Σελίδες

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Μαρμελαδα απο καρπο αγριας Τριανταφυλλιας

Υλικά Για τα κυνόροδα 1 κιλό κυνόροδα 2 κούπες νερό χυμό από 1 λεμόνι Πολτός κυνόροδου 4 κούπες πολτό κυνόροδου 4 κούπες ζάχαρη χυμό από 1 λεμόνι 4 κλωναράκια αρμπαρόριζα Εκτέλεση Πλένουμε τα κυνόροδα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το νερό, το χυμό λεμονιού και τα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα τα κυνόροδα κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Όταν μαλακώσουν θα παρατηρήσουμε ότι τα κυνόροδα θα ανοίξουν και θα βγουν τα σποράκια τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια με μια τρυπητή κουτάλα ή με τα χέρια μας στίβουμε πολύ δυνατά τα κυνόροδα μέχρι να βγάλουμε όλο ή όσο μπορέσουμε τον πολτό τους. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, (για κάθε κούπα πολτό κυνόρουδου-μήλου προσθέτουμε μια κούπα ζάχαρη), τα κλωναράκια αρμπαρόριζας και βράζουμε την μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά. Τα πρώτα 15 λεπτά θα παρατηρήσουμε ότι θα εμφανιστεί αφρός στην επιφάνεια της μαρμελάδας. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τον αφρό και κατά διαστήματα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας. Λίγα λεπτά πριν αποσύρουμε την μαρμελάδα από την φωτιά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Όσο είναι ζεστή η μαρμελάδα τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια και την αποθηκεύουμε σε ένα σκοτεινό δροσερό μέρος.  

 http://www.enter2life.gr/wp/14569-marmelada-me-kynoroda.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου