Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Οι Πρώτες Φωτογραφίες στο Κόσμο


Πρώτη στον Κόσμο Φωτογραφία: "θέα από το παράθυρο στο Le Gras."

Δεν είναι αυτή μια καταπληκτική εικόνα;  Στην πραγματικότητα, όταν αυτή η εικόνα επανεμφανίστηκε στο ιστορικό ρεκόρ το 1952 (που είχε χαθεί για πάνω από πενήντα χρόνια), τα πρόσωπα που την   είχαν στην κατοχή τους  πίστευαν ότι η εικόνα είχε ξεθωριάσει εντελώς  όταν ένας ιστορικός φωτογραφίας  τους έδειξε ότι η εικόνα ήταν ορατή μόνο προβάλλοντας τη σε οξεία γωνία. 
 η εικόνα  αναπαράγεται έτσι:
Είναι μια άποψη από το ψηλότερο παράθυρο από το εργαστήρι του  Ιωσήφ Νικηφόρος Νιεπς . Ελήφθη το 1826, και ενώ αυτη δεν είναι η πρώτη φωτογραφική εικόνα, είναι η πρώτη φωτογραφική εικόνα μιας πραγματικής σκηνής. Υπάρχουν δύο προηγούμενες φωτογραφικές εικόνες, η πρώτη  είναι ενός φύλλου και η δεύτερη είναι μια λιθογραφία . 
Η παλαιότερη γνωστή φωτογραφία ενός ανθρώπινου όντος . Αυτή ελήφθη από τον Louis Jacques-Mande Daguerre το 1838.   Είναι μια φωτογραφία της Boulevard du Temple στο Παρίσι.  Η Φωτογραφία είναι από ένα πολυσύχναστο δρόμο  μεγάλης κυκλοφορίας, αλλά δεδομένου ότι η έκθεση κράτησε πολύ , περίπου 15-20 λεπτά, κανένα από τα κινούμενα στοιχεία δεν μπορούν να αποτυπωθούν στην εικόνα . Οι μόνοι άνθρωποι που είναι  ορατοί είναι ένας άντρας  και ο  υποδηματοκαθαριστής.που γυαλίζει τις μπότες του, Ποιος ήταν αυτός ο ανώνυμος κύριος ή ο υποδηματοκαθαριστής; Κανείς δεν ξέρει. Είμαι σίγουρη ότι ποτέ δεν φανταζόντουσαν  ότι τους είχαν απαθανατίσει, έστω και ανώνυμα, με μια  έξυπνη επιστημονική  δοκιμή .....Τη διατήρηση μιας στιγμής στο χρόνο.!
Η Παλαιότερη έγχρωμη φωτογραφία του κόσμου. Έχει τίτλο «Τοπίο στη Νότια Γαλλία" και είναι μια φωτογραφία της Agen και του καθεδρικού ναού  Αγίου Caprais. Είχε ληφθεί το 1877 από τον Louis Ducos du Hauron (1837-1920,) ένας από τους πρωτοπόρους της έγχρωμης φωτογραφίας και έγχρωμης εκτύπωσης. Η παραπάνω δεν είναι ακόμη απολύτως μία έγχρωμη φωτογραφία, αλλά  ένας συνδυασμός τριών διαφορετικών φωτογραφικών πλακών που είχαν εμποτιστεί και τυπωθεί  πάνω στο ίδιο κομμάτι χαρτί.
http://unitedcats.wordpress.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου