Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Γλυκά μυρωδάτα κεράσματα από τα χέρια μας ...με μόλις τρία συστατικά !

Όταν έμαθα για πρώτη φορά πόσο εύκολο είναι να τα φτιάξω ,  δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ήταν τόσο απλή συνταγή...... με μόλις τρία συστατικά και μπορείτε να τα συνδυάσετε όπως εσείς θέλετε. Μη διστάσετε να παίξετε με τη συνταγή για να βρείτε τη αγαπημένη σας εκδοχή. -
125 γρ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου 
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα δυόσμου * 
3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη                                                                                                                                                                    Χτυπάμε το τυρί κρέμα με το μίξερ μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε το δυόσμο και τη μισή άχνη ζάχαρη και χτυπάμε ξανά μέχρι να ενσωματωθούν τα  υλικά μας . Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και κτυπάμε ξανά  Πλάθουμε με τα χέρια μας την πάστα σε μικρές 1/2 "μπάλες και να τις τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα σε δίσκο. Πατούμε τις μπάλες με ένα πιρούνι και στη συνέχεια τις αφήνουμε να ξεκουραστούν  μέχρι να είμαστε έτοιμοι να τις  σερβίρουμε. Φυλάσσονται στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για έως και δύο εβδομάδες ή στη κατάψυξη μέχρι και δύο μήνες.                                                                                                    Εκχύλισμα  Μεντας Αν δεν βρίσκετε εκχύλισμα μέντας στα σούπερ μάρκετ ή τα εξειδικευμένα καταστήματα, φτιάξτε μόνοι σας. Είναι απλό, εύκολο και με αυτό τον τρόπο επιλέγετε εσείς τις "πρώτες ύλες". 
~
Επίσης, χρήσιμο είναι να έχουμε υπόψη μας ότι το εκχύλισμα είναι διάφανο, που σημαίνει ότι αν το χρησιμοποιήσουμε στα γλυκά μας δεν θα δώσει χρώμα. Γι'αυτό φροντίζει το χρώμα ζαχαροπλαστικής! 
σπιτικό εκχύλισμα μέντας! (για να μην ψάχνεις...)

Διαδικασία

Κόβω μια χούφτα φύλλα μέντας (δυόσμο)από το μπαλκόνι μου. Τα μετράω να γεμίζουν περίπου το 1/4 μιας κούπας, σα δόση. Σε περίπτωση που έχω κόψει μαζί και μακρύτερα κοτσάνια, τα κόβω με ένα ψαλίδι. Θέλω να συγκεντρώσω μονάχα τα φύλλα μέντας. Ξεκινάω να τα τρίβω ένα-ένα με τα δάχτυλά μου. Με αυτή τη διαδικασία τα βοηθώ να απευλεθερώσουν περισσότερα έλαια από τα φυλλαράκια τους.
Τοποθετώ τα "μαδημένα" φύλλα σε ένα μέτριο γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Τα περιχύνω με το αλκοόλ, φροντίζοντας να τα καλύψει τελείως. Αν χρειαστεί βοηθάω με ένα κουτάλι, ώστε να καθίσουν στον πάτο τα φύλλα μέντας. Αν προεξέχει κάποιο κομμάτι, θα σαπίσει.
Κλείνω καλά το βάζο μου και το ανακινώ. Το χτυπάω ελαφρώς στον πάγκο της κουζίνας, ώστε να καθίσουν στον πάτο τα φύλλα της μέντας. Το αποθηκεύω σε σκοτεινό, δροσερό μέρος για 1 μήνα και θυμάμαι που και που να το κουνάω κυκλικά, ώστε να μην "καθίσει" το αλκόλ και να ανανεωθεί μέσα στα φύλλα.
Μετά το μήνα, σουρώνω την μέντα και το υγρό που απομένει μέσα στο βάζο αποτελεί το εκχύλισμά της!
(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το goinghometoroost.com)

~δοκίμασέ το!~

                                                           Συμβουλές                                                                                                           * Με το εκχύλισμα δυόσμου  πρέπει να είμαστε πολύ  προσεκτικοί. Ποτέ δεν μετρούμε πάνω από το μπολ! Εάν προσθέσουμε ακόμη  μερικές σταγόνες , η γεύση θα αλλάξει  σε "οδοντόκρεμα. μέντας¨ !-. Θα μπορούσαμε  να τα κάνουμε με διαφορετικές γεύσεις . όπως βανίλιας  αμύγδαλου ,λεμόνι ,πορτοκάλι κλ . Αν βάλουμε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη στο καλούπι πριν από το μείγμα αυτό  βοηθά στο να βγει πιο σταθερή η τυρό μπαλίτσα . Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με το πιρούνι . Απλά κυλαμε την μπάλα του μείγματος σε  λίγη ζάχαρη πριν τη συμπίεση με το πιρούνι. Βοηθά στο να μην κολλήσουν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης (αν διαρκέσει πολύ). Εύκολα ...Νόστιμα....Οικονομικά για ένα παιδικό πάρτυ ,μια γαμήλια δεξίωση ,
 μια επίσκεψη σε φίλους ,ένα οικογενειακό τραπέζι  Απολαύστε τα!                                                  πηγη  http://www.barefeetinthekitchen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου