Συστατικά
- 2 1/2 κιλά φραγκοσυκιές
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 βανίλια φασόλι , ,χυμό από ένα λεμόνι (η κιτρικό οξύ)για μεγαλύτερη διάρκεια προαιρετικά
Οδηγίες
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, ξύστε τα αγκάθια από τα φραγκόσυκα. Κόψτε τις άκρες του καρπού και στη συνέχεια κάνετε μια κατά μήκος σχισμή μέσα από το δέρμα ξεφλουδίστε και βγάλτε το δέρμα. Κόψτε τα φρούτα σε μεγάλα κομμάτια, μεταφέρετε σε ένα επεξεργαστή τροφίμων και πολτοποιήστε τα. . Σουρώνετε μέσα από ένα λεπτό κόσκινο . . Θα πρέπει να υπάρχουν περίπου 2 φλυτζάνια του υγρού.. Σε μια κατσαρόλα , συνδυάζετε τον πουρέ απο τα φραγκόσυκα, το νερό, τη ζάχαρη, το δυόσμο, και το ξύλο κανέλας. . Φέρεται το μείγμα να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη .Προσθέσετε την βανίλια Μειώστε τη θερμότητα για να σιγοβράσουν και μαγειρέψτε με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα για 20 λεπτά περίπου.
Δοκιμάστε για να βεβαιωθείτε ότι οι γεύσεις είναι ισορροπημένες. Σουρώνετε μέσα από ένα λεπτό κόσκινο . Μπορείτε στη συνέχεια να κρυώσετε το σιρόπι για να το χρησιμοποιήσετε αμέσως, ή εάν θέλετε να το αποθηκεύσετε το επ 'αόριστον
Ρίχνετε το σιρόπι σε αποστειρωμένα βάζα, σφραγίστε με αποστειρωμένα καπάκια, και βάλτε τα μέσα από ένα βραστό υδατόλουτρο για 5 λεπτά. !Χαρίστε σε φίλους σας αυτά τα μικρά γευστικά πορτοκάλι βαζάκια θα σας αγαπήσουν ακόμα περισσότερο !!!!!!!!!!!!!!!!! πηγη
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου