Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Αντι για ΟΡΜΟΝΗ ριζοβολίας............ Μέλι!!!!!!!!!!!!



Ολοι γνωρίζουμε τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχει το μέλι για τον Ανθρώπινο οργανισμό. Σήμερα όμως θα μελετήσουμε τα οφέλη που έχει το μέλι σε λιγο διαφορετικούς απο εμάς οργανισμούς. Και αυτοί ειναι τα γνωστά σε όλους μας ΦΥΤΑ!!!!!!


Πλήθος στοιχείων , βιταμινών , μετάλλων και αντιμυκητιακών  αντιβακτηριακών ιδιοτήτων διακατέχουν το γνωστό σε όλους μας μέλι που παράγεται απο νέκταρ η μελίτωμα που συλλέγουν οι μέλισσες από τη ΦΥΣΗ. Ωστόσο θα μπορούσε να πιστεύει κάποιος ότι το μέλι μπορεί να λειτουργήσει ως ορμόνη ανάπτυξης των ριζών ενός φυτού????

Δυο απο τα βασικότερα κριτήρια που εχει το μελι ειναι οι αντισηπτικές και αντιμυκητιακες ιδιότητες του. Και αυτές ίσως θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ασπίδα άμυνας και προστασίας για τα πρώτα στάδια ανάπτυξης ενός φυτού. Όλοι γνωρίζουμε πόσα φυτά χάνουν την ευκαιρία να πάρουν ''ζωη'' επειδή προσβλήθηκαν απο κάποιο μικρόβιο , μύκητα ο οποίος προσέβαλε το ευαίσθητο ριζικό τους σύστημα με αποτέλεσμα την οριστική θανάτωση τους. Επίσης ενα πλήθος βιταμινούχων συστατικών και ζακχάρων μπορεί να προικίσει ένα φυτό με δύναμη , έτσι ώστε να αντεπεξέλθει στις πρώτες ανάγκες γρήγορα και αποτελεσματικά.



Όμως ας προχωρήσουμε και σε μια πιο επιστημονική ''προσέγγιση''. Το μέλι ουσιαστικά λειτουργεί ως ένας παράγοντας σπερματογένεσις , και ανάπλασης των κυττάρων. Πειράματα διεξήχθησαν και αποδείχθηκε οτι το μέλι έχει τα απαραίτητα ένζυμα τα οποία αποτελούν σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης του ριζικού συστήματος ενός φυτού.


Ποιος όμως είναι ο σωστός τρόπος για να κάνουμε τα νέα φυτά μας να ριζώσουν?

Λέγεται οτι ένας σωστός αρκετά αποτελεσματικός τρόπος είναι να βουτήξουμε τα μοσχεύματα που θέλουμε να ριζώσουν μέσα σε μείγμα που έχουμε ανακατέψει μέλι με νερό και οχι σε σκέτο μέλι. Το μείγμα το φτιάχνουμε με ζεστό νερό (ομογενοποιηση) σε αναλογία 1 μέρος μέλι 3 μέρη νερό.

Eπίσης άλλη μια μέθοδος.




Ετσι συναδελφοι δεν εχουμε παρα να το ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ!!!!!!!!!

Και όσοι θέλουν να εμππλουτήσουν τη φύση με διάφορα ευεργετικά για τη μέλισσα φυτά , δεν έχουν παρά να χρησιμοποιήσουν αυτή τη μέθοδο για τα νέα Φυτά τους , και να μην χρησιμοποιήσουν τις ''χημικές'' ορμόνες που οι γεωπόνοι προωθούν!!!!!

Γιατί η μέλισσα αξίζει ενα καλύτερο ΜΕΛΛΟΝ......!!!!!!!!!!!!!!



                     πηγες http://orinimelissa.blogspot.gr/                                 orinimelissa.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου