Υλικά
- 255 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 κανέλες ξύλο
- 1 αστεροειδής γλυκάνισος
- 1 βανιλίνη
- 1 κ.γ. γαρύφαλλα ξυλάκια
- ½ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- ½ σφηνοπότηρο grand marnier ή amaretto
- 750 ml νερό
- 2 φλούδες πορτοκαλιού
- 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί με πλούσια γεύση (προτιμάμε κρασί που να πίνεται και ζεστό, )
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό μαζί με όλα τα υλικά εκτός από το κρασί και τις φλούδες πορτοκαλιού. Αρχικά έχουμε τη φωτιά πολύ χαμηλά και σταδιακά αυξάνουμε την ένταση χωρίς όμως να το φτάσουμε να βράσει. Θέλουμε μόνο να λιώσει η ζάχαρη.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα το κρασί μαζί με τις φλούδες πορτοκαλιού και 300 ml από τι σιρόπι μας αφού το σουρώσουμε από το μυρωδικά. Και πάλι διατηρούμε τη φωτιά χαμηλά. Προσοχή να μη βράσει το μείγμα μας γιατί θα εξατμιστεί το αλκοόλ!
Σερβίρουμε αμέσως μόλις ζεσταθεί καλά το κρασί μας και διατηρούμε την κατσαρόλα στο μάτι σε χαμηλή φωτιά για να γεμίζουμε τα ποτήρια μας. Αυτό το κρασί κάνει πολύ καλό σε όσους υποφέρουν από ιώσεις, γρίπη κλΚαλή απόλαυση!
*** Το σιρόπι που θα μείνει διατηρείται σε δροσερό μέρος για 3-4 εβδομάδες. ***Πηγή: http://www.συνταγες.eu/
- 255 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 κανέλες ξύλο
- 1 αστεροειδής γλυκάνισος
- 1 βανιλίνη
- 1 κ.γ. γαρύφαλλα ξυλάκια
- ½ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- ½ σφηνοπότηρο grand marnier ή amaretto
- 750 ml νερό
- 2 φλούδες πορτοκαλιού
- 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί με πλούσια γεύση (προτιμάμε κρασί που να πίνεται και ζεστό, )
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό μαζί με όλα τα υλικά εκτός από το κρασί και τις φλούδες πορτοκαλιού. Αρχικά έχουμε τη φωτιά πολύ χαμηλά και σταδιακά αυξάνουμε την ένταση χωρίς όμως να το φτάσουμε να βράσει. Θέλουμε μόνο να λιώσει η ζάχαρη.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα το κρασί μαζί με τις φλούδες πορτοκαλιού και 300 ml από τι σιρόπι μας αφού το σουρώσουμε από το μυρωδικά. Και πάλι διατηρούμε τη φωτιά χαμηλά. Προσοχή να μη βράσει το μείγμα μας γιατί θα εξατμιστεί το αλκοόλ!
Σερβίρουμε αμέσως μόλις ζεσταθεί καλά το κρασί μας και διατηρούμε την κατσαρόλα στο μάτι σε χαμηλή φωτιά για να γεμίζουμε τα ποτήρια μας. Αυτό το κρασί κάνει πολύ καλό σε όσους υποφέρουν από ιώσεις, γρίπη κλΚαλή απόλαυση!
*** Το σιρόπι που θα μείνει διατηρείται σε δροσερό μέρος για 3-4 εβδομάδες. ***Πηγή: http://www.συνταγες.eu/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου