Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Η Κούβα έχει το εμβόλιο για τον καρκίνο του πνεύμονα.

καρκίνος
Το πρώτο θεραπευτικό εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα έχει ήδη εγκριθεί για διάθεση στην Κούβα. Τώρα οι ειδικοί αξιολογούν την εφαρμογή της αρχής της λειτουργίας του από αυτό το  υποσχόμενο φάρμακο για τη θεραπεία και άλλων καρκίνων.
Στο Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας (CIM) στην Κούβα διατίθεται δωρεάν, το πρώτο εμβόλιο στους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα. Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι μια νέα θεραπεία, μοναδική στον κόσμο, η οποία μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη της νόσου, χωρίς να επηρεάζει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.Συγκεκριμένα, αυτό το καινοτόμο εμβόλιο  ονομάζεται CimaVax, Υπάρχουν δύο κύρια φάρμακα για την καταπολέμηση του καρκίνου, CimaVax και Racotumomab.
«Τα αποτελέσματα του εμβολίου δίνουν ένα ποσοστό επιβίωσης των ασθενών, ο όγκος δεν εξαλείφεται, αλλά σταματά να αναπτύσσεται, επιτρέποντας στους ασθενείς να ζουν περισσότερο και ιδιαίτερα με μια καλή ποιότητα ζωής, οι παρενέργειες είναι ελάχιστες», λέει η γιατρός Arlhee Diaz.

Εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα
Εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα
Το εμβόλιο δεν μπορεί να αποτρέψει την ασθένεια, αλλά βελτιώνει την κατάσταση των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση. Η θεραπεία με Cimavax-EGF ενδείκνυται για ασθενείς που έχουν ήδη υποβληθεί σε χημειοθεραπεία ή ακτινοβολία και θεωρούνται τερματικά χωρίς θεραπευτική εναλλακτική λύση. 

Στην Κούβα το εμβόλιο  CimaVax-EGF είχε εγκριθεί για κλινική χρήση σε ασθενείς που βρίσκονται  στο τρίτο και  τέταρτο στάδιο του καρκίνου, και οι οποίοι  δεν παρουσίασαν θετικά αποτελέσματα με τη θεραπεία από  ακτινοθεραπεία και χημειοθεραπεία. 
Σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από το Παγκόσμιο Ταμείο για την Έρευνα του Καρκίνου, κάθε χρόνο 12 εκατομμύρια περιπτώσεις καρκίνου καταγράφονται. Σχεδόν 2,8 εκατομμύρια άνθρωποι αρρωσταίνουν εξαιτίας του τρόπου ζωής τους,Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο αριθμός αυτών των ασθενών κατά την επόμενη δεκαετία θα αυξηθεί απότομα. 
Το εμβόλιο θα μπορούσε να διατεθεί και σε άλλες χώρες αλλά λόγω του αποκλεισμού από τις ΗΠΑ προς το παρόν είναι ανέφικτο. Το μόνο που μπορεί να επιτευχθεί είναι η εγγραφή σε μια βάση δεδομένων ώστε να γίνει ανταλλαγή απόψεων για την θεραπεία της νόσου. Οι Κουβανοί έχουν πρόσβαση μέσω του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας τους ενώ οι αλλοδαποί πληρώνοντας ένα συμβολικό πόσο.

Ορισμένοι περιορισμοί σχετικά με τον ιατρικό εξοπλισμό και την έρευνα παρουσιάστηκαν στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, για την συνεργασία μεταξύ της Κούβας και των ΗΠΑ σε θέματα επιστημονικής έρευνας και βιοτεχνολογίας ,θα πρέπει όμως να εισηγηθεί στο Κογκρέσο των ΗΠΑ να άρει τον 50ετή οικονομικό αποκλεισμό.                                           αναφορές https://miradasencontradas.wordpress.com/    http://sipse.com/noticias/   http://superfood.blogy.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου