Σελίδες

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Γιασεμί και τριαντάφυλλο Τσάι




Αντί  τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε κάθε ποτήρι πριν από το σερβίρισμα.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 




  •                                                                                                                                                                                      8 φλιτζάνια κρύο νερό

    • ¼ κιλό γιασεμ.Τα φρέσκα λουλούδια γιασεμί περιέχουν μεγάλη ποσότητα αιθερική πετρελαίου. Εκτός από αυτό το πετρέλαιο, τα λουλούδια περιέχουν επίσης benzilic οξικό, linalcohol, benzilic αλκοόλ, ινδόλιο και jasmon. Όλες αυτές οι ουσίες προσδίδουν γιασεμί αφροδισιακές ιδιότητες. Μεταξύ των άλλων ιδιοτήτων του γιασεμί είναι: η βελτίωση της πέψης, βοηθητικό προϊόν για την αποβολή των τοξινών και το χαλαρό βάρος. Βοηθούν, επίσης, την επιτάχυνση του μεταβολισμού, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και είναι γνωστό συνήθως αφροδισιακό αποτέλεσμα.

         . 
    • 114 γραμ καρπούς άγριας Τριανταφυλλιάς

      Οι καρποί και τα άνθη περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης και γι΄ αυτό  είναι πρώτης τάξεως αντισκορβουτικό και φάρμακο για το ραχιτισμό. Το αφέψημα θεωρείται ιδανικό τονωτικό σε λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, στο συνάχι, την ατονία, την ανορεξία και τη δυσπεψία. Έχει στυπτικές ιδιότητες και βοηθά στην καταπολέμηση της διάροιας και των κολικών των εντέρων. Επίσης θεωρείται πολύ αποτελεσματικό αντισηπτικό για μολύνσεις και ερεθισμούς των βλεφάρων και των οφθαλμών. 

    • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
    1. Τοποθετήστε όλα τα συστατικά σε ένα γυάλινο δοχείο. Ανακατέψτε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί
    2. Καλύψτε και τοποθετήστε την κανάτα σε ένα ζεστό μέρος για 6 έως 8 ώρες.
    3. Αφαιρέστε τα λουλούδια γιασεμί και τριαντάφυλλο  καρπούς  . Ανακατέψτε πριν το σερβίρισμα.

       Λουλούδια φαγώσιμα

    4. Αγκινάρα (λουλούδι οφθαλμός)
    5. Μπρόκολο (μπουμπούκια ανθέων)
    6. Κουνουπίδι (μπουμπούκια ανθέων)
    7. Κάπαρη (μπουμπούκια)
    8. Χαμομήλι (για το τσάι)
    9. Η κάνναβη (άνθη ούτε μπουμπούκια)
    10. Σχοινόπρασο (άνθη ούτε μπουμπούκια)
    11. Χρυσάνθεμο (λουλούδι)
    12. Άνθη εσπεριδοειδών (λεμόνι, πορτοκάλι, λάιμ, γκρέιπφρουτ)
    13. Τριφύλλι (Trifolium)
    14. Μαργαρίτες (Bellis perennis καλάμια)
    15. Πικραλίδες (Taraxacum officinale φύλλα, ρίζες, άνθη, πέταλα, μπουμπούκια)
    16. Daylilies (Hemerocallis μπουμπούκια, λουλούδια, πέταλα)
    17. Elderflower (άνθη για ποτό)
    18. Υβίσκος
    19. Αιγόκλημα
    20. Jasmine (για το τσάι)
    21. Λιλά (σαλάτες)
    22. Moringa oleifera
    23. Νεροκάρδαμο (άνθη και σπόρους)
    24. Osmanthus fragrans (λουλούδι)
    25. Pansies (Viola x Wittrockiana λουλούδια, πέταλα)
    26. Marigolds Ποτ (Calendula officinalis πέταλα με λευκό τακούνι αφαιρεθεί)
    27. Τριαντάφυλλα (Rosa πέταλα με λευκό τακούνι αφαιρεθεί, αυξήθηκαν τα ισχία)
    28. Sesbania grandiflora (λουλούδι)
    29. Ηλιοτρόπια (Helianthus annuus μπουμπούκια, πέταλα, σπόρους)
    30. Violet («φύλλα και λουλούδια σε σαλάτες, ζαχαρωμένα λουλούδια για διακόσμηση ζαχαροπλαστικής»)
    31. Κολοκυθάκια άνθη (άνθη)
    32. Κίνδυνοι

      Μερικά λουλούδια είναι τοξικά, άλλα  μπορεί να είναι βρώσιμα μόνο μετά από κατάλληλη προετοιμασία. Τοξικά λουλούδια  είναι τα λουλούδια που έχουν ψεκαστεί με φυτοφάρμακα  !!!! Αλλεργικές αντιδράσεις είναι πιθανές, κυρίως από την κατανάλωσηγύρης Κατεστραμμένα, βρώμικα ή αν έχουν φαγωθεί από έντομα μπορεί να μην είναι ασφαλές για καταναλώσεις . Μερικά λουλούδια, όπως Madhuca longifolia δεν είναι ασφαλής αν τρώγεται συχνά.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου