Υλικά:
500γρ. Ελιές μαύρες ή πράσινες, μεγάλες και εύσαρκες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη ή θρούμπι στην ξερή τους μορφή
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις ελιές και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους. Τις χοντροκόβουμε και τις βάζουμε στο μίξερ μας μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αλέθουμε καλά, μέχρι να δημιουργηθεί η πάστα. Αν την θέλουμε περισσότερη υγρή προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη. Την φυλάμε σε βάζο στο ψυγείο. Όταν την χρησιμοποιήσουμε, καλύπτουμε την επιφάνειά της πάστα με λάδι, για να μην αλλοιωθεί από τον αέρα. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο τριμμένο κουκουνάρι ή αμυγδαλόψυχα ΠΗΓΗ.http://agiameteora.net
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου