Σελίδες

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Το λουλούδι που τρώγεται και είναι πιο δυνατό και από το πράσινο τσάι!


Τα λουλούδια είναι αδιαμφισβήτητα από τις πιο όμορφες δημιουργίες της Φύσης. Με χρώματα και άρωμα που θα ζήλευαν οι καλύτεροι ζωγράφοι δίνουν χαρά σε κάθε χώρο.



Γνωρίζατε, ωστόσο, ότι τα κόκκινα τριαντάφυλλα όχι απλά τρώγονται, αλλά ίσως θα έπρεπε να τα συμπεριλάβετε για τα καλά στην διατροφή σας, αφού είναι άκρως θρεπτικά για τον οργανισμό σας;


Τα πέταλά τους είναι γλυκά και αρωματίζουν κάθε πιάτο. Από του ρωμαϊκούς ακόμα χρόνους τα χρησιμοποιούσαν σε πολλά πιάτα για διακοσμητικούς και όχι μόνο ρόλους, αφού εκτός από χρώμα έδιναν και ξεχωριστή γεύση σε πουρέδες και ομελέτες. Το κόκκινο χρώμα τους οφείλεται στο ότι είναι πλούσια σε ανθοκυανίδες και καροτένη, δύο πολύ χρήσιμα θρεπτικά συστατικά.


Επίσης περιέχουν φαινόλες και ειδικά γαλλικό οξύ (gallic acid). Μάλιστα περιέχουν τόσο μεγάλη ποσότητα από αυτό το αντιοξειδωτικό, ώστε συνολικά έχουν περισσότερες φαινόλες από το διαβόητο

πράσινο τσάι!


Διαθέτουν επίσης αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές, αντι-ιικές, και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Και το καλύτερο από όλα είναι πως δεν περιέχουν καθόλου καφεΐνη, συνεπώς είναι κατάλληλα για κατανάλωση σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ακόμα και για τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση.     
πηγη  onmed.gr                       Μια παλιά Ικαριώτικη συνταγή που έμαθα από την Γιαγιά μου είναι ο πολύ καλός συνδυασμός του μαγιάτικου Τριαντάφυλλου με λουλούδια της Μολόχας Το Τσάι αυτό το χρησιμοποιούσαν για την θεραπεία αναπνευστικών προβλημάτων Στήθος ,συνάχι ,,για την Δυσκοιλιότητα την καλή Διάθεση και ακόμα το μεταχειρίζονταν πολύ ως φυσικό καλλυντικό για το  πρόσωπο τους  Τα πέταλα από τα Τριαντάφυλλα μπορείτε ακόμα να τα συνδυάσετε με ροφήματα από βότανα που δεν σας αρέσουν σαν γεύση δίνοντας τους ένα Τριανταφυλλένιο Άρωμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου