Διαδικασία συνταγήςΒάζουμε σε μπουκάλι ή βαζάκι το τριμμένο τζίντζερ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.Φυλάμε το μπουκάλι σε σκιερό και δροσερό μέρος για 15-20 ημέρες.Έπειτα, είναι έτοιμο για χρήσηΦυλάσσεται σε ψυγείο αλλά επίσης διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου , ειδικά αυτή την εποχή .H κατανάλωσή του, πρέπει να αποφεύγεται από παιδιά κάτω των 2 ετών.Ο συνδυασμός τζιντζερ ελαιόλαδου είναι μια πολύ καλή θεραπεία για να καταπολεμήσουμε τις φλεγμονές πού ταλαιπωρούν το σώμα μας,όπως είναι οι φλεγμονές του εντέρου ,η Ρευματοειδής αρθρίτιδα, Στομάχι, Γρίπη Αυτό το μείγμα μπορούμε να το καταναλώνουμε σε σαλάτες ,αλλά και σαν λάδι εντριβής προσθέτοντας του και κάποια άλλα
H ρίζα πρέπει να είναι λεία, χωρίς ρυτίδες και σκληρή με ομοιόμορφο χρώμα. Σε περίπτωση που κάποια σημεία είναι μαλακά, ρυτιδιασμένα ή με διαφορετικό χρώμα σημαίνει ότι δεν είναι φρέσκια.
H φρέσκια ρίζα συντηρείται στο ψυγείο για δύο εβδομάδες περίπου. Kατά τη φύλαξη δεν πρέπει να την ξεφλουδίσετε όλη, γιατί θα αλλοιωθεί γρήγορα και θα χαθούν τα θρεπτικά της συστατικά. Φροντίστε να ξεφλουδίζετε κάθε φορά μόνο το σημείο που πρόκειται να καταναλώσετε. Πιπερόριζα σε όλα για όλα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου