Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΘΑ ΠΑΊΖΕΙ ΜΠΆΛΑ ΣΤΑ "ΤΡΊΚΑΛΑ"................!

Αγαπητοί συμπολίτες, γονείς και αθλητές του συλλόγου μας,
Με μεγάλη στεναχώρια σας ενημερώνουμε ότι σε λίγες ώρες, ίσως και την ώρα που διαβάζετε αυτή την ενημερωτική επιστολή, να έχουν προκηρυχθεί τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα για τις ομάδες του νομού Σάμου, με μία μεγάλη έκπληξη. Το καλύτερο γήπεδο του νομού (των Ραχών), να μην συμπεριλαμβάνεται στους επίσημους αθλητικούς χώρους της Ικαρίας.
Έτσι η ομάδα μας, είναι υποχρεωμένη για την χρονιά αυτή, να παίζει όλα τα παιχνίδια της μακριά από τις Ράχες, με ότι σημαίνει αυτό (ταλαιπωρία, οικονομική επιβάρυνση κλπ).
Το Δ.Σ. του συλλόγου, οι κάτοικοι και οι φορείς της ευρύτερης περιοχής των Ραχών, κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, προκειμένου να φτιάξουμε για τα παιδιά μας και την κοινωνία της περιοχής ένα γήπεδο αντάξιο του πολιτισμού και των οραμάτων που έχουμε όλοι. Δηλαδή ένα γήπεδο με προδιαγραφές και αποδυτήρια που να μπορούν να χρησιμοποιούν τα παιδιά μας και οι ομάδες που έρχονται στις Ράχες χωρίς προβλήματα.
Έτσι προχωρήσαμε όλοι και φτιάξαμε την περίφραξη, τον φωτισμό και το φυσικό χορτάρι του γηπέδου. Έμεινε η τελευταία εργασία της κατασκευής των αποδυτηρίων, η οποία ξεκίνησε μετά την επίσημη παραχώρηση από την Μητρόπολη Σάμου(και την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Αγίου Δημητρίου), ενός οικοπέδου δίπλα ακριβώς από το γήπεδο. Οι εργασίες αυτές παρά του ότι  έγιναν από τον σύλλογό μας, τυπικά ανήκουν στον Δήμο (Ραχών παλαιότερα) Ικαρίας.
Δυστυχώς φαίνεται ότι τα οράματα αυτά δεν τα έχουμε όλοι στις Ράχες, αφού μία κυρία επωνύμως κατήγγειλε το σύλλογό μας, όταν ξεκινήσαμε τις εργασίες για τα αποδυτήρια, στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Κηρύκου και στο Δασονομείο Ικαρίας (θα δημοσιεύσουμε και τα σχετικά αντίγραφα των καταγγελιών), ότι τάχα «…καταστρέφουμε το περιβάλλον…». Το Δασαρχείο προχώρησε (αναγκαστικά) στην υποβολή μήνυσης για αυθαιρεσία και τα μέλη του Δ.Σ. βρέθηκαν στο εδώλιο του δικαστηρίου στη Σάμο, επισκέψεις και έξοδα που μέχρι σήμερα με τις αναβολές, έφτασαν τις 5 φορές. Αναμένεται νέα δικάσιμος στις 3 Νοεμβρίου 2014 για τον ίδιο λόγο.
Προκειμένου να  ο σύλλογός μας, να προχωρήσει  την διαδικασία νομιμοποίησης των εγκαταστάσεων του γηπέδου και την έκδοση οικοδομικής άδειας για τα αποδυτήρια, προχώρησε με δική του πρωτοβουλία για λογαριασμό του δήμου, στην αποτύπωση του γηπέδου και των γύρω χώρων και υπέβαλε μετά από τις σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ. και της Οικ. Επιτροπής του Δήμου, στον συμβολαιογράφο κ. Η. Τριπουλά,  όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, προκειμένου, επιτέλους να αποκτήσει το γήπεδό μας νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας, άδεια λειτουργίας και να μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις εργασίες χωρίς προβλήματα και καταγγελίες «ευαίσθητων πολιτών». Αλλά και αυτές οι εργασίες δεν έγιναν χωρίς προβλήματα, αφού η ίδια κυρία, πρωταγωνίστησε (άραγε για ποιόν λόγο ;) στο να συνταχθούν τα σχετικά τοπογραφικά 3 φορές, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να κατατεθούν οριστικά στον συμβολαιογράφο λίγες ημέρες πριν ολοκληρωθεί η θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής
Έτσι φθάσαμε στον Οκτώβρη του 2014, και είμαστε σχεδόν εκεί που αρχίσαμε το έτος 2010. Το γήπεδό μας να μην έχει αποδυτήρια και φυσικά να στερείται άδειας λειτουργίας. Όπως μας ενημέρωσαν προφορικά από την ΕΠΣ Σάμου, το γήπεδο των Ραχών ΔΕΝ θα συμπεριληφθεί στα γήπεδα του νομού που θα ορίζεται η διεξαγωγή αγώνων για το έτος 2014-15, ακόμη και μετά την απόφαση του Υπουργού Αθλητισμού, περί αναστολής έκδοσης των αποφάσεων μέχρι τον Φλεβάρη του 2015. Ο μοναδικός λόγος είναι η έλλειψη αποδυτηρίων.
Θέλουμε με την επιστολή αυτή να καταγγείλουμε στην κοινωνία της Ικαρίας, τους θρασύτατους αυτούς συμπολίτες (???) μας, που εκτός του ότι δεν βοηθούν, δεν συμπαραστέκονται στις κοινωνικές δράσεις των φορέων της Ικαρίας, καταγγέλλουν επιλεκτικά και επωνύμως, μπλοκάροντας και εμποδίζοντας τις προσπάθειές μας και φυσικά στερούν από τα παιδιά μας της ενασχόληση με τον αθλητισμό.  Έχουν το θράσος να φιγουράρουν με το όνομά τους στα δημοτικά ψηφοδέλτια, όπως στις εκλογές του Μαΐου 14 και ακόμη χειρότερα να δημοσιοποιούν με ασύστολα ψεύδη και ανακρίβειες τις απόψεις τους σε μέσα ενημέρωσης. Βέβαια η κοινωνία της Ικαρίας τους έδωσε την απάντηση που τους άξιζε. Αλλά το πρόβλημα παραμένει και τα παιδιά μας θα αναγκαστούν να ασχοληθούν με το άθλημα που τους αρέσει μακριά από τον τόπο τους. Ακόμη η Κοινωνία των Ραχών θα χάσει, ελπίζουμε μόνο για μία χρονιά την δυνατότητα να καμαρώνει τα παιδιά της στο γήπεδο του χωριού μας.
Όσο για τους κατ΄ επάγγελμα συκοφάντες του συλλόγου και των άλλων αιρετών της αυτοδιοίκησης της Ικαρίας,  επιφυλασσόμαστε να βρούμε άκρη πολύ σύντομα με ότι προβλέπει ο νόμος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΙΑΓΟΡΑ           ΠΗΓΗ    http://www.ikariamag.gr/                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου