Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Εύγευστο αρωματικό τσάι για το ξεκίνημα μιας καλής μέρας.


                                                                       
Συστατικά:                                                                    Δεντρολίβανο για την καλή λειτουργία του κυκλοφοριακού Χρήση: βοηθά την κυκλοφορία του αίματος και δυναμώνει τον οργανισμό. Εξομαλύνει την καρδιακή λειτουργία, βελτιώνει τη λειτουργία του συκωτιού και της χολής, βοηθάει την πέψη. Είναι γνωστό σαν ένα από τα ελιξίρια της νεότητας. Ως υποκατάστατο καφέ για άτομα με προβλήματα στο στομάχι. ΠΡΟΣΟΧΗ: Καθότι αυξάνει την πίεση του αίματος να μην χρησιμοποιείται από υπερτασικούς.
Ως προσθήκη μπάνιου: ξεκουράζει πνεύμα και σώμα, σε καταστάσεις εξάντλησης, πονοκέφαλο και ρευματισμούς. ΠΡΟΣΟΧΗ: Όχι το βράδυ.
Στην Κουζίνα: σε σούπες, ψάρι, κρέας, πουλερικά, σάλτσες, λαχανικά, μανιτάρια.
Φασκόμηλο για τον καθαρισμό του οργανισμού από τοξίνεςΧρήση: άριστο αντιβακτηριακό, αντιφλεγμονώδες, αποτοξινωτικό, αποχρεμπτικό, σπασμολυτικό, ρυθμιστικό της εφίδρωσης. Για προβλήματα του στομάχου, του εντέρου, του συκωτιού και της χολής, για ουρολοιμώξεις, λοιμώξεις με πυρετό, γρίπη, κρυολόγημα, κλιμακτήριο, απογαλακτισμό.
Γαργάρες: για όλες τις φλεγμονές του λαιμού και του φάρυγγα
Στην Κουζίνα: σε κρέας, συκώτι, κυνήγι, ψάρι, ζυμαρικά
ΜΕΤΡΗΜΕΝΗ  ΧΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ!

Βάλσαμος για την ψυχική αρμονίαΧρήση: για νευρικότητα, αϋπνίες, μελαγχολία και κατάθλιψη. Γενικά δυναμωτική δράση σε πνευματική εξάντληση, αναιμία, μετά από βαριές ασθένειες, σπασμολυτικό στους πόνους περιόδου, αντιφλεγμονώδες σε παθήσεις του στομάχου, του εντέρου και της χολής. Το λάδι του βάλσαμου έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε εγκαύματα, κοψίματα και γενικότερα πληγές του δέρματος που έγιναν πρόσφατα, καθώς και σε πόνους των μυών και των νεύρων, σε ρευματισμούς και φλεβίτιδα.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Όσο διαρκεί κάποιου είδους θεραπεία με βάλσαμο σε εσωτερική ή εξωτερική χρήση, μην εκτίθεστε  στον ήλιο ( εργασία στο ύπαιθρο, ηλιοθεραπεία κτλ), καθότι υπάρχει κίνδυνος δερματικών αντιδράσεων.
                                                
Βάζουμε στη φωτιά το νερό κρύο μαζί με το Δεντρολίβανο, Φασκόμηλο (μια κουταλιά του τσαγιού ξηρό βότανο και κάθε φλιτζάνι νερό) στην κατάλληλη δοσολογία. Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά κ σιγοβράζουμε σκεπασμένο για 2-3 λεπτά ακόμα. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά κ προσθέτουμε το βαλσαμο το αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά. Κατόπιν το φιλτράρουμε κ το πίνουμε.


ΤΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΒΟΤΑΝΑ ΠΙΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΜΕΛΙ


ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:
 Ø      Δύο με τρία φλιτζάνια την ημέρα γουλιά-γουλιά για οξείες περιπτώσεις.
Ø      Για μακροχρόνια θεραπεία μην χρησιμοποιήσετε το ίδιο ρόφημα για περισσότερο από 3-4 εβδομάδες προς αποφυγήν ανεπιθύμητων παρενεργειών, όπως τοξικότητα ή αναστροφή συμπτωμάτων ή εξάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου