Σελίδες

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ ΑΛΆΤΙ ΑΠΌ ΚΡΑΣΙ







Κρασί+ αλάτι είναι ακριβώς όπως ακούγεται - το αλάτι που είναι εμποτισμένο με πυκνό κρασί. Χρησιμοποιείται ως καρύκευμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί  όπου  θέλουμε να νοστιμίσουμε το φαγητό μας με  αλάτι. Είμαι  ενθουσιασμένη για τη χρήση του σε σάλτσες για σαλάτες, .κρέατα ,ψάρια  Προσθέτει μια αφή της οξύτητας,και ένα πικάντικο τόνο στην γεύση του  φαγητού μας.
Ενώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα  οποιοδήποτε κρασί για τη συνταγή  αυτή, συστήνω ιδιαίτερα να χρησιμοποιήσετε  ένα αρωματικό και γευστικό κρασί ( δεν χρειάζεται να είναι ακριβό). Το κρασί μειώνεται κατά 4,500%. Η μείωση εξαλείφει μόνο  το νερό, ώστε το υπόλοιπο θα είναι ένα  σιρόπι που θα μεγεθύνει ό, τι είναι καλό - και ό, τι δεν είναι - για το κρασί. Το ίδιο ισχύει και για το αλάτι αλλά βέβαια σε πιο μικρό βαθμό 



Κρασί +αλάτι                                                                                                                                                        - Συστατικά-

  • 750 ml (ι μπουκάλι) κόκκινο κρασί.(Εγώ είμαι τυχερή και έβαλα σπιτικό Ικαριώτικο κρασί  ) 
  • 1-1,5 φλιτζάνια χοντρό θαλασσινό αλάτι 

Κρασί αλάτι - Οδηγίες

  1. Σιγοβράζουμε το κρασί να μειωθεί. Παρακολουθούμε  με προσοχή καθώς πλησιάζει στο τέλος. που είναι περίπου 1 κουταλιά της σούπας. Το κρασί  αλλάζει σε ένα πολύ παχύ σιρόπι.
  2. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλάτι στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε για να απορροφήσει το κρασί.Αν  δεν το απορροφήσει όλο ,  (αν υπάρχει περίσσεια κρασί στο κάτω μέρος της κατσαρόλας,) ανακατεύουμε άλλο μισό φλιτζάνι 
  3. Απλώνουμε σε ένα ταψί η τελάρο ξήρανσης  (αυτό θα επιτρέπει την κυκλοφορία του αέρα) και αφήνουμε τον αέρα να ολοκληρώσει την  διαδικασία ξήρανσης Πατάμε το αλάτι με ένα κουτάλι κάθε φορά  που βλέπουμε να δημιουργούνται σβόλοι .
  4. Το αποθηκεύουμε  σε κλειστό  γυάλινο βάζο. Καλά αλατοκρασο μαγειρέματα!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου