.
Η συνταγή του Άλλαν Τάυλορ περιλαμβάνει τριμμένο γρασίδι από κριθάρι, κάρυ, σπόρους από βερίκοκα και χάπια με σελήνιο.
Όταν οι γιατροί είπαν στον Άλλαν Τάυλορ ότι είχε ανίατο καρκίνο, αποφάσισε ότι δεν πρόκειται να παρατηθεί έτσι απλά και να πεθάνει.
Αντίθετα ο 78 χρονών παππούς έψαξε αποφασισμένος στο ιντερνέτ για βοήθεια.
Και όταν βρήκε αυτό που έψαχνε, άρχισε μία εντατική εναλλακτική δίαιτα για να προσπαθήσει να θεραπεύσει την ασθένειά του.
Συμπερίλαβε τριμμένο γρασίδι από κριθάρι, κάρυ, σπόρους από βερίκοκα και χάπια με σελήνιο.
Τώρα 4 μήνες μετά ο συνταξιούχος μηχανικός Άλλαν άκουσε το «είσαι καθαρός» από τους γιατρούς.
“Πήρα μια επιστολή στις 30 Απριλίου και μου είπαν ότι δεν υπάρχει λόγος να έχω άλλη χημειοθεραπεία, δεν θα με θεράπευε, το ίδιο και η εγχείρηση ” μας λέει.
Είπαν ότι αν έκοβαν τον καρκίνο θα εμφανιζόταν κάπου αλλού. Αλλά ήμουν αποφασισμένος να μείνω θετικός και αποφάσισα να βρω την δικιά μου θεραπεία.
"Στις 6 Αυγούστου πήρα μια επιστολή από το νοσοκομείο North Tees που έλεγε ότι η σάρωση είχε δείξει ο καρκίνος μου είχε φύγει και« η ανωμαλία δεν είναι πλέον ορατή ». Είμαι καθαρός σε όλα. "
Η δοκιμασία του Άλλαν άρχισε όταν παρατήρησε ένα εξόγκωμα δύο ιντσών στην κοιλιά του. Τον έστειλαν για εξετάσεις και του είπαν ότι έχει καρκίνο του παχέους εντέρου
Ένας χειρούργος του αφαίρεσε τμήμα του παχέους εντέρου εννέα ιντσών τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τότε ξεκίνησε μία χημειοθεραπεία 3 μηνών. Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους του είπαν ότι ο καρκίνος του είχε εξαπλωθεί στο λεπτό του έντερο .
"Πήγα στο διαδίκτυο και έψαξα για τις διαθέσιμες « θεραπείες του καρκίνου του παχέος εντέρου » λέει.
Εξέτασα όλα τα στοιχεία και πήρα συμβουλές από το τοπικά κατάστημα υγιεινής διατροφής.
Ο Allan, αποφάσισε να αλλάξει ριζικά την διατροφή του, αντικαθιστώντας το κόκκινο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα με 10 μερίδες ωμά φρούτα και λαχανικά κάθε μέρα.
Αλλά πιστεύει ότι ένα από τα κρίσιμα συστατικά στην θεραπεία του καρκίνου του ήταν ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη χλόη κριθαριού σε ζεστό νερό κάθε πρωί και βράδυ.
"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι η διατροφή μου έσωσε τη ζωή μου», λέει.
-Οργανικοί σπόροι από βερίκοκα
Σκεπτόμενος να διαλύσει τα καρκινικά κύτταρα.Σε περιοχές που το τρώνε καθημερινά δεν υπάρχει καρκίνος.
Πιστεύοντας ότι το κάρυ που περιέχουν σταματάει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων
Σκεπτόμενος ότι ανεβάζει το αλκαλικό επίπεδο του αίματος μειώνοντας το όξινο. Ο καρκίνος αγαπά το όξινο.
-Χάπια από σελήνιο
Τα φιστίκια, τα οποία είναι επίσης πλούσια σε μαγνήσιο, παρέχουν υψηλές ποσότητες σεληνίου με περίπου 96 μικρογραμμάρια του ιχνοστοιχείου σε ένα μόνο φιστίκι (ξεπερνώντας τη συνιστώμενη ημερήσια δόση). Προτιμήστε τα σκέτα σαν σνακ και προσέξτε τις υπερβολές.
Συκώτι: απόλυτα θρεπτικό
Πολλοί ίσως δυσκολεύονται στην κατανάλωσή του, ίσως λόγω της έντονης οσμής του, το συκώτι σχεδόν όλων των ζώων, όμως, είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και το σελήνιο. Σε όποια μορφή και αν το προτιμήσετε, το αρνίσιο συκώτι συγκεκριμένα περιέχει 116 μικρογραμμάρια σεληνίου σε μια μερίδα 100 γραμμαρίων Οστρακοειδή: και αφροδισιακά και υγιεινά
Τα αγαπημένα μας –και διάσημα για τη διασύνδεσή τους με τη λίμπιντο- στρείδια και μύδια, κατέχουν επίσης μια θέση ψηλά στη λίστα των τροφών πλούσιων σε σελήνιο, με μέχρι 154 μικρογραμμάρια σε μια μερίδα 100 γραμμαρίων όσον αφορά τα στρείδια και 90 μικρογραμμάρια στα 100 γραμμάρια μύδια. Εκτός, όμως, από σελήνιο, τα συγκεκριμένα οστρακοειδή είναι μια εξαιρετική πηγή χαλκού, ψευδαργύρου, σιδήρου και βιταμίνης Β12, γι’ αυτό μην περιμένετε ένα ρομαντικό δείπνο για να τα καταναλώσετε!
Ψάρι: απαραίτητο στη διατροφή μας
Οι ειδικοί το συστήνουν προς κατανάλωση 2 φορές την εβδομάδα, λόγω του ότι είναι μια από τις τροφές που ευεργετούν την καρδιά, μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης και πλούσια σε βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β6 και Β12. Προτιμήστε το σολομό, τις αντσούγιες, τον ξιφία, τη ρέγκα, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σελήνιο και κάντε τις εναλλαγές σας, έτσι ώστε να τα καταναλώνετε όλα συχνά. Δημητριακά εμπλουτισμένα σε σελήνιο: για ένα δυνατό πρωινό
Είναι πλέον ευρέως αποδεκτό ότι το πρωινό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα, αν όχι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, το οποίο μας χαρίζει ενέργεια για τις επόμενες ώρες και τονώνει το μεταβολισμό. Στο εμπόριο υπάρχουν δημητριακά τα οποία είναι εμπλουτισμένα με σελήνιο και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σας σε αυτό, αρκεί να τα προσθέσετε στο πρώτο γεύμα της ημέρας, μαζί με άλλες αγαπημένες σας υγιεινές επιλογές. Αναζητήστε τα, ελέγξτε την περιεκτικότητά τους σε σελήνιο και άλλα θρεπτικά στοιχεία και καταναλώστε τα αναλόγως.
Ηλιόσπορος: ένας σπόρος θαυματουργός
Ένα από τα σνακ που καταναλώναμε πιο συχνά στα παιδικά μας χρόνια, ο ηλιόσπορος, είναι πλούσιος σε βιταμίνη Ε, σίδηρο, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β6, πρωτεΐνη, μαγνήσιο, κάλιο και χαλκό. Τα θρεπτικά του συστατικά, όμως, δεν σταματούν εκεί, αφού ο ηλιόσπορος περιέχει και σελήνιο, φτάνοντας τα 79 μικρογραμμάρια του στοιχείου στα 100 γραμμάρια του ηλιόσπορου.Μπέικον και χοιρινό: έχουν και τα καλά τους
Μπορεί το μπέικον να είναι πλούσιο σε λίπη και χοληστερίνη, αν, όμως, το καταναλώνετε μια στο τόσο, τότε είναι καλό να γνωρίζετε πως αποτελεί και μια καλή πηγή σεληνίου με 65 μικρογραμμάρια στα 100 γραμμάρια μπέικον. Μια χοιρινή μπριζόλα απαλλαγμένη από τα περιττά λίπη, επίσης, προσφέρει σελήνιο στον οργανισμό με 43 μικρογραμμάρια ανά 100 γραμμάρια του κρέατος. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι μπορείτε από ‘δω και πέρα να καταναλώνετε άφοβα μπριζόλες και μπέικον με αφορμή το σελήνιο, απλώς να τα διατηρείτε σε φυσιολογικά επίπεδα στη διατροφή σας, μια φορά την εβδομάδα.
Χαβιάρι: θρεπτικό και παρεξηγημένο
Δεν είναι τόσο ακριβό όσο νομίζουν οι περισσότεροι και αποτελεί μια σημαντική πηγή σιδήρου, πρωτεΐνης και βιταμίνης Β12. Τα 100 γραμμάρια χαβιάρι παρέχουν 65,5 μικρογραμμάρια σεληνίου, συν του ότι δίνει μια διαφορετική χροιά στο διατροφικό σας πρόγραμμα, αφού είναι μια τροφή που δεν καταναλώνετε συχνά. Πειραματιστείτε και δοκιμάστε το. Θαλασσινά: υγιεινή νοστιμιά με θαλασσινή αύρα
Η εποχή ενδείκνυται για την κατανάλωσή τους και ειδικά κατά τη διάρκεια των διακοπών, οι γαρίδες, τα καβούρια και ο αστακός αποτελούν τη μόνιμη…. λιγούρα μας. Αν σταθείτε τυχεροί και βρείτε μια οικονομική και νόστιμη αστακομακαρονάδα φέτος στις διακοπές σας, τότε θυμηθείτε ότι ο αστακός της είναι πλούσιος σε σελήνιο, με 59 μικρογραμμάρια στα 100 γραμμάρια αστακού. Αντίστοιχα, τα καβούρια μας παρέχουν 47,5 μικρογραμμάρια σεληνίου ανά 100 γραμμάρια μερίδας και οι γαρίδες περίπου 40 μικρογραμμάρια σε μια μερίδα 100 γραμμαρίων. Μην ξεχνάτε, όμως, ότι οι γαρίδες περιέχουν πολλή χοληστερίνη και καλό είναι να μην καταναλώνονται συχνά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου