τα στραγάλια είναι ωραία για να πιούμε ούζο ή τσίπουρο! Αντί για βρόχινο νερό, μπορούμε να βάλουμε νερό περασμένο από τα ειδικά φίλτρα που το καθαρίζουν! Και αν τα φτιάξουμε αρωματισμένα με βασιλικό... έχουμε μια ιδανική γεύση!
στραγάλια παραδοσιακά-ξηροί καρποί-τετράδιο συνταγών-παλιές συνταγές
Υλικά:
1 κιλό ρεβίθια
2 κουταλιές αλάτι
4 κουταλιές στάχτη κοσκινισμένη
2-3 κλωνάρια βασιλικό
βρόχινο νερό

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο βρόχινο νερό μαζί με το αλάτι και τη στάχτη και το βάζουμε να βράσει. Ρίχνουμε τότε τα ρεβίθια και τα βράζουμε μέχρι που όταν τα δαγκώσουμε να είναι μαλακά, ενώ η καρδούλα τους πρέπει να είναι σκληρή. Τα στραγγίζουμε αμέσως και τα σκεπάζουμε για λίγο με μια πετσέτα. Τα απλώνουμε μετά για να στεγνώσουν και τα ψήνουμε στο φούρνο. Πριν τα φουρνίσουμε, τα δοκιμάζουμε αν είναι ανάλατα, τα ραντίζουμε αλατόνερο που το έχουμε αρωματίσει με βασιλικό. Όταν σταματήσουν να σκάνε, είναι ψημένα και έτοιμα να τα απολαύσουμε! ΠΗΓΗ http://tetradiosyntagon.blogspot.gr/

Καλή σας επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου