Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Στον αέρα η λειτουργία των παιδικών σταθμών στην Ικαρία λόγω έλλειψης προσωπικού

Χωρίς προσωπικό οι παιδικοί σταθμοί στην Ικαρία.

Στον αέρα η λειτουργία των παιδικών σταθμών στην Ικαρία  λόγω έλλειψης προσωπικού.  Ο δήμος Ικαρίας έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας για το θέμα αυτό στα Υπουργεία Εσωτερικών,  Εργασίας, την ΚΕΔΕ, τα πολιτικά κόμματα και την ΕΕΤΑΑ.

Ζητούμε, αναφέρει η επιστολή,  την αρωγή όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών ώστε να μπορέσουν οι δικαιούχοι του προγράμματος να κάνουν χρήση του δικαιώματος τους, αλλά και ο δήμος να μην στερηθεί αυτές τις από κάθε άποψη αναγκαίες θέσεις εργασίας.

Αποκλειστικά κρατικοί, δημόσιοι, δωρεάν, σύγχρονοι και ασφαλείς βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, επάρκεια και ποιότητα φαγητού.

Δωρεάν φοίτηση όλων των παιδιών στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό, με ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής, που ν’ ανήκει στο υπουργείο Παιδείας, με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα σύμφωνα με τις ηλικιακές ανάγκες βρεφών και νηπίων.

Άμεση κρατική επιχορήγηση στους δήμους, για ν’ αντιμετωπιστεί η σημερινή εκρηκτική κατάσταση.

Καλούμε την ΚΕΔΕ να επανεξετάσει έστω και σήμερα την στάση της συνολικά απέναντι στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος και να απορρίψει την αντιδραστική εξέλιξη που φέρνουν οι νέες ρυθμίσεις ξεθεμελιώνοντας την λειτουργία και τον χαρακτήρα τον παιδαγωγικών δομών, μετατρέποντας τους παιδικούς σταθμούς σε parking βρεφών και νηπίων που θα κυνηγάνε κάθε χρόνο ως ευκαιρία, κάποιες ελάχιστες από τις πιο τσακισμένες οικογένειες».                                «Τα τελευταία  χρόνια το ακριτικό νησί μας είδε τον πληθυσμό του να αυξάνεται λόγω της οικονομικής κρίσης. Τώρα πάνε να μας γυρίσουν στο μηδέν, καθώς οι γονείς, βλέποντας την τραγική κατάσταση στο χώρο της Παιδείας, εκτός όλων των άλλων προβλημάτων, θέλουν να εγκαταλείψουν ακόμα μια φορά τη γενέτειρά τους».Η αποκέντρωση είναι μια απάντηση στην κρίση, αλλά θέλει υποδομές, κάτι που δυστυχώς η Ικαρία   μας στερείτε  όχι μόνο τώρα, εν καιρώ κρίσης, αλλά και την εποχή που τα οικονομικά της χώρας ήταν πολύ καλύτερα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου