Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Βιομηχανικοί ρύποι από οξείδια του σιδήρου νοσούν τον Ανθρώπινο Εγκέφαλο

La pollution s'insinue jusque dans le cerveau
Η είδηση ​​είναι ζοφερή:  Βιομηχανικοί ρύποι   έχουν βρεθεί σε μεγάλες ποσότητες στον ιστό του Ανθρώπινου εγκεφάλου. Τα σωματίδια μπορούν να εμπλέκονται με την ανάπτυξη ασθενειών όπως η νόσος Αλτσχάιμερ.
Τα τελευταία χρονια το περιβάλλον βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των συζητήσεων. Πρόσφατη ερεύνα που δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.έδειξε ότι, μικρο σωματίδια που εκπέμπουν οι  βιομηχανίες  ανιχνεύτηκαν σε διάφορα δείγματα εγκεφάλου Ανθρώπων που ζουν σε επιβαρυμενες περιοχές  

Στον εγκέφαλο: εκατομμύρια μαγνητίτη ανά γραμμάριο

 Οι βιομηχανικοί ρύποι  παράγουν σωματίδια ,τα διάφορα οξείδια του σιδήρου, ο μαγνητίτης   (Ο μαγνητίτης είναι ορυκτό του σιδήρου. Από χημική άποψη είναι επιτεταρτοξείδιο του σιδήρου (Fe3O4). Το ορυκτό αυτό περιέχει περίπου 72,4% σίδηρο (Fe) και 27,6% οξυγόνο, (O), γνωστό και ως «μαγνήτις λίθος», λόγω των ιδιαίτερων ιδιοτήτων του, που και εξ αυτού ονομάζονται μαγνητικές.Μέσα από αυτή τη μελέτη,  σύμφωνα με τα λόγια του καθηγητή Maher που αναμεταδίδονται  από το The Guardian <<οι Επιστήμονες  ανακάλυψαν μεγάλες ποσότητες μαγνητίτη σε σύγκριση με το φυσιολογικό, στον εγκεφαλικό ιστό>>, . Η μελέτη διεξήχθη σε ένα σχετικά μικρό δείγμα 37 ανθρώπων? οπότε θα χρειαστούν  περαιτέρω δοκιμές για να εξακριβωθεί η σοβαρότητα αυτού του προβλήματος . 
Ο Μαγνητίτης εισβάλει  στον εγκέφαλο μέσω του οσφρητικού νεύρου. Ένας μικρός αριθμός σωματιδίων σιδήρου υπάρχουν στον εγκέφαλο σε φυσιολογικό αριθμό . Είναι αναγνωρίσιμα από τα ακανόνιστα περιγράμματα τους. 

Τα οξείδια του σιδήρου που σχετίζονται με πολλές ασθένειες

Ο Μαγνητίτης προκαλεί αυτό που ονομάζεται οξειδωτικό στρες  διαταράσσοντας τη λειτουργία των κυττάρων, και όχι μόνο, έχει και την δυνατότητα να απελευθερώνει ασταθή μόρια, τα οποία προκαλούν  αρνητικές συνέπειες για την υγεία. 
Συμφωνα με το New Scientist Καμία επίσημη σύνδεση δεν έχει γίνει, αλλά συμφωνησαν ότι υπάρχουν  έντονες συσχετίσεις μεταξύ της αυξημένης παρουσίας αυτών των μικρο-μαγνητών και της ανάπτυξης της νόσου του Αλτσχάιμερ και άλλων νευροασθενειών, καρδιαγγειακών ή ασθενειες του πνεύμονα στον Άνθρωπο .
Οι επιστήμονες επίσης ανακάλυψαν σωματίδια από νικέλιο, κοβάλτιο και λευκόχρυσο, στοιχεια που κανονικά απουσιάζουν  από το ανθρώπινο σώμα.Ο καθαρός αέρας είναι βασική προϋπόθεση για την καλή υγεία. Δυστυχώς όμως η μόλυνση της ατμόσφαιρας συνεχίζει να υπάρχει και να προκαλεί σοβαρές βλάβες στην υγεία μας.

πηγη http://www.consoglobe.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου