Κυριακή 8 Μαΐου 2016

"Το βρώμικο μικρό μυστικό" της φυσικής βιομηχανίας προϊόντων Τι πρέπει να προσέχουμε!

Αλήθεια, πόσοι από τους καταναλωτές είναι ενήμεροι, για το τί συστατικά υπάρχουν μέσα στα τρόφιμα που καταναλώνουν ακόμη και των συμπληρωμάτων διατροφής; Όταν κάτι πωλείται ως βότανο, βιταμίνη ή συμπλήρωμα superfood, οι περισσότεροι νομίζουν ότι είναι αυτόματα και ασφαλές.
Και ενώ η βιομηχανία φυσικών και βιολογικών προϊόντων έχει ένα πραγματικά αξιοσημείωτο ρεκόρ ασφαλείας και προδιαγραφών – σε αντίθεση με τον τεράστιο αριθμό των θανάτων που προκαλούνται από φαρμακευτικά προϊόντα – εξακολουθεί να πάσχει από πολλές κρυμμένες τοξίνες οι οποίες  χρησιμοποιούνται συνήθως  και από την υπόλοιπη βιομηχανία.
Σαν ερευνητής δημοσιογράφος και ακτιβιστής στο φυσικό χώρο της υγείας για πάνω από μια δεκαετία, ο Μάικ Άνταμς  έχει βρεθεί σε αμέτρητες εμπορικές εκθέσεις, έχει δώσει πάμπολλες συνεντεύξεις καθώς και έχει ξοδέψει αρκετά μεγάλα ποσά σε εργαστηριακά τεστ ώστε να διαλευκάνει τι περιέχουν αυτά τα προϊόντα στη σύνθεσή τους.
Στη βιομηχανία των φυσικών προϊόντων, υπάρχουν πολλές εταιρίες υψηλής ακεραιότητας με πείρα χρόνων που διασφαλίζουν την άριστη ποιότητα των προϊόντων τους αλλά πλέον, λόγω της μεγάλης ζήτησης, ξεφύτρωσαν απατεώνες και τσαρλατάνοι που εμπλέκονται μόνο στο βιομηχανικό κομμάτι των πρώτων υλών, ώστε να επωφεληθούν από την έκρηξη του ενδιαφέροντος για τα συμπληρώματα διατροφής.
Στην πραγματικότητα, ορισμένα διατροφικά προϊόντα και συμπληρώματα είναι εντελώς επικίνδυνα για την υγεία μας.
Ο ρόλος του Μάικ Άνταμς ως δημοσιογράφου και ακτιβιστή είναι να βοηθήσει να αντιληφθούμε τη διαφορά μεταξύ των καλών προϊόντων  και των προϊόντων που μπορεί στην πραγματικότητα να είναι άκρως τοξικά.
Τα στοιχεία που έχει περισυλλέξει, πραγματικά είναι σοκαριστικά και θα μας βάλει σε δευτέρες και τρίτες σκέψεις για τα προϊόντα που μας προσφέρονται για το “καλό μας”(;)!

Μαλτοδεξτρίνη (από γενετικά μεταλλαγμένο καλαμπόκι)

Ας ξεκινήσουμε με το κυριότερο: Εάν πάρετε ένα φυσικό προϊόν και ο κατάλογος συστατικών λέει “μαλτοδεξτρίνη,” οι πιθανότητες είναι πολύ υψηλές, αυτή να προέρχεται από γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι της Monsanto.
Σχεδόν όλη η μαλτοδεξτρίνη που χρησιμοποιείται σε όλη τη βιομηχανία φυσικών προϊόντων είναι γενετικά τροποποιημένη. Τα προϊόντα που είναι πιστοποιημένα με USDA, δεν χρησιμοποιούν γενετικά τροποποιημένη μαλτοδεξτρίνη.
Αυτή που δεν είναι γενετικά τροποποιημένη και αντικαθιστά την μαλτοδεξτρίνη που προέρχεται απο μεταλλαγμένο καλαμπόκι, είναι η Μαλτοδεξτρίνη Ταπιόκας και  θα την βρείτε σε πολλά ποιστοποιημένα οργανικά μη-ΓΤ προϊόντα. Η μαλτοδεξτρίνη που προέρχεται από το καλαμπόκι θα έπρεπε να αποφεύγεται εκτός εάν αυτό έχει USDA πιστοποίηση.

Βιταμίνη C / Ασκορβικό οξύ (από γενετικά μεταλλαγμένο καλαμπόκι)

Εδώ είναι ένα άλλο “μεγάλο παιχνίδι” που είναι βέβαιο ότι θα ανοίξει τα μάτια μας αρκετά: Σχεδόν όλες οι ποσότητες “βιταμίνης C”, η οποία εμπεριέχεται στα συμπληρώματα βιταμινών που πωλούνται  σε ολόκληρη την Αμερική αυτή τη στιγμή, προέρχονται και αυτές από γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι.
Αυτό σημαίνει πως πολλά από τα συμπληρώματα βιταμίνης C που πωλούνται σε αρκετά βιολογικά καταστήματα και πολλές από τις βιταμίνες που πωλούνται διαδυκτιακά ή στο τοπικό φαρμακείο είναι προερχόμενα από γενετικά μεταλλαγμένο καρπό.
Τυπικά ονομάζεται “ασκορβικό οξύ”, και σχεδόν το 100% του ασκορβικού οξέος που χρησιμοποιείται στην βιομηχανία φυσικών προϊόντων που προέρχονται από Γ.Τ.Π. Ακόμη και οι εγκαταστάσεις σε γραμμή παρτίδων παραγωγής ασκορβικού οξέος μη-Γ.Μ. στις ΗΠΑ, είναι μολυσμένες με υπολείμματα των ΓΤ καλαμποκιών.
Να είστε βέβαιοι πως στα φθηνά προϊόντα η “βιταμίνη C” προέρχεται από γενετικώς τροποποιημένο καλαμπόκι.

Εκχυλίσματα σόγιας (hexane) και πρωτεΐνες ρυζιού

Σχεδόν το 100% των «φυσικών» πρωτεϊνών σόγιας που πωλούνται στις ΗΠΑ εξάγονται σε Κίνα χρησιμοποιώντας μία μέθοδο εκχύλισης εξανίου. Ακολούθως, οτιδήποτε προέρχεται από την Κίνα θα πρέπει να έχει διπλό έλεγχο για το περιεχόμενο τους σε μέταλλα, ακριβώς για να βεβαιωθείτε ότι είναι όλα καθαρά. Αυτό βέβαια ισχύει γενικά για όλα τα προϊόντα διατροφής προερχόμενα από την Κίνα, όχι μόνο για την καφέ πρωτεΐνη ρυζιού.
Έχουν βρεθεί κατ’ εξακολούθηση τα προϊόντα διατροφής από την Κίνα, να είναι μολυσμένα με ανησυχητικά επίπεδα μετάλλων.  Σχετικά με το θέμα της πρωτεΐνης σόγιας, κανείς δεν αμφισβητεί πως συνήθως εκχυλίζεται με εξάνιο.
Το Εξάνιο είναι μία ιδιαίτερα “εκρηκτική” χημική ουσία. Δεν είναι μόνο εξαιρετικά επικίνδυνη για το περιβάλλον αλλά μπορεί ως εκ τούτου ίχνη εξανίου να παραμένουν στα προϊόντα της πρωτεΐνης. Κανονικά η εκχύλιση με εξάνιο δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται σε πιστοποιημένα βιολογικά πρωτεϊνών, καθώς η εκχύλιση εξανίου χρησιμοποιείται και για την κατασκευή της Textured vegetable Protein (TVP).

5260530549_493ce229b5_z-520x245

Τα υψηλά επίπεδα αλουμινίου σε προϊόντα αποτοξίνωσης

Το NaturalNews βοήθησε να εκτεθεί στο κοινό η πληροφορία για τα υψηλά επίπεδα αλουμινίου (πάνω από 1200ppm) σε ένα δημοφιλές υγρό αποτοξίνωσης, προκαλώντας τον κύριο διανομέα των ΗΠΑ να εκδώσει «ανάκληση» του προϊόντος με κόστος πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια.
Ο κατασκευαστής αυτού του προϊόντος εκ προθέσεως και εν γνώση του εξαπατούσε τους καταναλωτές από εσφαλμένη επισήμανση στα προϊόντα του, καθώς και την μη αναγραφή των μεγάλων ποσοστών, 1200ppm, του αλουμινίου που περιείχαν. Ο FDA κατάσχεσε μερικά από τα προϊόντα και έκανε δικές του εργαστηριακές εξετάσεις, επιβεβαιώνοντας το υψηλό επίπεδο του αλουμινίου, καθώς εντόπισε και άλλες πολλαπλές παραβιάσεις επισήμανσης.
Αυτή η εταιρία είναι μόνο μία από τις πολλές εταιρίες αποτοξινωτικών σκευασμάτων που κυκλοφορούν και περιέχουν ανησυχητικά επίπεδα αλουμινίου και άλλων μετάλλων όπου με την  κατανάλωσή τους προκειμένου να αποτοξινωθεί το σώμα μας, του κάνουν περισσότερη ζημιά!  Θέλει μεγάλη προσοχή και επίγνωση, ιδιαίτερα όπου ακούτε “γρήγορα αποτοξινωτικά θαύματα”!

Μόλυβδος και αρσενικό σε βότανα από την Κίνα

Η Κίνα είναι η πιο μολυσμένη χώρα στον πλανήτη όμως παρόλα αυτά, πολλά φρούτα, λαχανικά και βότανα που καλλιεργούνται στην Κίνα εξάγονται στη Βόρεια Αμερική και όχι μόνο, για χρήση σε φυσικά προϊόντα με αποτέλεσμα υψηλά επίπεδα μολύβδου και αρσενικού ανιχνεύονται συχνά σε διάφορα τρόφιμα,  συμπληρώματα και φυτικά προϊόντα που προέρχονται από εκεί.
Το αλουμίνιο δεν είναι απαραίτητα ένα πρόβλημα όταν βρίσκεται σε βιολογικά τρόφιμα  σε υψηλότερα επίπεδα, όπως 150ppm. Όταν όμως συνδυάζεται με μόλυβδο, αρσενικό, υδράργυρο και κάδμιο και υπάρχουν σε υψηλά επίπεδα κορεσμού (ή υπάρχουν σε ανόργανες μορφές τους) καθιστά αυτά τα προϊόντα μια πηγή δηλητηρίασης βαρέων μετάλλων!
Και εδώ ερχόμαστε ξανά στην ποιότητα και την τιμή του προϊόντος οπού μικρές εταιρίες δεν διεξάγουν τους απαραίτητους ελέγχους στις πρώτες ύλες για την καταλληλότητα τους για να διατηρήσουν αρκετά χαμηλό το κόστος τους.

Ανόργανα μέταλλα σε φθηνές βιταμίνες

Θα τρώγατε ρινίσματα σιδήρου για να διασφαλίσετε την πρόσληψη σιδήρου για τον οργανισμό σας; Και όμως! Η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν γνωρίζει ότι τα περισσότερα από τα φθηνά συμπληρώματα που πωλούνται σήμερα, γίνονται με ρινίσματα σιδήρου. «Παλιοσίδερα” σχεδόν που περιέχεται και σε πολλά δημητριακά!
Το ασβέστιο που έχει βρεθεί σε φθηνά συμπληρώματα προέρχεται από κοχύλια και το μαγνήσιο που πωλείται φθηνά συχνά είναι το οξείδιο του μαγνησίου όπου μπορεί να είναι εντελώς άχρηστο για τα κύτταρα του σώματός. Εάν αγοράζετε συμπληρώματα μετάλλων πρέπει να είναι στη σωστή τους μορφή, όπως το Οροτικό (Orotate) Μαγνήσιο ή Μηλικό (Malate) για παράδειγμα.
Όταν πρόκειται για συμπληρώματα μετάλλων, συχνά μπορεί να βρεθούν ίχνη ουσιών όπως βάριο σε πολύ χαμηλά επίπεδα (ppb) τα οποία δεν προκαλούν ανησυχία αν και θα έπρεπε.
Βέβαια η καλύτερη πηγή ασβεστίου και μετάλλων δεν είναι άλλη από φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Αν θέλετε πραγματικά να ενισχύσετε τον οργανισμό εντάξτε στην διατροφή σας μεγάλες ποσότητες “φρέσκων πηγών” καθώς και τους χυμούς από αυτά! Είναι περιττό να αναφέρουμε οτι προτιμάμε πάντα βιολογικά προϊόντα!

Καραγενάνη

Το Cornucopia Institute, μια ιδιαίτερα ενεργή ομάδα ακτιβισμού τροφίμων, σε μια δημοσίευσή της επισημαίνει την προειδοποίηση σχετικά με την καραγενάνη σε τρόφιμα. Αναφέρει λοιπόν οτι η καραγενάνη συνδέεται με την «φλεγμονή του γαστρεντερικού, συμπεριλαμβανομένων των υψηλότερων ποσοστών του καρκίνου του παχέος εντέρου σε πειραματόζωα.”
Στη συνέχεια, αναφέρει:
Λαμβάνοντας υπόψη την επίδρασή της στη γαστρεντερική φλεγμονή, το Ινστιτούτο παροτρύνει όσους υποφέρουν από γαστρεντερικά συμπτώματα (σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου / σπαστική κολίτιδα, φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, χρόνια διάρροια, κλπ) να εξετάσουν την πλήρη εξάλειψη καραγενάνης από τη διατροφή τους ωστε να εξακριβώσουν αν τα συμπτώματα τους προέρχονται από εκεί.

Ακρυλαμίδια

Τα ακρυλαμίδια είναι καρκινογόνες χημικές ουσίες που παράγονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος των υδατανθράκων. Τηγανητά σνακ για παράδειγμα, περιέχουν ακρυλαμίδιο. Δεν πρέπει να αναγράφονται στις ετικέτες, επειδή τεχνικά δεν είναι «συστατικά». Πρόκειται για χημικές ουσίες που παράγονται κατά το μαγείρεμα ή το τηγάνισμα. Η κατανάλωση ακρυλαμιδίου αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου των νεφρών κατά 59 τοις εκατό.
Ο FDA έχει δημοσιεύσει σε εκτεταμένες οδηγός αναφοράς για τα επίπεδα ακρυλαμιδίων σε τρόφιμα, αποκαλύπτοντας πως οι αγαπημένες μας τηγανιτές πατάτες συσσωρεύουν τα υψηλότερα επίπεδα. Το ακρυλαμίδιο όμως εμφανίζεται και στους χυμούς δαμάσκηνου αλλά ακόμη και τα δημητριακά πρωινού.
Μια τσάντα των οργανικών σνακ τσιπ μπορεί να έχει εξίσου μεγάλες ποσότητες ακρυλαμιδίου όπως τα συμβατικά σνακς.
Αυτός είναι ο λόγος που τα τηγανητά σνακ, ακόμη και όταν ειναι βιολογικά πρέπει να τρώγονται μόνο με φειδώ εώς και καθόλου. Με την κατανάλωση χλωρέλλας ή άλλων superfoods ταυτόχρονα, μπορούμε να αντισταθμίσουμε τα επίπεδα ακρυλαμίδιου στο σώμα μας.
Είναι ενδιαφέρον να αναφέρουμε πως η βιταμίνη C μπλοκάρει το ακρυλαμίδιο από το να προκαλέσει βλάβη στο σώμα μας. Αλλά αν σας η βιταμίνη C είναι από μια πηγή Γ.Τ.Π. (βλέπε παραπάνω), μπορεί να θέλετε να επανεξετάσουμε τους τροπους χορήγησής της. Φυσικός χυμός εσπεριδοειδών η camu camu Bery σε σκόνη είναι βέβαι μια πολύ καλύτερη επιλογή πρόσληψης βιταμίνη C.
Αν τρώτε τηγανητά τρόφιμα κάθε είδους, βεβαιωθείτε ότι να καταναλώσετε αρκετή  βιταμίνη C, ασταξανθίνη και χλωρέλα πριν και μετά το γεύμα ή το σνακ σας.

Εκχύλισμα μαγιάς και το “κρυφό MSG” (όξινο γλουταμινικό νάτριο )

Το κρυφό MSG είναι ένα τεράστιο θέμα σε όλη τη βιομηχανία φυσικών προϊόντων. Σχεδόν οποιοδήποτε μπιφτέκι λαχανικών θα βρείτε ότι είναι κατασκευασμένο με εκχύλισμα μαγιάς, μια κρυφή μορφή του MSG (όξινο γλουταμινικό νάτριο).
Στη βιομηχανία τροφίμων χρησιμοποιείται ο όρος “εκχύλισμα ζύμης (yeast extract)” επειδή φαίνεται καλύτερο στην ετικέτα από το “MSG”. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αποφεύγουν το MFG, αλλά το εκχύλισμα μαγιάς ξεγλιστρά και εισχωρεί ύπουλα, έτσι ώστε οι κατασκευαστές τροφίμων να περιέχουν σε κονσέρβες σούπες, σάλτσες, σνακ τσιπς, γεύματα φούρνων μικροκυμάτων και ειδικά σε χορτοφαγικά προϊόντα, πολλά από τα οποία είναι τόσο φορτωμένο με τις χημικές ουσίες και τα πρόσθετα. Οπότε ένα τρόφιμο επειδή αναφέρει στη συσκευασία “χορτοφαγικό” δεν σημαίνει ότι είναι και ασφαλές.
Το “Κρυφό MSG” ως εκ τούτου, μπορεί να φέρεται και με την ένδειξη ” autolyzed yeast extract” ή “torula yeast” ή ακόμα και “hydrolyzed vegetable protein”.

Soy_gm_bean_dna_735

Φθόριο στο πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι δεν έχει ξεφύγει από τη μόλυνση με υψηλά επίπεδα φθορίου. Αυτό είναι απογοητευτικό, επειδή το πράσινο τσάι είναι καλό για την υγεία μας αφού έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα της “κακής” χοληστερόλης, και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου καθώς και σε νευρολογικές διαταραχές. Είναι ίσως ένα από τα υγιέστερα ροφήματα που μπορείτε να πιείτε.
Ο τρόπος εισχώρησης του φθορίου στο πράσινο τσάι γίνεται μέσω της απορρόφησης του από το έδαφος. Ενώ αυτά τα ποσοστά του φθόριου στο πράσινο τσάι μπορεί να μην είναι επικίνδυνα για την υγεία, οι κυβερνήσεις του κόσμου φαίνεται να επιμένούν στην χρήση πιο συνθετικών χημικών φθορίου μέσω του νερού, δημιουργώντας έτσι ένα υψηλό κίνδυνο για φθορίωση. Η προσθήκη πράσινου τσαγιού σε νερό γεμάτο φθόριο είναι απλά μια καταστροφική συνταγή για εύθραυστα οστά, αποχρωματισμό των δοντιών, ακόμη και καρκίνο.

Το τελικό “βρώμικο μικρό μυστικό” της φυσικής βιομηχανίας προϊόντων

Τέλος, υπάρχει ένα ακόμη μυστικό που πρέπει να γνωρίζετε. Οι περισσότεροι εισαγωγείς, πωλητές και λιανοπωλητές φυσικών προϊόντων ανόητα εμπιστεύονται τα εργαστηριακά αποτελέσματα που παρέχονται από τους κατασκευαστές και τους εξαγωγείς!
Έτσι, μια τυπική εταιρεία των ΗΠΑ για παράδειγμα, που πουλάει στο διαδίκτυο σκόνη ροδιού δεν μπορεί ποτέ να πραγματοποιήσει η ίδια δοκιμές για μόλυβδο, υδράργυρο, κάδμιο, αρσενικό και αλουμίνιο γιατί απλά, θα πάρουν τις εργαστηριακές εξετάσεις που παρέχονται από τον κατασκευαστή οπότε θα τις θεωρήσουν και πραγματικές!
Αυτό είναι εξαιρετικά ανόητο. Καλλιεργητές και εξαγωγείς συστηματικά λένε ψέματα για τις εργαστηριακές εξετάσεις τους, προκειμένου να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εισαγωγέων, παρασκευαστών και εμπόρων λιανικής πώλησης. Μολυσμένα προϊόντα μπορούν να πωλούνται και εξάγονται εύκολα, επειδή ο FDA δεν ελέγχει συστηματικά εισαγόμενες πρώτες ύλες για την ρύπανση από βαρέα μέταλλα.
Δυστυχώς η κοινωνία έχει μετατραπεί σε μια αρένα αισχροκέρδειας αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στον άνθρωπο. Έτσι και πάλι μία φορά ο καταναλωτής πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να είναι ενήμερος εις βάθος σε ό,τι αφορά την “υγεία” των τροφών του όσο αγνές και αν του παρουσιάζονται…
Μετάφραση – Επιμέλεια: ©TherapyWave.eu
©TherapyWave.eu | Source  πηγη    http://therapywave.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου