10) Conium (γνωστός και ως Hemlock)κώνειο
 Ευρέως γνωστό για τις χρήσεις του στην αρχαία Ελλάδα, ως μέσο εκτέλεσης, το πιο διάσημο θύμα απο το κώνειο ήταν ο φιλόσοφος Σωκράτης, ο οποίος υπέστη τις συνέπειες της πιο ισχυρή τοξίνη του  coniine.
Η κατάποση ακόμη και μικρών ποσοτήτων coniine ( 6-8 φύλλα, ή μία ακόμη μικρότερη δόση των σπόρων ή ριζών, συνήθως κάνει ) προκαλεί θάνατο διαταράσσοντας νευρομυϊκές συνάψεις του σώματος σας, με αποτέλεσμα αυτό που είναι γνωστό ως "αύξουσα μυϊκή παράλυση." Η παράλυση ξεκινά συνήθως στα πόδια ενός ατόμου, και ανεβαίνει μέχρι το σώμα μέχρι να φτάσει σε των αναπνευστικών μυών, με αποτέλεσμα το θάνατο.
9,5) Hemlock πάλι : Cicuta (γνωστός και ως Water Hemlock, ο θάνατος-του-ανθρώπου, παστινάκη δηλητήριο)

Υπάρχουν τέσσερα είδη που ανήκουν στο γένος, και όλα αυτά είναι εξαιρετικά δηλητηριώδες. Τα φυτά περιέχουν ένα συστατικό που ονομάζεται cicutoxin, μια χημική ουσία που συγκεντρώνεται περισσότερο στο ριζικό σύστημα του φυτού.  συχνά συγχέεται με τα βρώσιμα φυτά όπως παστινάκη.
Η κατανάλωση του   οδηγεί σε ναυτία, κοιλιακό άλγος, αναπνευστική ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια, καρδιακή αρρυθμία, τρόμο, σπασμούς και θάνατο . Η νευροτοξίνη είναι επίσης απίστευτα ισχυρη?κατάποση του φυτου έχει γίνει γνωστόοτι προκαλει θάνατο σε βοοειδή σε μόλις 15 λεπτά .
9) Nerium oleander (γνωστός και ως Oleander)Πικροδάφνη
Αυτός ο θάμνος είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα φυτά στον κατάλογο, το οποίο είναι περίεργο, λόγω του ευρέως πως αυτό  χρησιμοποιείται ως διακοσμητικός θάμνος. Αυτό το θάμνο το βρίσκουμε σε πάρκα, σχολεία, και πίσω αυλές σε όλη τη χώρα,τα φύλλα, τα λουλούδια του, και όλα τα φρούτα περιέχουν χημικές ουσίες που είναι γνωστό ως το καρδιακές γλυκοσίδες , τα οποία, ενώ είναι θεραπευτικές σε ακριβείς δόσεις, μπορεί να σας προκαλέσει   καρδιακή αρρυθμία σε περίπτωση κατάποσης όχι συστηματικά.
8) Aconitum Ακόνιτον το ναπίδιον, γνωστό και ως monk's hood ή wolf's bane). Φύεται σε υγρά, σκιερά μέρη, σε λοφώδεις περιοχές, και ανθίζει έντονα προς το τέλος του καλοκαιριού.
Οι δηλητηριώδεις ιδιότητες των μελών τουAconitum έχουν γένος ήταν γνωστό για τις γενιές? διάφορα είδη του φυτού, για παράδειγμα, εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιούνται για την παρασκευή δηλητήριο μύτες βέλη για τους σκοπούς του κυνήγι και τον πόλεμο. Στους ανθρώπους, η τυχαία κατάποση μπορεί να αποβεί μοιραία? Τα φυτά περιέχει ονομάστηκε καταλλήλως ακονιτίνη νευροτοξίνες και cardiotoxins, που οδηγούν σεγαστρεντερικές επιπλοκές, κινητική αδυναμία, και της καρδιάς και των πνευμόνων παράλυση .
7) Ageratina altissima (γνωστός και ως White Snakeroot)
White Snakeroot είναι τόσο ισχυρή ότι η κατανάλωση μόνο το γάλα ή τρώνε το κρέας μιας αγελάδας που προσλαμβάνεται είναι το φυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή ασθένεια, ακόμα και θάνατο. Το φυτό περιέχει μια τοξίνη που ονομάζεται tremetol, η οποία, όταν προσλαμβάνεται από τον άνθρωπο, μπορεί να οδηγήσει σε τρέμουλο, έμετο και σοβαρά εντερικά προβλήματα. Η ασθένεια προκαλείται από δευτερογενή κατάποση tremetol ήταν τόσο διαδεδομένη στις αρχές του 19ου αιώνα, που έγινε γνωστός ως «ασθένεια του γάλακτος», και εκτιμάται ότι είναι υπεύθυνη για χιλιάδες θανάτους εκείνη την εποχή - μεταξύ των οποίων και η μητέρα του Αβραάμ Λίνκολν, Nancy Hanks Λίνκολν .
6) Brugmansia (τρομπέτα aka Αγγέλου)
βοτανολόγοι θα σας πω ότι τα μέλη του γένους Brugmansia πάρει το ψευδώνυμό τους, "τρομπέτα του αγγέλου,« από τουςμεγάλους, που κρέμονται, τρομπέτα σε σχήμα λουλουδιών , το οποίο μπορεί να μετρήσει μέχρι 50 εκατοστά μήκος και 35 εκατοστά πλάτος με τους ανοίγματα. Αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι το όνομα για τις αγγέλων που θα σημάνει την άφιξή σας στη μετά θάνατον ζωή. Κατάποση του φυτού, το οποίο περιέχει επικίνδυνα επίπεδα της χημικής ατροπίνη και η σκοπολαμίνη, είναι συχνά θανατηφόρα.
5) Ντιεφενμπάχια (γνωστός και ως Dumbcane)
Μέλη του γένους Ντιεφενμπάχιααποτελούνται από κύτταρα που περιέχουν μικροσκοπική βελόνα σε σχήμα κρυστάλλων του οξαλικού ασβεστίου που ονομάζεται raphides, παρουσιάζεται εδώ σε μεγέθυνση 600x.
Όταν φεύγει από την Ντιεφενμπάχια φυτό είναι μάσημα, αυτά τα μικροσκοπικά λόγχες του οξαλικού ασβεστίου συνήθως να οδηγήσει σε ερεθισμό του στόματος, η υπερβολική έκκριση σάλιου, και πρήξιμο . Σε σπάνιες περιπτώσεις, ωστόσο, ερεθισμός γίνεται τόσο σοβαρή ώστε η γλώσσας, του στόματος, του φάρυγγα και αποτελεσματικά ακινητοποιούνται, ενώ οι ιστοί γίνονται τόσο διογκώνεται ώστε οι αεραγωγοί μπλοκαριστεί, οδηγώντας σε θάνατο.
4) Abrus precatorius (γνωστός και ως Jequirity, τα μάτια του Καρκίνου, Ροζάριο Μπιζέλι) 
Abrus precatorius είναι εγγενές στην Ινδονησία, όπου είναι ζωντανή μαύρο, κόκκινο, λευκό και χάντρες του συχνά χρησιμοποιείται σε κρουστά όργανα της περιοχής. Αλλά οι σπόροι είναι επίσης εξαιρετικά δηλητηριώδες για λογαριασμό του περιεχομένου αβρίνη τους. Abrin, που είναι χημικά παρόμοια με την ρικίνη βρέθηκαν σε σπόρους κίκεως (βλ. παρακάτω), σαμποτάρει τις λειτουργίες του σώματός σας σε κυτταρικό επίπεδο με την αδρανοποίηση ριβοσώματα, οι μοριακές μηχανές στο σώμα σας υπεύθυνο για τη σύνθεση πρωτεϊνών. Η περιεκτικότητα αβρίνη μόλις ενός σπόρου λέγεται ότι είναι θανατηφόρες για τον άνθρωπο.
3) Hippomane mancinella (γνωστός και ως Manchineel, Manzanilla de la Muerte ["μικρό μήλο του θανάτου"])
Το δέντρο δεν Manchineel σαν εταιρεία. Αν ανανεώσει κατά το δέντρο, το λευκό χυμός που παράγει είναι ικανή να παράγει μια βίαιη αλλεργική αντίδραση στο δέρμα σας .Μόνιμη κάτω από το δέντρο κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδα θα προκαλέσει καμία δέρματος που έρχεται σε επαφή με την απορροή από το δέντρο στο blister.
Αυτές οι επιδερμικές επιδράσεις που προκαλούνται από τον ισχυρό ερεθιστικό φορβόλης , μόνο μία από τις πολλές τοξίνες που βρέθηκαν στο γαλακτώδες του δέντρου σφρίγος.Κατάποση καρπούς του δέντρου, που απεικονίζονται εδώ, είναι συχνά θανατηφόρα λόγω της της physostignmine περιεχόμενο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές που αφορούν naseau, έμετος, διάρροια, και επιληπτικές κρίσεις. Βασικά, δεν χάος με την manchineel? Υπάρχει ένας λόγος που λέγεται "το μικρό μήλο του θανάτου." Δεν θα σας αρέσει, και σίγουρα δεν σας αρέσει.
2) Cerbera odollam (aka Το Δέντρο αυτοκτονίας)
Αυτό το είδος του δέντρου ανήκει στην ίδια οικογένεια με Oleander, και είναι επίσης πολύ τοξικό για τους ανθρώπους. Οι σπόροι του δέντρου αυτοκτονίας περιέχουν μια τοξίνη που ονομάζεται cerberin, ένας ισχυρός ένωση ικανή να διαταράξει διαύλους ιόντων ασβεστίου στο μυ της καρδιάς, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αρρυθμία που είναι συχνά μοιραία εάν η τοξίνη καταπίνεται σε αρκετά υψηλές ποσότητες.
Το εργοστάσιο έχει αναφερθεί από κάποιους ως το τέλειο φονικό όπλο. Να πάρει κάποιος να καταπιεί το cerberin στο δέντρο αυτοκτονία είναι υποτίθεται ότι είναι αρκετά εύκολο να γίνει, καθώς η γεύση του μπορεί να συγκαλυφθεί με μπαχαρικά, όταν σερβίρονται στα τρόφιμα. Η τοξίνη είναι επίσης διαβόητη για να παραβλέπεται ως αιτία θανάτου στις αυτοψίες.
Δεν μπορεί να έρθει ως έκπληξη, επομένως, ότι μια ομάδα Γάλλων εγκληματολογικής τοξικολόγους κατέληξε στο συμπέρασμα ότι Cerbera odollam χρησιμοποιείται από περισσότερους ανθρώπους να διαπράξουν αυτοκτονία και δολοφονία από οποιοδήποτε άλλο φυτό , που έχει εντοπίσει περισσότερες από 500 περιπτώσεις θανατηφόρων Cerberaδηλητηρίαση μεταξύ 1989 και 1999 στο νότιο-δυτικό ινδικό κρατίδιο της Κεράλα και μόνο.
1) Ricinus communis (γνωστός και ως ο Plant Κικινέλαιο)
Μοιάζει πολύ με πικροδάφνη, φυτά Καστορέλαιο μπορεί να βρεθεί σε σπίτια και κήπους σε όλο τον κόσμο, παρά το γεγονός ότι οι σπόροι τους είναι πραγματικά πολύ επικίνδυνο - τόσο επικίνδυνη, στην πραγματικότητα, ότι η μονάδα είναι ο τρέχων κάτοχος του Βιβλίου Guinness του τίτλου World Records για την πιο δηλητηριώδες φυτό στον κόσμο.
Οι σπόροι λιμάνι ένα απίστευτα τοξική χημική ουσία που ονομάζεται ρικίνη, και μια θανατηφόρο δόση θεωρείται να είναι στην περιοχή από 4 έως 8 σπόρους . Κατάποση των σπόρων μπορεί να οδηγήσει σε αίσθηση καψίματος στο στόμα και στο λαιμό, έντονο κοιλιακό άλγος, διάρροια και αιματηρή μέσα σε 36 ώρες, και μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο μέσα σε 3-5 ημέρες, εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία.μετάφραση πηγηhttp://io9.com/