Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Οι τετράποδοι φίλοι μας που έχουν το χάρισμα να θεραπεύουν



Εάν έχετε  ένα κατοικίδιο ζώο, γνωρίζετε ήδη πόσο διασκεδαστικό και πόση στοργή  μπορεί να σας προσφέρει  η φιλία μαζί του. Αλλά ξέρατε ότι τα κατοικίδια ζώα έχουν και το χάρισμα να θεραπεύσουν ; Τα σκυλιά ιδίως μπορεί να μειώσουν το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη, την ευκολία του Ανθρώπου προς την μοναξιά, να ενθαρρύνουν την άσκηση και το παιχνίδι, και ακόμη και να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή υγεία του. Η φροντίδα για ένα σκυλί η μια γάτας μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να μεγαλώνουν πιο ασφαλή και ενεργά  ή να προσφέρουν μια  πολύτιμη συντροφιά  σε Ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.Το πιο σημαντικό, όμως, χάρισμα των τετράποδων φίλων  ειναι ότι μπορεί να προσθέσουν πραγματική χαρά και απεριόριστη αγάπη στη ζωή σας.                         Μελέτες έχουν επίσης φανερώσει  ότι:
  • Οι ιδιοκτήτες ζώων  είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από κατάθλιψη από εκείνους που δεν έχουν επαφή με  κατοικίδια ζώα.
  • Οι άνθρωποι με τα σκυλιά έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση σε καταστάσεις άγχους από εκείνους που δεν έχουν κατοικίδια ζώα. Μια μελέτη ακόμα διαπίστωσε ότι όταν οι άνθρωποι με οριακή υπέρταση οταν υιοθετούσαν  αδέσποτα ζώα από ένα καταφύγιο, η αρτηριακή τους πίεση μειωνόταν σημαντικά μέσα σε πέντε μήνες.
  • Το παιχνίδι  με ένα σκύλο ή μια γάτα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης, οργανικές ουσίες που χαρίζουν στον εγκέφαλο  ηρεμία και χαλάρωση.
  • Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων έχουν χαμηλότερα επίπεδα των τριγλυκεριδίων και της χοληστερόλης (δείκτες της καρδιακής νόσου) σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν κατοικίδια ζώα.
  • ασθενείς με καρδιακή προσβολή με τα σκυλιά επιβιώνουν περισσότερο από εκείνους που δεν έχουν.
  • οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων ηλικίας άνω των 65 ετών κάνουν 30 τοις εκατό λιγότερες επισκέψεις στους γιατρούς τους από εκείνους που δεν έχουν κατοικίδια ζώα.
Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους τα σκυλιά και οι γάτες  δίνουν αυτά τα θεραπευτικά αποτελέσματα στον Άνθρωπο είναι ότι πληρούν τη βασική ανθρώπινη ανάγκη του να αγγίξει....! Ακόμη και σκληροί εγκληματίες στη φυλακή έχουν δείξει μακροπρόθεσμες αλλαγές στη συμπεριφορά τους μετά την αλληλεπίδραση με τα ζώα , πολλοί δε από τους οποίους αντιμετωπίζουν αυτή την αμοιβαία αγάπη για πρώτη φορά στη ζωή τους . Χαϊδεύοντας,  αγκαλιάζοντας , ένα στοργικό ζώο μπορεί γρήγορα να σας ηρεμήσει και να σας απαλύνει τον ψυχικό σας κόσμο . Η συντροφιά ενός κατοικίδιου ζώου μπορεί επίσης να διευκολύνει τη μοναξιά, και τα περισσότερα σκυλιά είναι ένα μεγάλο κίνητρο για μια υγιή άσκηση, η οποία μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τη διάθεσή σας και την ευκολία σας για  κατάθλιψη.


Τα οφέλη για την υγεία των παιδιών                                                                                   Τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδια ζώα έχουν μικρότερο κίνδυνο αλλεργιών και άσθματος, μαθαίνοντας επίσης την ευθύνη, τη συμπόνια και τη συμπάθεια από  ένα σκύλο ή μια γάτα Το παιχνίδι μαζί τους ειναι μια αστείρευτη πηγή ηρεμίας και χαλάρωσης, καθώς και μια πηγή διέγερσης για τον εγκέφαλο και το σώμα τους .

  • Σε αντίθεση με τους γονείς ή τους δασκάλους, τα κατοικίδια ζώα δεν  δίνουν εντολές. Έχοντας πάντα την αγάπη τους  η απλή παρουσία τους στο σπίτι μπορεί να βοηθήσει στο να παρέχει ένα αίσθημα ασφάλειας στα παιδιά. Η σταθερή παρουσία τους μέσα στο σπίτι   μπορεί να βοηθήσει την ανησυχία χωρισμού που έχουν τα παιδιά, όταν η μαμά και ο μπαμπάς δεν είναι εκεί γύρω.
  • Έχοντας την αγάπη και τη συντροφικότητα ενός τετράποδου φίλου μπορεί να κάνει ένα παιδί να αισθάνεται σημαντικός και να τον βοηθήσει να αναπτύξει μια θετική εικόνα του εαυτού του.
  • Τα παιδιά που είναι συναισθηματικά συνδεδεμένοι με τα ζώα  τους είναι σε καλύτερη θέση να οικοδομήσουν σχέσεις με  άλλους ανθρώπους.
  • Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι μπορούν να βοηθήσουν ηρεμώντας τα  υπερκινητικά ή υπερβολικά επιθετική παιδιά. 
Ο Κρυφός κόσμος των τετράποδων φίλων 
Πρόκειται για δύο διαφορετικά πλάσματα... Μιλούν δύο «γλώσσες» διαφορετικές και  οι παρεξηγήσεις προκύπτουν ανάμεσα τους τακτικά , αλλά είναι και πολύ πρόθυμα να μονιασουν  , πολύ πιο γρήγορα από τους ανθρώπους.


Οι  γάτες είναι  απίστευτα μυστικιστικα ζώα,που  διέπονται από τη φύση και τους ρυθμούς της. Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι οι γάτες αγαπούν  τη νυχτερινή ζωή, αφου μπορούν να  εξερευνήσουν τη νύχτα, με το ελαφρύ τους περπάτημα το «αιλουροειδή ». 
Οι  γάτες  τους αρέσει να σκαρφαλώνουν στα δέντρα, να  κυνηγάνε ζώα και να παίρνουν  στο κατόπι  πολύχρωμες πεταλούδες. 


Οι Γάτες βλέπουν πέρα ​​από το ορατό φως, και μπορεί να δουν πραγματικά το αυρικό πεδίο των ανθρώπων, το ανθρώπινο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο (EMF),  αόρατες πτυχές  στο ανθρώπινο μάτι. Το ευρύ φάσμα που οι γάτες αντιλαμβάνονται από το πεδίο του φωτός  είναι πραγματικά εκπληκτικό. 





οι γάτες και τα σκυλιά έχουν μια αξιοσημείωτα αυξημένη ικανότητα να αντιλαμβάνονται και να βλέπουν  σε μέγεθος πολύ μεγαλύτερο από το ανθρώπινο μάτι.




Μια γάτα βλέπει το αυρικό πεδίο του ανθρώπου με μεγάλη σαφήνεια, με ζωντανά χρώματα και λεπτομέρειες. 

Τα σκυλιά είναι σε θέση να «αισθάνονται» την   μυρωδιά της αρρώστιας  μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Περισσότερο από κάθε άλλο ζώο, τα σκυλιά είναι ως επί το πλείστον ικανά στον τομέα της ύλης, και είναι εξαιρετικά ικανά να κατανοούν άμεσα το ανθρώπινο συναίσθημα . Ενώ τα σκυλιά είναι σε θέση να κατανοήσουν πολλές από τις λέξεις που χρησιμοποιούμε, είναι ακόμα καλύτερα στο να  ερμηνεύουν τον τόνο της φωνής σας, τη γλώσσα του σώματος και τις χειρονομίες του . Και όπως κάθε καλός άνθρωπος φίλος, ένας πιστός σκύλος θα εξετάσει τα μάτια σας για να μετρήσει τη συναισθηματική σας κατάσταση και θα προσπαθήσει να καταλάβει τι σκέφτεστε και αισθάνεστε 

οι γάτες αγαπούν τις selfie...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου