Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Περιβαντολογική μόλυνση από ραδιενεργό ουράνιο στης ράχες Ικαρίας στο πρότυπο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ?

ΠΡΟΕΣΠΕΡΑ
Η "Οικολογία" και "Αισθητική" του "Οικολογικού" Υβριδικού Εργοστασίου, που μαζί με την ακατάσχετη οδοποιία (=η συνήθης "παράπλευρη απώλεια" που κανένας "δε θυμάτα" να τονίσει σε μελέτες και διαβουλεύσεις) μπάζωσε τον Βυθό και ΟΛΑ τα ποτάμια μέχρι τον Κάλαμο, και γενικά κατακρεούργησε βάναυσα το Τοπίο...


 Περιβαντολογική μόλυνση από ραδιενεργό ουράνιο μετά από εκσκαφές  στης ράχες Ικαρίας στο πρότυπο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ!!

 250.000 κυβικά μπάζα και λογω της ελλιπούς μελέτης που έχουν κάνει ,τα μπάζα αυτά  τα πετάνε στην θάλασσα λέγοντας εκ των υστέρων ότι η μεταφορά των μπαζών είναι οικονομικά ασύμφορη!  Εχουν μετατρέψει την περιοχή σε ένα μικρό ''ορυχείο ουρανίου'' και με τους κατοίκους της βορειοδυτικής Ικαρίας να είναι εκτεθειμένοι στην ραδιενεργή σκόνη που αιωρείται στην περιοχή από τις δραστηριότητες των φορτηγών και των λοιπών μηχανημάτων οι εργασίες εκτελούνται σχεδόν στα όρια της περιοχής NATURA, τόπος για τα μεταναστευτικά πουλιά που διασχίζουν το αιγαίο πέλαγος.

Τα μπάζα αυτά ονομάζονται και απόβλητα μιας και τα πετρώματα της Ικαρίας είναι επικινδύνως ραδιενεργά μετά και από παλαιότερες μετρήσεις του εθνικού κέντρου ερευνών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ''. 
Σίγουρα δεν πρόκειται για ορυχείο ουρανίου αλλά οι συνθήκες εργασίας των εργατών χωρίς μέτρα προστασίας και οι κάτοικοι να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου ανυπεράσπιστοι, τότε μάλλον θα αρχίζουν να ξυπνάνε με τα πιο άγρια και εφιαλτικά σενάρια!!"                                                                     ΌΦΕΙΛΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΏΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΉ ΛΑΊΛΑΠΑ ΠΟΥ ΑΙΩΡΕΊΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΆΛΙ ΤΟΥΣ?                                                     ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΡΩΤΙΈΣΤΕ ΓΙΑΤΙ 

ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ

 ΚΑΡΚΙΝΟ ΟΙ ΣΥΧΩΡΙΑΝΟΊ ΜΑΣ ?                                                                                              ΦΑΝΤΑΣΤΕΊΤΕ ΟΤΙ ΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ "ΜΙΚΡΟ" ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΗ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΉ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΗ  ΡΎΠΑΝΣΗ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 110 ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΉΤΡΙΕΣ ΠΟΣΗ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ????????????

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Μαγιάτικη Τριανταφυλλιά (Rosa Damascena)



Το πανέμορφο αυτό φυτό το ονομάζουμε Ροδή η δαμασκηνή (Rosa Damascena). Είναι τόσο παλιά που είναι δύσκολο να είμαστε βέβαιοι για την προέλευσή τηςΣτο βοτανολόγιο του Άκσχαμ (1550) αναφέρεται « …τα ξερά τριαντάφυλλα όταν τα βάλετε στη μύτη και τα μυρίσετε, ανακουφίζουν το μυαλό και την καρδιά και καταπραΰνουν το πνεύμα». Από την αρχαιότητα το θεωρούσαν ιερό φυτό. Κατείχε σημαντική θέση στην αραβική ιατρική. Ο Πλίνιος και ο Διοσκουρίδης αναφέρουν πολλά είδη τριανταφυλλιάς στα έργα τους. Το ροδόνερο είναι παλιό φάρμακο και τον 16ο αιώνα έφτιαχναν από αυτό ένα κολλύριο. Στη Ρωμαϊκή εποχή, συνιστούσαν το κυνόρροδο, καρπό της αγριοτριανταφυλλιάς για δαγκώματα λυσσασμένων σκύλων. Η επίσημη φαρμακευτική χρησιμοποιούσε μέχρι και την δεκαετία του 1930 τα τριαντάφυλλα, χορηγώντας τα υπό μορφή βάμματος για τον ερεθισμένο λαιμό. Σήμερα τα τριαντάφυλλα θεωρούνται ακόμη πολυτιμότερα. Το έλαιο που χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία είναι εξαιρετικά ακριβό. Για να παραχθεί ένα λίτρο από αυτό απαιτούνται 4.000 κιλά νωπά πέταλα. Στην ιατρική της Αγιουβέρδα θεωρούν ότι τα τριαντάφυλλα είναι δροσιστικά και τονωτικά για το μυαλό.
Η μαγιάτικη Τριανταφυλλιά περιέχει αιθέριο έλαιο (Ol. Rosae), βιταμίνες C, B και E, Κ και τανίνες. Το ροδέλαιο που παράγεται από τα φύλλα της έχει περίπου 300 συστατικά από τα οποία έχουν αναγνωρισθεί μέχρι τώρα περίπου 100! Η θεραπευτική της δράση αποδεικνύει ότι εκτός της θαυμάσιας ομορφιάς το φυτό αυτό είναι και πολύτιμο. Δρα ως αντικαταθλιπτικό, σπασμολυτικό, αφροδισιακό, κατασταλτικό, διεγερτικό της πέψης, αυξάνει την παραγωγή της χολής, αποχρεμπτικό, αντιβακτηριδιακό, αντι-ιϊκό, αντισηπτικό, τονωτικό των νεφρών και του αίματος, ρυθμιστικό της περιόδου και αντιφλεγμονώδες. Οι καρποί της είναι πολύτιμη πηγή βιταμίνης C και χρησιμοποιούνται σήμερα σε τσάγια του εμπορίου, σιρόπια και ποτά φρούτων. Παλιά χρησιμοποιούσαν τα φύλλα και ως υποκατάστατο του τσαγιού. Στην Κίνα (ονομάζονται Jin Ying Zi) και χρησιμοποιούνται κυρίως ως τονωτικό των νεφρών και για την δυσλειτουργία του ουροποιητικού. Η στυπτική τους δράση τους κάνει ωφέλιμους στη χρόνια διάρροια.
Οι κινέζοι χρησιμοποιούν τα άνθη ως διεγερτικά της ενέργειας και ως τονωτικό του αίματος για την ανακούφιση της στάσης της ηπατικής λειτουργίας. Χρησιμοποιείται για διαταραχές της πέψης ή μαζί με Λεόνουρο για τη βαριά περίοδο.
Το μαγιάτικο Τριαντάφυλλο είναι το πρώτο ρόδο που χρησιμοποιήθηκε για το άρωμα του στη βιομηχανία των αρωμάτων. Στη Βουλγαρία υπάρχουν απέραντες εκτάσεις που καλλιεργούνται μαγιάτικες τριανταφυλλιές από τις οποίες συλλέγουν αμέτρητα ροδοπέταλα στο διάστημα των τριών εβδομάδων της ανθοφορίας τους, για να γίνουν ροδόνερο και να χρησιμοποιηθούν στην αρωματοβιομηχανία. Το ροδόνερο χρησιμοποιείται ακόμη ως αρωματικό στα τρόφιμα και προστίθεται σε άλλα καλλυντικά προϊόντα.
Τα έλαια του ρόδου στο μπάνιο χαλαρώνουν και διώχνουν την προσωρινή κατάθλιψη που προκαλείται από το προ-εμμηνορροϊκό σύνδρομο και την εμμηνόπαυση. Το άρωμα μπορεί να ζωντανέψει την σεξουαλικότητά μας και να παραμερίσει το αίσθημα ντροπής για το σώμα μας. Οι αρωματοθεραπευτές το χρησιμοποιούν για την νευρικότητα των γυναικών, ειδικότερα για την μεταγεννετική κατάσταση και το στρες που ακολουθεί τη διάλυση μιας ερωτικής σχέσης. Το αιθέριο έλαιο της μαγιάτικης τριανταφυλλιάς διεγείρει συναισθήματα αγάπης και ζωντάνιας του πνεύματος και χρησιμοποιείται σε κρέμες για ξηρό δέρμα ή για δερματικές φλεγμονές προσθέτοντας μερικές σταγόνες ελαίου σε αυτές. Το ροδόνερο χρησιμοποιείται αρκετά σε κρέμες ή λοσιόν για το δέρμα για φλεγμονές αλλά και για εφαρμογή σε δέρματα που έχουν πρόβλημα στιγμάτων ή ακμής.. Τέλος οι κομπρέσες με ροδόνερο ανακουφίζουν από πονοκεφάλους και τα αποξηραμένα άνθη της μαγιάτικης τριανταφυλλιάς σε αφέψημα συνδυάζονται καλά με το Bai Shao Yao και το Xiang Fu για τη δυσλειτουργία του συκωτιού.

*Άρθρο του Σάκη Κουβάτσου στα Χανιώτικα Νέα                               http://www.herb.gr/index.php/

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ανοιξιάτικο μπουρίνι στις Ράχες ...σήμερα!


Ο Χάρακας υπό βροχή                                                                                                                                                                               Το νερό αποτελεί στοιχείο εξαγνισμού και καθαρμού. Λυτρωτικό και ζωοποιό, καθάριο και διαυγές, ήρεμο και ορμητικό, χαρίζει στον άνθρωπο τη ζωή........Το νερό είναι πολύτιμο!!!!!!!!!!!!!!

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Οι 29 κάτοικοι Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης που είχαν κληθεί να καταθέσουν ως ύποπτοι για συμμετοχή σε μια υποτιθέμενη «εγκληματική οργάνωση» είναι πλέον ευθέως ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ.

Απορρίφθηκαν συνολικά τα απολογητικά υπομνήματα των «29» για την «εγκληματική οργάνωση Σκουριές» #skouries                                                                                                                      Οι 29 κάτοικοι Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης που είχαν κληθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου 2013 να καταθέσουν ως ύποπτοι  για συμμετοχή σε μια υποτιθέμενη «εγκληματική οργάνωση» που ευθύνεται για τα επεισόδια της 12/5/2013 στο Λάκκο Καρατζά, είναι πλέον ευθέως  ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ. Τα υπομνήματα παροχής εξηγήσεων που κατέθεσαν οι δικηγόροι τους έχουν απορριφθεί συνολικά. Σύντομα οι «29» θα κληθούν ως  κατηγορούμενοι πλέον να απολογηθούν ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, με ότι αυτό πιθανόν να συνεπάγεται. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα συμβεί μετά τις προσεχείς Δημοτικές-Περιφερειακές-Ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου, ώστε να μην διαταραχθεί μέχρι τότε το success story της κυβέρνησης Σαμαρά.
Υπενθυμίζουμε τα στοιχεία της υπόθεσης:
Η δικογραφία των 3.600 σελίδων και των 30 DVD που συνέταξε το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προσπαθεί να στοιχειοθετήσει ότι στη Β. Χαλκιδική υφίσταται μια«εγκληματική οργάνωση με ιεραρχία, διεύθυνση και διαρκή δράση» (άρθρο 187 ΠΚ) που έχει στόχο «με έκνομες ενέργειες να ματαιώσει ή να αναστείλει έστω και προσωρινά την μεταλλευτική ή άλλη δραστηριότητα της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός στα εργοτάξιο αυτής που βρίσκονται στις ορεινές θέσεις Σκουριές και Λάκκος Καρατζά του όρους Κάκαβος της περιοχής Μ. Παναγιάς Χαλκιδικής». Ως ιδρυτής και εγκέφαλος της εν λόγω οργάνωσης «με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής-προμήθειας και κατοχής όπλων» (!!!) κατηγορείται ο πρόεδρος του «Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων», Τόλης Παπαγεωργίου.
Το επεισόδιο που περιγράφεται στη δικογραφία είναι η διαμαρτυρία κατοίκων στο Λάκκο (ρέμα) Καρατζά στις 12 Μαΐου 2013 που κατέληξε στον τραυματισμό αστυνομικού. Από τα μέσα Απριλίου 2013 οι  κάτοικοι διαμαρτύρονταν σχεδόν καθημερινά ειρηνικά σε εκείνο το σημείο διότι η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ παρανόμωςπροέβαινε σε εκχέρσωση του δάσους και σε διάνοιξη δρόμων μέσα στην κοίτη του ρέματος χωρίς να διαθέτει τις απαραίτητες άδειες (που ακόμα και σήμερα, ένα χρόνο μετά, δεν διαθέτει). Όλα αυτά μπροστά στα μάτια της αστυνομίας, η σταθερή απάντηση της οποίας στις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες των κατοίκων ήταν τα δακρυγόνα.  Στη δικογραφία έχουν περιληφθεί και κάποια άλλα περιστατικά (φθορές στο κατάστημα της προέδρου του Δ.Δ. Ιερισσού και σε αυτοκίνητο εργαζομένου στην εταιρεία) για να προσδώσουν στη δήθεν εγκληματική οργάνωση τη «διαρκή δράση»που απαιτεί το άρθρο 187.
Καμμία κατηγορία δεν προσωποποιείται, δηλαδή η Ασφάλεια δεν έχει ιδέα ποιος είναι πιθανόν να διέπραξε τι. Όμως η κατηγορία-ομπρέλα της «εγκληματικής οργάνωσης» βοηθάει να τσουβαλιαστούν άνθρωποι που έχουν ταχθεί ενάντια στα σχέδια της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ χωρίς να υπάρχει κανένα στοιχείο εναντίον τους. Ο ίδιος ο υποτιθέμενος «εγκληματικός σκοπός» της υποτιθέμενης οργάνωσης, η ματαίωση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές, είναι εξωφρενικά παράλογος αφού στην ουσία ποινικοποιεί τον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Το «αποδεικτικό υλικό» της δικογραφίας αποτελούν πολλές χιλιάδες σελίδες απομαγνητοφωνημένων συνδιαλέξεων ακόμα και με δημοσιογράφους, πορίσματα ανάλυσης του DNA που βρέθηκε πάνω σε καλαμάκια του φραπέ, μπουκαλάκια νερού και αποτσίγαρα, καθώς και σειρά αναρτήσεων του προσκείμενου στην εταιρεία «ανώνυμου» blog των «Πολιτών Αριστοτέλη«. Με αυτού του αποδεικτικού βάρους «στοιχεία» επιχειρείται να οδηγηθούν στη φυλακή κάποιοι από τους πολέμιους της επένδυσης, ώστε να προχωρήσει ανεμπόδιστη η υλοποίησή της. Δύο πολύ καλά κείμενα κριτικής αυτής της ευφάνταστης δικογραφίας, ένα με νομικό σχολιασμό και ένα με …λογοτεχνικό, εδώ και εδώ.
Η εν λόγω δικογραφία ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ τον εμπρησμό του εργοταξίου με τα παράνομα κοντέινερς-γραφεία και τις παράνομες μπάρες της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στις Σκουριές, που έγινε στις 17/2/2013 και για το οποίο έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία με 20 κατηγορουμένους. Τελευταία γίνεται προσπάθεια να συγχωνευθούν οι δυο υποθέσεις και οι δυο «εγκληματικές οργανώσεις» σε μία: 23 κατηγορούμενοι της υπόθεσης «Λάκκος Καρατζά» κλήθηκαν να δώσουν δείγμα του DNA τους για να συγκριθεί τα ευρήματα της υπόθεσης «Σκουριές». Το ατράνταχτο επιχείρημα είναι ότι στις δυο υποθέσεις υφίστανται τρεις (3) κοινοί κατηγορούμενοι και ένα κοινό φρόνημα: αντίθεση στην «επένδυση» καταστροφής της Χαλκιδικής. Είναι προφανές ότι, με αυτό το σκεπτικό, «δυνάμει ύποπτοι» είναι όλοι οι κάτοικοι της Χαλκιδικής και όχι μόνο που είναι αντίθετοι στην επένδυση και θα μπορούσαν να έχουν κληθεί να …αφήσουν το σάλιο τους όχι 23, αλλά πολλές χιλιάδες. Ο ορισμός της φρονηματικής δίωξης.
Μετά τις εκλογές θα έχουμε εξελίξεις.

Παρασκευή: Ιατρικά λάδια και μύρα


Το αμυγδαλέλαιο, το οποίο μερικοί αποκαλούν «μετώπιο», παρασκευάζεται ως εξής: αφού καθαρίσεις τέσσερις χοίνικες, από πικραμύγδαλα και τα ξηράνεις, κοπάνισε τα ελαφρά σε γουδί με ξύλινο γουδοχέρι, έως ότου γίνουν σαν ζυμάρι, και αφού προσθέσεις δύο κοτύλες καυτού νερού, άφησε τα να μουσκέψουν μαζί για μισή ώρα. Μετά τρίψε τα ακόμα πιο δυνατά. Κι έπειτα πίεσε τα σε πλάκα και στύψε τα, μαζεύοντας με το κουτάλι αυτό που βγάζεις με την πίεση των δαχτύλων κι έπειτα, αφού σε αυτά που έχουν στυφτεί προσθέσεις μία κοτύλη νερού και τα αφήσεις να μουσκέψουν μαζί, κάνε το ίδιο. Οι τέσσερις χοίνικες μας δίνουν μία κοτύλη.
Κάνει καλό στους πόνους της μήτρας, στους υστερικούς πνιγμούς, τις συστροφές και τις φλεγμονές των ίδιων περιοχών, στους πονοκεφάλους, τους πόνους, τους ήχους και τα σφυρίγματα των αυτιών. Ωφελεί και όσους πάσχουν από τα νεφρά τους, όσους δεν μπορούν να ουρήσουν, όσους έχουν λιθίαση, άσθμα και παθήσεις της σπλήνας. Εξαφανίζει τις πανάδες από το πρόσωπο και τις φακίδες και τις ρυτίδες, όταν αναμειχθεί με μέλι και ρίζα κρίνου και με πολτό από κερί και κύπρο ή ροδέλαιο, ενώ θεραπεύει και την αμβλυωπία. Μαζί με κρασί καθαρίζει την κασίδα και την πιτυρίαση.
Με παρόμοιο τρόπο παρασκευάζεται και το βελανιδέλαιο. Καθαρίζει τις πανάδες, τις φακίδες, την ακμή, τα μελανιάσματα των ούλων, ενώ είναι και μαλακτικό της κοιλιάς. Δεν κάνει όμως καλό στο στομάχι. Είναι κατάλληλο και στους πόνους, τους ήχους και τα σφυρίγματα των αυτιών, όταν ενσταλάζεται μαζί με λίπος χήνας.
Με παρόμοιο τρόπο με αυτά που προαναφέραμε παρασκευάζεται και στο σησαμέλαιο από το σουσάμι και το καρύδέλαιο, το οποίο παράγεται από τα καρύδια. Έχουν τις ίδιες ιδιότητες με το βελανιδέλαιο.

Το σιναπέλαιο παρασκευάζεται, όταν ψιλοτριφτεί το σινάπι και μουσκέψει σε ζεστό νερό, κι έπειτα αναμειχθεί με λάδι και στυφτεί. Κάνει καλό στους χρόνιους πόνους, καθώς αποβάλλει με την εφίδρωση τα βλαβερά περιττώματα.

Το μυρτέλαιο παρασκευάζεται ως εξής: αφού πάρεις τα μαλακά φύλλα της σκούρας μυρτιάς, της ήμερης ή της άγριας, στύψε τα κοπανίζοντας τα, αφού προσθέσεις αγουρόλαδο σε ίση ποσότητα με τον χυμό τους, χλιάρυνέ το πάνω σε κάρβουνα, έως ότου βράσουν μαζί, ξαφρίζοντάς τα. Μια πιο εύκολη παρασκευή είναι η εξής: αφού κοπανίσεις τα μαλακά φύλλα, βράσε τα με νερό και λάδι και ξάφριζέ τα. Ανόητο είναι να βυθίσεις τα φύλλα στο λάδι και να τα αφήσεις να μουσκεύουν στον ήλιο.
Μερικοί κάνουν πιο σφιχτό το λάδι με φλούδια ροδιού, κυπαρίσσι, κύπερο και σχοίνο. Είναι πιο χρήσιμο αυτό που πικρίζει στη γεύση και είναι λιπαρό, χλωροπράσινο, διαφανές και μυρίζει μυρτιά.
Έχει ιδιότητες στυπτικές και σκληρυντικές- γι' αυτό κάνει καλό, όταν προστίθεται στα επουλωτικά, καθώς και στα εγκαύματα, τις κασίδες, την πιτυρίαση, τα εξανθήματα, τα συγκάματα, τις ραγάδες του δέρματος, τα κονδυλώματα, τις χαλαρώσεις των αρθρώσεων, τους ιδρώτες και γενικά σε όσα έχουν ανάγκη από σφίξιμο και πύκνωμα.

Το δαφνέλαιο παρασκευάζεται από καρπούς δάφνης, όταν είναι πολύ ώριμοι, αφού βραστούν σε νερό. Γιατί από τον φλοιό που τους περιβάλλει βγάζουν ένα πάχος, το οποίο, αφού το διαλύσουν με τα χέρια, το μαζεύουν με το κουτάλι. Μερικοί αφού κάνουν πιο σφιχτό το αγουρόλαδο με κύπερο, σχοίνο και καλάμι, και μετά αφού προσθέσουν φύλλα δάφνης, τα βράζουν μαζί, άλλοι όμως και καρπούς δάφνης, έως ότου αποκτήσει αρκετό άρωμα- μερικοί προσθέτουν και στύρακα και μυρτιά. Καλύτερη για την παρασκευή είναι η ορεινή και πλατύφυλλη δάφνη.
Από το δαφνέλαιο ξεχωρίζει στην αξία το φρέσκο, το πράσινο στο χρώμα, το πάρα πολύ πικρό και καυστικό.
Έχει ιδιότητες θερμαντικές, μαλακτικές, ανοίγει τους πόρους, διαλύει τις κοπώσεις- είναι κατάλληλο για όλες τις παθήσεις των νεύρων, τις ανατριχίλες, τους πόνους των αυτιών, τις καταρροές και τους πονοκεφάλους. Προκαλεί ναυτία, όταν πίνεται.

Το σχινέλαιο παρασκευάζεται με παρόμοιο τρόπο από τους ώριμους καρπούς της σχίνου ή και αφού προηγουμένως το σφίξουν, σαν το δαφνέλαιο.
Θεραπεύει την ψώρα των ζώων και των σκύλων, ενώ είναι κατάλληλο για προσθήκη στα βύσματα, στα δυναμωτικά που διώχνουν την κόπωση και στα φάρμακα για τη λέπρα, αναστέλλει και την εφίδρωση.

Αλλά και το τερεβινθέλαιο παρασκευάζεται με όμοιο τρόπο. Παγώνει και έχει και στυπτικές ιδιότητες.

Το μαστιχέλαιο ας παρασκευάζεται από ψιλοτριμμένη μαστίχα. Κάνει καλό σε όλες τις παθήσεις της  μήτρας, αφού θερμαίνει ελαφρά, έχει στυπτικές και μαλακτικές ιδιότητες, ενώ κάνει καλό στα σκληρώματα που προσβάλλουν το στομάχι, την κοιλιά, τα έντερα και το πρόσωπο, καθαρίζει και δίνει καλό χρώμα. Παρασκευάζεται το καλύτερο στη Χίο.

Μύρα
Επειδή όμως και τα μύρα είναι κατάλληλα για ορισμένες παθήσεις και προστίθενται στα φάρμακα και επαλείφονται και εισπνέονται, θεωρούμε ότι πρέπει να αναφερθεί στη συνέχεια η διδασκαλία γι' αυτά. Πρέπει με τη δοκιμή να ελέγχεις αν έχουν τη μυρωδιά εκείνου του πράγματος, του οποίου ονομάζονται μύρα. Καλύτερος είναι αυτός ο έλεγχος.
Σε μερικά όμως δεν διατηρείται αυτό, επειδή επικρατούν κάποιες εντονότερες προσμείξεις όπως στην περίπτωση των μύρων από μαντζουράνα, κρόκο, μοσχοσίταρο και κάποια άλλα, τα οποία πρέπει να τα ελέγχεις με τον συνδυασμό της δοκιμής για αυτά.

Η παρασκευή του ροδόμυρου είναι η εξής: αφού πάρεις πέντε λίτρα και οκτώ ουγκιές σχοίνου και είκοσι λίτρα και πέντε ουγκιές λαδιού, κοπάνισε τα και ανακάτεψε τα και βράσε τα με νερό, ανακατεύοντας τα- κι έπειτα, αφού το σουρώσεις, στις είκοσι λίτρες και πέντε ουγκιές του λαδιού ρίξε τα πέταλα από χίλια στον αριθμό αμούστκευτα τριαντάφυλλα και αφού αλείψεις τα χέρια σου με μέλι ευωδιαστό, ανακάτευε τα πολλές φορές, πιέζοντας τα ελαφρά κι έπειτα αφού τα αφήσεις όλη τη νύχτα, στύψε  τα. Όταν κάτσει το κατακάθι, άλλαξε του αγγείο και βάλε το σε αγγείο αλειμμένο με μέλι. Αφού βάλεις τα στυμμένα ρόδα σε μια λεκάνη, ρίξε τους οκτώ λίτρες και τρεις ουγκιές από το λάδι που έχει σφίξει με το σχοίνο και πάλι στύψε τα. Αυτό θα το έχεις ως κατώτερο, κι αν θες, μούσκεψε τα τρίτη και τέταρτη φορά σε λάδι και στύψε τα.
Έτσι παρασκευάζεται το πρώτο, το δεύτερο, το τρίτο και το τέταρτο ροδόμυρο. Όσα κι αν φτιάξεις, να αλείφεις προηγουμένως τα αγγεία με μέλι.
Αν θες όμως να κάνεις και δεύτερη εκχύλιση, στο λάδι που βγήκε με το πρώτο στύψιμο πρόσθεσε ίσο αριθμό νέων αμούσκευτων τριαντάφυλλων, και αφού τα ανακατέψεις με τα χέρια, τα οποία θα έχεις αλείψει προηγουμένως με μέλι, στύψε τα και κάντο και δεύτερη και τρίτη και τέταρτη φορά, στύβοντας τα κατά τον ίδιο τρόπο. Κι όσες φορές το κάνεις αυτό, να προσθέτεις νέα τριαντάφυλλα, γιατί γίνεται πιο δυνατό το μύρο. Το λάδι δέχεται εφτά φορές την προσθήκη των τριαντάφυλλων, όχι όμως περισσότερες- ας είναι αλειμμένη και η λεκάνη με μέλι. Πρέπει να χωρίσεις καλά το λάδι από τον χυμό. Γιατί αν απομείνει μέσα στο μύρο έστω και ελάχιστος, το χαλάει. Μερικοί, αφού τρίψουν μόνα τους τα ρόδα, τα μουσκεύουν μέσα στο λάδι και αλλάζοντας τα τριαντάφυλλα κάθε επτά ημέρες, αφού κάνουν τρεις αλλαγές, το φυλάνε. Μερικοί κάνουν πιο σφιχτό το λάδι, προσθέτοντας καλάμι και ασπάλαθο, άλλοι και άγχουσα, για καλό χρώμα, και αλάτι, για να μην χαλάσει.
Έχει ιδιότητες στυπτικές και ψυκτικές και είναι κατάλληλο για επαλείψεις και παρασκευές καταπλασμάτων. Όταν πίνεται, είναι καθαρτικό της κοιλιάς και σβήνει την καούρα του στομαχιού. Θρέφει και τα κοίλα έλκη και καταπραΰνει τα κακοήθη, αλείφεται στις κασίδες και στα εκζέματα, γίνονται με αυτό πλύσεις στην αρχή των πονοκεφάλων, ενώ χρησιμοποιείται για πλύσεις του στόματος στους πονόδοντους. Κάνει καλό και στις σκληρύνσεις των βλεφάρων, αν επαλειφτεί, και είναι χρήσιμο και στους ερεθισμούς των εντέρων και στις φλεγμονές της μήτρας ως κλύσμα.

Η παρασκευή του ελάτινου μύρου είναι η εξής: αφού κόψεις και τρίψεις σε μικρά κομμάτια την ελάτη, βάλε τη σε λεκάνη και ρίξε αγουρόλαδο και άστη για τρεις ημέρες. Και αφού την πάρεις, στύψε τη σε σουρωτή και ας έχουν και τα δύο ίσο βάρος κι έπειτα αφού το φυλάξεις σε καθαρό αγγείο, να το χρησιμοποιείς.
Έχει ανάλογες ιδιότητες με το ρόδινο μύρο, αλλά δεν είναι μαλακτικό της κοιλιάς.
Ο Χοίνιξ είναι ένα μέτρο που χρησιμοποιούταν για την μέτρηση του όγκου των στερεών και συναντάται στην Καινή Διαθήκη. Ο ένας χοίνιξ ισοδυναμεί με 1,2 λίτρα.

Ως ποτήρι, η κοτύλη (ή ο κότυλος), συναντάται νωρίς στον Όμηρο, ο οποίος την περιγράφει ως μικρής χωρητικότητας. Το ποτήρι αυτό χρησιμοποιόταν ιδίως από τους φτωχούς, κατά τα γεύματα και τα συμπόσια για την πόση καθαρού, άκρατου οίνου όπως λέει ο Διόδωρος κατά τον Αθήναιο, προσθέτοντας ότι αυτό το είδος είχε πανελλήνια χρήση, από την Αιτωλία μέχρι την Ιωνία και από τη Σικυώνα μέχρι τον Τάραντα. Ο Ερατοσθένης αναφέρει ότι οι κότυλοι ή οι κοτύλες ήταν τα ωραιότερα και πιο εύχρηστα των ποτηριών, απ' όπου και το πασίγνωστο ρητό των αρχαίων: "πολλά μεταξύ πέλλει κοτύλης και και χείλεος άκρης". 

Άρα μιλάμε για ένα μικρό κρασοπότηρο….
http://www.blogger.com/profile/09949983987060014882

Αγριολούλουδα του Απρίλη

Τριαντάφυλλο το μαγιάτικο 
Παπαρούνα Μήκων η ροιάς (Papaver rhoeas)
Σινάπι το Άγριο (Sinapis Arvensis)
Το βάλσαμο .. St. John's wort.


Ζιμπιλάκια 

Άγρια Λεβάντα 

Λαδανιά 

Χαμομήλι 

Βολβοί 

?
Πικραλίδα ...Το Ταραξάκο 

Άγρια Πασχαλιά 


Πετρούχια

Παιχνίδι εκβιασμού από παιδεραστές οι κάμερες των υπολογιστών σε παιδικά δωμάτια

           Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίσκουν καταφύγιο οι παιδεραστές και παραμονεύουν κάθε λεπτό για να εντοπίσουν το υποψήφιο θύμα τους.
Με ειδικό λογισμικό ανοίγουν τις κάμερες των υπολογιστών που έχουμε όλοι στο σπίτι και παρακολουθούν με αυτόν τον τρόπο τα ανήλικα αγόρια και κορίτσια.
Έτσι οι προσωπικές στιγμές των παιδιών, από την ώρα που θα γδυθούν μέχρι την ώρα που θα κοιμηθούν καταγράφονται από τους παιδεραστές . Στην συνέχεια αρχίζει το παιχνίδι του εκβιασμού. Απειλούν ότι θα διακινήσουν το υλικό που κατέγραψαν σε συγγενείς και φίλους των παιδιών.
«Πλέον οι παιδεραστές έχουν βρει αυτόν τον νέο τρόπο προσέγγισης των παιδιών. Εκτός ότι τους αρέσει αυτό το "παιχνίδι" εντοπισμού, διαπιστώνουν ότι προς το παρόν μικραίνουν οι πιθανότητες σύλληψής τους από τη στιγμή μάλιστα που τα θύματα δύσκολα προβαίνουν στην καταγγελία τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Αξιωματικοί του τμήματος της Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Μέχρι να δημιουργηθούν ειδικά φίλτρα που θα καταστρέφουν το λογισμικό των παιδεραστών, οι μοναδικοί πρόχειροι τρόποι προστασίας είναι να βγαίνουν οι κάμερες των υπολογιστών που είναι αποσπασμένες, ενώ στην περίπτωση που είναι ενσωματωμένες στους υπολογιστές καλό να είναι καλύπτονται με μονωτική ταινία.

Προτιμήστε να τοποθετήσετε τον Η/Υ σας σε χώρους, όπως είναι το σαλόνι και όχι σε υπνοδωμάτια. Ετσι θα έχετε τη δυνατότητα να επιβλέπετε το παιδί σας, χωρίς το ίδιο να αισθάνεται ότι ελέγχεται.
Κάντε την πλοήγηση στο Internet μία οικογενειακή δραστηριότητα. Χρησιμοποιείστε τον H/Υ μαζί με τα παιδιά σας.
Ενημερώστε τα παιδιά σας για τους κινδύνους που υπάρχουν όταν συνομιλούν με αγνώστους μέσω chatrooms.
Συζητήστε με τα παιδιά σας για θέματα ασφάλειας (επικοινωνία με επικίνδυνα άτομα, πρόσβαση σε sites με βλαβερό περιεχόμενο) που προκύπτουν από την πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Διδάξτε τους να μην δίνουν προσωπικές πληροφορίες χωρίς την άδειά σας (επίθετο, όνομα ηλικία, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου, οικογενειακό εισόδημα, ακόμα και ωράρια σχολείου ονόματα φίλων κ.λπ.) και να μην χρησιμοποιούν την κάρτα σας.
Μην επιτρέπετε ποτέ στα παιδιά σας να συναντηθούν με άτομα που γνώρισαν μέσω Διαδικτύου.
Διδάξτε τα επίσης, να αρνούνται από μόνα τους να συναντηθούν προσωπικά με άτομα που έχουν γνωρίσει στο Διαδίκτυο. Εξηγήστε τους ότι οι άγνωστοι με τους οποίους θέλουν να συναντηθούν μπορεί να είναι επικίνδυνοι.
Χρησιμοποιείστε τα λεγόμενα «φίλτρα» που είναι ειδικά προϊόντα λογισμικού με σκοπό την παρεμπόδιση της πρόσβασης σε μη επιθυμητές θέσεις «sites» (βία, πορνογραφία).
Ελέγξτε το περιεχόμενο οπτικοακουστικού υλικού, όπως CDs, δισκέτες κ.α., που αγοράζουν τα παιδιά σας ή ανταλλάσουν με τους φίλους τους.


Πηγήhttp://www.mothersblog.gr

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ανακύκλωση στη Διάθεση

 Χρώματα και Αρώματα για Ευτυχισμένη  Διάθεση 
..........................Δημιουργώ!
Χειροτεχνία 


Καλαθάκι με Αρώματα 

Χρώματα με Ενέργεια 


Μαγειρική για την Ευχαρίστηση και την Γεύση 

Κήπος για την Κίνηση και την Υγεία


Νερό για Καλή Τύχη και Αρμονία ....Πολύτιμο!!!!!!!

Κρήτη: Κινητοποίηση για τα χημικά με "σιωπή" από τα ΜΜΕ

H αντίστροφη μέτρηση για τη νέα κινητοποίηση στην Κρήτη, με αφορμή την υδρόλυση χημικών της Συρίας στο θαλάσσιο περιβάλλον της Μεσογείου έχει αρχίσει, ενώ άρχισαν και οι καταγγελίες για αποσιώπηση των δράσεων αυτών από τα ΜΜΕ.Κρήτη: Κινητοποίηση για τα χημικά με "σιωπή" από τα ΜΜΕ

 
To Ανοιχτό συντονιστικό Χανίων -  Κατά των χημικών του πολέμου", καυτηριάζει τη σιωπή της πλειοψηφίας των ΜΜΕ για τις κινητοποιήσεις, με ανακοίνωση η οποία έχει τον τίτλο: "To «σιωπητήριο» της πληροφόρησης".
Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:
"Μετά από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα στον τύπο της Κρήτης που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για επικείμενη καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στα ανοιχτά του νησιού(διεθνή ύδατα), καλείται ανοιχτή συνέλευση από το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι μεταναστών  Χανίων στο ΤΕΕ με θέμα την πληροφόρηση και τη στάση πάνω σ’αυτό το ζήτημα.
Εκπρόσωποι σωματείων ,συλλογικοτήτων, αυτοδιοικητικοί φορείς καθώς και πολλοί κάτοικοι του νομού και άτομα από τα κοινωνικά κινήματα της πόλης με την πολύτιμη βοήθεια ειδικών επιστημόνων  καταθέτουν τις απόψεις και τις ανησυχίες τουs δρομολογώντας δράσεις ενάντια στη στρατιωτικού σχεδιασμού- όπως χαρακτηρίζεται -αυτή επιχείρηση, που θέτει σε κίνδυνο όλη τη μεσόγειο και τις ζωές των λαών της.Προκύπτει έτσι ένα ανοιχτό συντονιστικό στο οποίο μετέχουν όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην πρώτη αυτή συγκέντρωση.

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι τεράστιοι και η οικολογική καταστροφή ασύλληπτη. Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα ενός τέτοιου πειράματος σύμφωνα με τους επιστήμονες ενδέχεται μακροπρόθεσμα να οδηγήσουν σε τερατογενέσεις, καρκίνους οποιασδήποτε μορφής και νέκρωση κάθε ζωντανού οργανισμού στο θαλάσσιο περιβάλλον της μεσογείου.

Θα περίμενε κανείς πως ένα τόσο σοβαρό ζήτημα αν μη τι άλλο θα ευαισθητοποιούσε το χώρο της ενημέρωσης, όμως τα πανελλαδικής εμβέλειας  ΜΜΕ σιωπούν προκλητικά. Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο κόσμος αγνοεί τα γεγονότα,αφού φυσικά η πλήρης αδιαφάνεια, η συγκάλυψη και η εκκωφαντικά σιωπηλή ενημέρωση αποτελούν το πλαίσιο πραγμάτωσης του εγκλήματος. Δεν είναι λίγοι ωστόσο εκείνοι που αδυνατούν να αποδεχτούν το γεγονός πιστεύοντας πως πρόκειται  για ‘φήμη’ ή σενάριο επιστημονικής φαντασίας αφού οι ιθύνοντες αρνούνται να το σπουδαιολογήσουν φοβούμενοι να αποκαλύψουν το έγκλημα. Την ίδια στιγμή το δήθεν ανεξάρτητο κατεστημένο των μεγαλοδημοσιογράφων... της χώρας σφυρίζει αδιάφορα.

 Στις 9 Μαρτίου οργανώνεται το πρώτο παγκρήτιο συλλαλητήριο στο λιμάνι της Σούδας   με συμμετοχή  χιλιάδων ανθρώπων και υπό καταρρακτώδη βροχή .

Παράλληλα οι διαμαρτυρίες κάθε μορφής συνεχίζονται.Εκστρατείες ενημέρωσης σε σχολεία , αφίσες και κείμενα επιστημονικού και κοινωνικού περιεχομένου μοιράζονται στους δρόμους, μαθητές του νησιού σηκώνουν πανό εκφράζοντας την αγωνία και την αντίθεσή τους,σχετικά βίντεο δημιουργούνται από καλλιτέχνες.Ωστόσο το συντονιστικό των Χανίων απαρτίζεται πλέον από εκπροσώπους εβδομήντα συλλογικοτήτων και σωματείων. Όμως ο κόσμος της Κρήτης παρακολουθεί την ερήμην καταδίκη του την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση αρκείται στον απλό καθησυχασμό των πολιτών με λακωνισμούς και υπεκφυγές.

Στις 23 Μαρτίου, μια δεύτερη μεγαλειώδης παγκρήτια συγκέντρωση στο κέντρο του νησιού,στο Αρκάδι Ρεθύμνου, καταφέρνει να μαζέψει σχεδόν δέκα χιλιάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας που φωνάζουν ένα βροντερό  «όχι στα χημικά του πολέμου στη Μεσόγειο». Η είδηση δεν περνά ούτε καν στα ‘ψιλά’ των περισσοτέρων  αθηναϊκών δελτίων ειδήσεων υποβαθμίζουν για μια ακόμη φορά τις πρωτοφανείς για τα δεδομένα της Κρήτης διαδηλώσεις σε Σούδα και Αρκάδι.Ούτε λόγος φυσικά για αντικειμενική προσέγγιση της κοινωνικής πραγματικότητας. Η αλήθεια και η ενημέρωση θυσιάζονται στο βωμό της ανεντιμότητας ,της αναξιοπρέπειας και των σκοτεινών παιχνιδιών της διαπλοκής.

Στις 11 Απριλίου το επίπεδο των αντιδράσεων επισημοποιείται και θεσμικοί φορείς του νησιού όπως , αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, πρόεδροι εργατικών κέντρων, εκπρόσωποι  ιατρικών,δικηγορικών και εμπορικών συλλόγων, ενώσεις γονέων φτάνουν στο κοινοβούλιο και με επερώτηση 51 βουλευτών ζητούν υπεύθυνες απαντήσεις.Ο απόλυτος εμπαιγμός όμως είναι το μόνο που αποκομίζουν και έτσι φεύγουν  πεισμωμένοι για την Κρήτη.Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης κρίνουν πως ούτε αυτή τη φορά υπάρχει λόγος να αναφερθούν στο γεγονός συνεχίζοντας να παίζουν το αισχρό παιχνίδι τους.

Καταγγέλλουμε την αδιαφορία, την προκλητικότητα,τη διαπλοκή και το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες μας και θέτει σε κίνδυνο τις ίδιες τις ζωές μας.

Ο αγώνας συνεχίζεται...".

                            


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Χανίων Ενάντια στην Εξουδετέρωση Χημικών Οπλων  στη Θάλασσα της Μεσογείου:

"Με πρωτοβουλία της «Συντονιστικής Επιτροπής Χανίων κατά της εξουδετέρωσης των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο», πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23/4 Συνέλευση όπου αποφασίστηκε κλιμάκωση των δράσεων με Οργάνωση,  Κινητοποίηση,  Συγκέντρωση και εν πλω Διαμαρτυρία που θα ξεκινήσει από το λιμάνι της Χώρας Σφακίων την Κυριακή του Θωμά 27/04.

Η αναχώρηση θα γίνει από το Δημαρχείο Χανίων 10 π.μ (με 2 πούλμαν και εισιτήριο 5 euro) και άφιξη στο παλιό λιμάνι Σφακίων στις 12.00 το μεσημέρι.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες από εκπρόσωπους των Συντονιστικών Επιτροπών της Κρήτης, ενώ η επιστημονική κάλυψη του θέματος θα γίνει από τον Ε. Πισσία,  συντονιστή της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Ειρήνευση στη Συρία και υπεύθυνο της Ελληνικής  Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα».

Θα ακολουθήσει πορεία προς το Λιμάνι Σφακίων όπου οι συγκεντρωμένοι θα επιβιβαστούν στο καράβι της ΑΝΕΝΔΥΚ « Δασκαλογιάννης» που μαζί  με φουσκωτά, αλιευτικά, και άλλα σκάφη καθώς και το γνωστό σκάφος «Άγιος Νικόλαος» της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» ( που αποτελεί ένα από τα δυο Ελληνικά ψαροκάικα που τον Αύγουστο του 2008, έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, μεταφέροντας ακτιβιστές), θα ανοιχτούν στα 3-5 μίλια.
Την εν πλω διαμαρτυρία θα βιντεοσκοπήσει  αεροπλάνο της Αερολέσχης Χανίων.

Θεωρώντας δεδομένη την ευαισθητοποίηση και πιστεύοντας βαθειά ότι η προσπάθεια αυτή αξίζει να γίνει γνωστή ευρέως και να υποστηριχτεί έμπρακτα, ΖΗΤΑΜΕ την ενεργό συμμετοχή τόσο της κοινωνίας της Κρήτης όσο και όλων των φορέων καθώς και όσων διαθέτουν βάρκα ή φουσκωτό να το μεταφέρουν στη Χώρα Σφακίων και να συμμετάσχουν Δυναμικά στην εν πλώ Διαμαρτυρία.

Δηλώνουμε πως όλοι εμείς που συμμετέχουμε στη Παγκρήτια εν πλώ Διαμαρτυρία στη Χώρα Σφακίων ότι
Μοναδική οριστική λύση είναι όχι μόνο η τυπική απαγόρευση χρήσης όπλων χημικού πολέμου, αλλά η εφαρμογή μέτρων αποτροπής κατασκευής χημικών και πυρηνικών οπλοστασίων από ολες τις χώρες του πλανήτη.
Λεμε ΟΧΙ  σε όλους του πολέμους".
 http://www.ertopen.com/

Άρωμα Αριστερού στο Χαϊδάρι από τον Μιχάλη Σελέκο!



Μηνύματα καταδίκης του «παλιού» και του «νέου», του «νόμιμου» και του «αντάρτικου» έστειλε ο λαός του Χαϊδαρίου, πριν λίγες μέρες,προς την ηγεσία του ΚΚΕ   . Σ' αυτή την κρίσιμη αναμέτρηση για το μέλλον της πόλης, αλλά και του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Χαϊδαριώτες έδειξαν την απόφασή τους, να γυρίσουν σελίδα στο δήμο .ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΈΛΗΣΗ..    ΣΕΛΕΚΟΣ Η ΤΊΠΟΤΑ!
Ο Μιχάλης Σελέκος, υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου
.Ο Μιχάλης Σελέκος υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού  «Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης».απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, επισήμανε:«Πλησιάζοντας προς τις εκλογές, βλέπουμε πάλι το ίδιο παιχνίδι. Προσπαθούν να δημιουργήσουν "αναχώματα" απορρόφησης των ψηφοφόρων που θέλουν να απεγκλωβιστούν από αυτή την πολιτική. Οι "αντάρτες" του '98 έγιναν νόμιμοι, ενώ αυτοί που είχαν το επίσημο χρίσμα το '98 γίνονται σήμερα "αντάρτες". Όλοι αυτοί πρέπει να πάρουν ένα γερό μάθημα». Και συνέχισε: «Το Χαϊδάρι χρειάζεται ουσιαστική αλλαγή και όχι εναλλαγή προσώπων που υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Να μετατρέψουμε την ανησυχία και τη δυσαρέσκεια του λαού μας σε δράση. Να μετατρέψουμε κάθε ψίθυρο δυσαρέσκειας σε κραυγή διαμαρτυρίας και διεκδίκησης».Τον Μιχάλη δεν τον πρότεινε το κόμμα ετοίμαζαν άλλον εκλεκτό όμως σκόνταψαν πάνω στην θέληση του Αριστερού Χαιδαριωτικου λαού Ο Μιχάλης Σελέκος είναι ένας Αριστερός με όλη την σημασία της λέξης Όσοι έχουμε μεγαλώσει σε αυτή την πόλη ξέρουμε  πιο είναι το Ήθος του και η 'Άγωνιστικότητα που τον διακρίνει Χρειαζόμαστε τέτοιους Αριστερούς  μέσα στα κοινά του τόπου μας                                                ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΜΙΧΆΛΗ ΚΑΙ ΆΜΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΒΓΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΌΛΟΙ ΟΙ ΚΆΛΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΧΩΡΆΝΕ ΣΕ ΤΟΎΤΟ ΤΟΝ ΤΌΠΟ............................ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΜΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ       ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ..ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ????????????

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΑΡΜΕΝΙΣΤΗ

Ένα Περίπτερο φύτρωσε στον Αρμενιστή  ..και άρχισε η Μάχη του Περιπτέρου                                                                        ...Και  φυσικά όχι γιατί σκάβουν γύρω  γύρω το νησί για να μας  φέρουνε αύριο τις Ανεμογεννήτριες  ,ούτε γιατί το Καράβι αρμενίζει όποτε του γουστάρει.. αλλά μήτε  και για τα ηλεκτρονικά ραβασάκια που μας έχουν στέλνει  να δηλώσουμε ότι τρεχούμενο νερό έχουμε στο κτήμα μας  (5.000 ευρουδακια είναι το πρόστιμο) Όχι εμείς δεν έχουμε τέτοια προβλήματα κατοικούμε στο Νησί της Μακροβιότητας !                                     Ένα περίπτερο φύτρωσε πάνω στο γεφύρι του Αρμενιστή "εν μια νυκτί" και εμείς σηκώσαμε το Λάβαρο του  Περιπτερού Δυο φορές έχει μετακινηθεί σε χρονικό διάστημα μιας μέρας για φέτος το έρημο Μάλλον θα το προλάβετε και εσείς στην μετακίνηση του Μην τρομάζετε οι Ραχιώτες έχουν " Όρεξη"  Αχ καημένε Κώστα τι τραβάς.. ..σε βλέπω μέχρι κάτω τον βιολογικό να το φτάσεις                               Μεγάλες μπίζνες ...Μεγάλα Βάρη !                                                                                                                    ΒΑΡΎ ΤΟ ΤΊΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΟΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΊ ...ΜΕΓΑΛΕΣ  ΟΙ  ΜΠΊΖΝΕΣ !!!!!

Η ΨΗΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΟ ΟΠΛΟ!!!

Στις 25 Μαΐου, έχουμε ευρωεκλογές, δεν υπάρχει κόμμα να μας εκφράζει πλήρως. Ψηφίζουμε για την Ευρώπη των Ανθρώπων! Όπως είπε ο Λίνκολν: Η ΨΗΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΟ ΟΠΛΟ!!! Η πάμε αποφασισμένοι ή πάμε άκλαυτοι.

Μάσκα με αλόη… για τα μάτια σας μόνο!



aloi maska
Μάσκα με αλόη… για τα μάτια σας μόνο!  Αν το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει την εμφάνισή τους μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, που δε λένε να φύγουν με τίποτα, τότε η λύση βρίσκεται στη μάσκα ματιών με αγγούρι και αλόη.
Τα δύο αυτά συστατικά διεγείρουν τη μικροκυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και προσφέρον στο δέρμα πολύτιμα συστατικά, εξαφανίζοντας τις αντιαισθητικές σακούλες!
Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάστε τη μάσκα με έναν ποιοτικό ύπνο.
Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι 1/4 από ένα μεγάλο αγγούρι και 30 γρ. τζελ από αλόη.
Πολτοποιείστε το αγγούρι στο μπλέντερ και αφού το βάλετε σε ένα γυάλινο μπολ, προσθέστε το τζελ αλόης και ανακατέψτε τα καλά.
Στη συνέχεια εφαρμόστε το μίγμα στην περιοχή κάτω από τα μάτια, χρησιμοποιώντας βαμβάκι.
Το υλικό που θα σας περισσέψει, μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο για μελλοντική χρήση.                                                                                                                           πηγη http://glikaxamogela.gr/