Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Το καλύτερο όπλο σας κατά της γρίπης το τακτικό πλύσιμο χεριών με ένα φυσικό σπιτικό σαπούνι από ελαιόλαδο ,δεν το λέω εγώ ,το λέει ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας

 Προσοχή στα "απολυμαντικά !!!!!"Ένα απλό σαπούνι μαζί με  νερό είναι περισσότερο από αρκετό για να ξεπλύνετε όλα αυτά τα ενοχλητικά μικρόβια. που αγγίζετε όλη την ημέρα - το τηλέφωνό , , πληκτρολόγια, χρήματα, . ...Πράγματα που  επιτρέπουν τη μετάδοση μικροβίων από άτομο σε άτομο κάθε χιλιοστό του δευτερολέπτου! Ένα κοινό συστατικό στα απολυμαντικά χεριών, και σε οτιδήποτε άλλο ονομάζεται "αντιβακτηριακό",  είναι το triclosan. Αυτή η χημική ουσία χρησιμοποιείται στην πραγματικότητα ως φυτοφάρμακο,

Ο κύριος κίνδυνος σχετικά με τη χρήση του triclosan είναι ο ρόλος του στην παγκόσμια επιδημία αντοχής στα αντιβιοτικά . Όταν εκθέτουμε συνεχώς βακτηρίδια σε αντιβακτηριακούς παράγοντες, μαθαίνουν να προσαρμόζονται.


Όταν χρησιμοποιούμε προϊόντα με triclosan σε συνεχή βάση, τα βακτήρια που τα προϊόντα αυτά έχουν σχεδιαστεί για να τα σκοτώσουν καταλήγουν να αναπτύξουν ανοσία σε αυτό και μοιράζονται αυτή την ανοσία με άλλα είδη βακτηρίων μέσω της μεταφοράς DNA.


Επιπλέον, το triclosan έχει συνδεθεί με τη διαταραχή των οιστρογόνων και σχετίζεται με μια προγενέστερη έναρξη της εφηβείας, μαζί με άλλες δυνητικά επιβλαβείς ορμονικές ανισορροπίες.


Το Triclosan έχει αποδειχθεί ότι συσσωρεύεται σε λιπώδη ιστό και έχει βρεθεί στα δείγματα ανθρώπινων ούρων, αίματος και μητρικού γάλακτος. Είναι επίσης ένας κίνδυνος για το περιβάλλον, καθώς έχει ανακαλυφθεί ότι συσσωρεύεται σε ιζήματα λίμνης.


Πολλοί τα φορτώνουν χημικά αρώματα

Τα αρωματισμένα απολυμαντικά χειρός μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα, καθώς συχνά περιέχουν χημικά αρώματα. Αυτά τα μίγματα αρωμάτων μπορούν να περιέχουν μια σειρά από δυνητικά τοξικά συστατικά, πολλά από τα οποία δεν υπάρχουν στην ετικέτα, καθώς οι κατασκευαστές δεν υποχρεούνται από το νόμο να αποκαλύπτουν τι είναι μέσα τους και μπορούν να παρακρατούν μεγάλο μέρος του χημικού τους μακιγιάζ ως «εμπορικό μυστικό». "


Αυτά τα τεχνητά αρώματα μπορεί να είναι αρκετά ερεθιστικά για μερικούς ανθρώπους και έχουν συνδεθεί με αλλεργίες, όπως οι αναπνευστικές ασθένειες και μια πιθανή ορμονική διαταραχή.


Πολλά περιέχουν parabens

Ορισμένες μάρκες απολυμαντικών χειρός περιέχουν parabens. Αυτά τα χημικά συντηρητικά προστίθενται για να σταματήσουν την ανάπτυξη των μικροοργανισμών, παρέχοντας στο απολυμαντικό μια πρακτικά απεριόριστη διάρκεια ζωής.


Έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές έρευνες για τα parabens τα τελευταία χρόνια και έχουν συνδεθεί με διάφορες πιθανές ανησυχίες για την υγεία, όπως τα αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων, ενδοκρινικές διαταραχές, τοξικότητα στο ανοσοποιητικό, αναπαραγωγικό και νευρικό σύστημα και ακόμη και κάποιους ορμονικά καρκίνους.


Μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Μαζί με την πιθανή συμβολή στην αντοχή στα αντιβιοτικά, η υπερβολική χρήση αντιβακτηριακών προϊόντων απολύμανσης χεριών μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. γιατί  όταν δεν εκθέτουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα στα μικρόβια γύρω μας κάποια στιγμή, δεν θα έχουν την εμπειρία στην αντιμετώπιση των εισβάλλοντων παθογόνων παραγόντων.


Αυτό μπορεί να μας αφήσει πιο επιρρεπείς σε αλλεργίες, και ενδεχομένως να αυξήσουμε τον κίνδυνο ανάπτυξης άσθματος. Στα μικρά παιδιά, αυτά τα φαινόμενα είναι ακόμη πιο έντονα, καθώς το ανοσοποιητικό τους σύστημα αναπτύσσεται ακόμα και χρειάζεται κάποια έκθεση σε καθημερινά μικρόβια για να γίνει ισχυρό.


Μπορεί να προκαλέσουν ξηρό, ραγισμένο δέρμα

Ακόμα κι αν ένα απολυμαντικό χειρός δεν περιέχει triclosan, είναι πιθανό να βασίζεται σε αλκοόλ. Ενώ χρησιμοποιείτε απολυμαντικό με βάση το οινόπνευμα χωρίς άλλες πρόσθετες ουσίες,  όταν το χρησιμοποιείτε σε τακτική βάση, μπορεί πραγματικά να στεγνώσει το δέρμα σας. Το ξηρό, ραγισμένο, σπασμένο δέρμα είναι ένα τέλειο περιβάλλον για να εισέλθουν στο σώμα σας βακτήρια και άλλα παθογόνα.

Εικόνα του Poster

Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι

 

Πλένοντας τα χέρια σας τακτικά ακόμα και όταν δεν είναι ορατά βρώμικα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος θανάτωσης του ιού της γρίπης. 
    Πλύνετε πάντα τα χέρια σας:
  • αφού έχετε πάει στην τουαλέτα
  • μετά το βήξιμο, το φτέρνισμα ή όταν φυσά τε τη μύτη σας
  • όταν έρχεστε σε επαφή με κάποιον που έχει κρυολόγημα ή γρίπη
  • πριν αγγίξετε τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας και
  • πριν προετοιμάσετε το φαγητό 

Όταν πρόκειται για την υγιεινή των χεριών, το μόνο που χρειάζεστε είναι να πλύνετε τα χέρια σας με καλό αγνό σαπούνι και νερό. Το οργανικό σαπούνι είναι πάντα καλύτερο για να αποφύγετε τις εκατοντάδες των χημικών προσθέτων που μπορεί να υπάρχουν σε  "απολυμαντικά  παρασκευάσματα " .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου