Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Τα συστατικά σε σαμπουάν και μαλακτικά που προκαλούν απώλεια μαλλιών


Θειϊκά

Λαουρυλ θειικό νάτριο (SLS) και λαουρυλ θειικό αμμώνιο (ALS) είναι επιφανειοδραστικές ουσίες που βρίσκονται σε πολλά σαμπουάν  επειδή παράγουν μεγάλη ποσότητα αφρού. Σύμφωνα με Healthy-Communications.com και την Εφημερίδα της American College of Toxicology, αυτά τα θειικά βρέθηκαν να είναι ερεθιστικές ουσίες σε επιδερμικές δοκιμές σε συγκεντρώσεις από 2 τοις εκατό και μεγαλύτερη, η οποία είναι μια πολύ χαμηλότερη συγκέντρωση από το ποσοστό 20 που βρίσκονται σε πολλά σαμπουάν. Επιπλέον, μελέτες σε αρουραίους έχουν δείξει τόσο SLS και το ALS  προκαλουν βλάβη σε θύλακες των τριχών, με πιθανό αποτέλεσμα την απώλεια μαλλιών. Νατρίου και αμμωνίου θειικού laureth, τα οποία είναι στενά συνδεδεμένα με τα προαναφερθέντα συστατικά, βρέθηκαν να έχουν ερεθιστικές επιδράσεις,

Χλωριούχο Νάτριο

Χλωριούχο νάτριο,  γνωστο ως επιτραπέζιο αλάτι, χρησιμοποιείται ως πυκνωτικό σε σαμπουάν και μαλακτικά που περιέχουν λαουρύλ θειικό νάτριο. Είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στη ερεθισμό των ματιών και μπορεί επίσης να προκαλέσει ξηρότητα και φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής. Σύμφωνα με Purezing.com,το αλάτι μπορεί επίσης να προκαλέσει κάποια απώλεια μαλλιών. Σε σαμπουάν που περιέχουν αμμώνιο επιφανειοδραστικές ουσίες με βάση, το χλωριούχο αμμώνιο χρησιμοποιείται αντ 'αυτού.

Φορμαλδεΰδη

Η φορμαλδεΰδη χρησιμοποιείται σε ορισμένα σαμπουάν και μαλακτικά, συμπεριλαμβανομένης σαμπουάν μωρών, ως συντηρητικό, λόγω του χαμηλού κόστους του και τις απολυμαντικές ιδιότητες.που εχει  επίσης, χρησιμοποιείται για ταρίχευση. Η φορμαλδεΰδη μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο DNA, και η υπερβολική έκθεση σε φορμαλδεΰδη μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου