Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Οι 5 Μεγαλύτερες Εγχώριες Τρομοϋστερίες

 Από τις τρελές αγελάδες μέχρι τη νόσο της παπαχρήστου                                                                                                           Είναι γενικό αξίωμα: όλα είναι υπό έλεγχο μέχρι να ακουστεί το πρώτο ουρλιαχτό, μέχρι να τρέξει ο πρώτος στο φαρμακείο, το νοσοκομείο ή την τράπεζα να πάρει φάρμακα, θεραπεία και λεφτά πριν τα πάρουν οι συνάνθρωποί του. Εδώ στη μικρή μεσογειακή γωνιά μας, έχουμε μία τάση να μας αρέσουν τέτοια φαινόμενα. Με πολλή επιμονή και παρ' όλες τις δυσκολίες, καταφέραμε να κάνουμε μία επιλογή και να παρουσιάσουμε τις περιπτώσεις που οδήγησαν στη μεγαλύτερη δυνατή παράκρουση, αναδεικνύοντας όλες τις φοβίες που κρύβονται κάτω από τη συνείδηση του κοσμάκη.
Υ2Κ

Πλησιάζει η αλλαγή της χιλιετίας και κάποια στιγμή η ανθρωπότητα παρατηρεί ότι βασίστηκε πολύ στα κομπιούτερς. Συγκεκριμένα, λίγο απο τεμπελιά, λίγο απο τεχνικές ανάγκες και χάριν συντομίας, σταδιακά ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι τόσες δεκαετίες, οι ημερομηνίες καταχωρούνται χωρίς το πρόθεμα “19-”, πράγμα που σημαίνει ότι όταν φτάσουμε στο 2000, οι υπολογιστές θα λένε “00” και θα καταλαβαίνουν “1900”. Υπαρκτό ζήτημα το οποίο οι υπεύθυνοι διαχειρίστηκαν με μία κάποια ψυχραιμία, με αποτέλεσμα ο Y2K (Ιός της χιλιετίας) να μην πειράξει τίποτα. Οι υπόλοιποι όμως; Επειδή θα ήταν κρίμα να το χαλάσω, μεταφέρω τι έγραφε το 1999 το περιοδικό ΡΩΜΙΟCΥΝΗ (sic) για τις συνέπειες, καθρεφτίζοντας σε μεγάλο βαθμό το πως το αντιμετώπισαν οι συμπολίτες μας:
“Είναι βάσιμοι οι λόγοι οι οποίοι έχουν φέρει σε κατάσταση πανικού όλους αυτούς που γνωρίζουν την έκταση του προβλήματος. Πρόκειται για τον περιβόητο «ιό της χιλιετίας» ή αλλιώς «ιό του 2000», που ένα δευτερόλεπτο μετά τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου 1999 θα βυθίσει στο σκοτάδι μεγάλες ζώνες του πολιτισμένου κόσμου, κόβοντας  φως, νερό, τηλέφωνο ,για να επακολουθήσουν όσα η κατάσταση αυτή συνεπάγεται: έλλειψη ενεργειακών πόρων , τροφίμων , εφοδίων, η οποία σταδιακά και με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στην αναρχία και στον κανιβαλισμό. Όλα αυτά φοβούνται οι πολιτισμένοι άνθρωποι οι οποίοι φροντίζουν από τώρα για την επιβίωσή τους που θα αρχίσει τη μοιραία Παρασκευή της 31ης Δεκεμβρίου.”
Η Νόσος των Τρελών Αγελάδων

Αυτή ήταν απ' τις πολύ καλές περιπτώσεις. Μερικές αγελάδες διαγιγνώσκονται με σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια και καθώς η φράση “σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών” φαίνεται να είναι δύσκολη για συνθήματα, το κοινό αμέσως σπεύδει να τα βάλει με τα καημένα τα ζωάκια και της δίνει το όνομα “νόσος των τρελών αγελάδων”. Η απόδειξη ότι αιτία για την ασθένεια ήταν μία τροποποιημένη πρωτεϊνη αγνοείται παντελώς και η λαϊκή σοφία επικεντρώνεται στο γεγονός ότι μεταδίδεται μέσω της ομοιοφαγίας των ζώων. Σε μία από τις καλύτερες πολιτικές που έχει να επιδείξει η ΕΕ, κατεβάζει ντιρεκτίβα για την απαγόρευση του κοκορετσίου και του σπληνάντερου. Το αποτέλεσμα είναι μία θεσπέσια υστέρια όπου η πρώην κοψιδολάγνα ελληνική κοινωνία μετατρέπεται ξαφνικά σε χορτοφαγική και χαμηλώνουν οι δείκτες παχυσαρκίας σε βαθμό που δεν ξαναείδαμε μέχρι την οικονομική κρίση.
Σε διεθνές επίπεδο, αξίζει να αναφερθεί η στιγμή που η Όπρα Γουίνφρεϊ είπε στην εκπομπή της την ατάκα “ε… ναι, μ' όλα αυτά η κατανάλωση βοδινού είναι ένα θέμα”. Την επόμενη μέρα, οι πωλήσεις βοδινού στις ΗΠΑ πέφτουν κατακόρυφα, οι εκτροφείς ξεσηκώνονται και κινούνται δικαστικά και μη εναντίον της, αναγκάζοντάς την να επιστρέψει λίγες ημέρες μετά και να ανασκευάσει την τρομοκρατική της παρατήρηση.
Η Γρίπη των Πουλερικών

Ξαφνικά ένας νέος κίνδυνος εγείρεται απ' τα κοτόπουλα (το ξέραμε ότι δεν έπρεπε να εμπιστευτούμε ποτέ αυτήν την απομίμηση κρέατος) και οι τρομοκράτες με τα ράμφη, αυτή τη φορά χρησιμοποιούν δόλιες τακτικές. Μεταδίδουν τον ιό μέσα από τα εκκριτώματά τους, τον οποίον παραλαμβάνει το ιπτάμενο κομμάντο “αποδημητικά πουλιά” από τις αγροτικές περιοχές και το φέρνει στα αστικά κέντρα. Οι ασθενείς που τελικά πεθαίνουν από τον ιό είναι μόνο αυτοί με ήδη καταπονημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Παρ' όλα αυτά, οι φιλάνθρωποι χριστιανοί συμπολίτες μας τρέχουν στα φαρμακεία προληπτικά να αγοράσουν εκατοντάδες συσκευασίες Tamiflu – το φάρμακο που έκανε τον Ντόναλντ Ράμσφελντ να πίνει στην υγειά της γρίπης των πουλερικών – οδηγώντας σε έλλειψη του προϊόντος, το οποίο κάποιοι άνθρωποι χρειάζονταν πραγματικά και όχι προληπτικά. Να δώσουμε συγχαρητήρια σ' αυτούς τους συμπολίτες μας, ελπίζουμε να χαίρονται μέχρι σήμερα το δωμάτιο-Tamiflu.
Η Γρίπη των Χοίρων

Στην αυγή του 21ου αιώνα ένας πόλεμος μαίνεται μεταξύ ανθρωπότητας και ζωικού βασιλείου, και την επόμενη κίνηση σ' αυτήν την εφιαλτική σκακιέρα πραγματοποιούν οι φίλοι μας τα γ'ρούνια, με την εμφάνιση της επονομαζόμενης γρίπης των χοίρων. Φήμες λένε ότι τη φέρνει αυτοπροσώπως ο Σπίντι Γκονζάλες, κουβαλώντας τον Πόρκυ Πιγκ απ' το Μεξικό με εχθρικές διαθέσεις. Η Ελλάδα δεν τρώει μαγειρεμένο κρέας, παρότι το μαγείρεμα σκοτώνει όλα τα μικρόβια. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού κυκλοφορεί με μάσκες, ενώ ο ιός έχει αποδειχθεί βλαβερός μόνο για όσους έχουν προϋπάρχον πρόβλημα με το ανοσοποιητικό. Τα σουβλατζίδικα δεινοπαθούν και η υστερία εξαπλώνεται ασταμάτητη.
Ο Ιός του Δυτικού Νείλου
Αφού δεν τα κατάφερε με τα πτηνά, τις αγελάδες και τα γουρούνια, το ζωικό βασίλειο πραγματοποίησε μία νέα επίθεση στην ανθρωπότητα και ειδικά στην ελλάδα, αυτή τη φορά με κουνούπια. Παρότι έγινε σαφές ότι ο Ιός μεταδίδεται μόνο από τα κουνούπια και όχι από τις επαφές με άλλους ανθρώπους, πολλοί επέλεξαν να το αγνοήσουν και να αρχίσουν να κρύβονται και να απομακρύνονται. Η εθνική υποχονδρία χτύπησε κόκκινο και ο πανικός που διαδόθηκε με την ευγενική συνδρομή των μίντια κλιμακώθηκε με το χαχα-χωρατό-χαχα μίας ασήμαντης ονόματι βούλα παπαχρήστου η οποία άδραξε την ευκαιρία για να αποδόσει τις ευθύνες στους μετανάστες από την Αφρική. Ενώ δήλωνε “δεν είδα, δεν ήξερα, αθώο αστειάκι ήταν”, λίγο καιρό μετά, σε ένα αξιομνημόνευτο trash-tv στιγμιότυπο, την είδαμε αγκαζέ με το τσοντολούλουδο που και είδε και ήξερε.                                                                   πηγή   http://luben.tv/author/normo  _gin/http://luben.tv/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου