Σελίδες

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΑ,ΕΡΩΤΙΚΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ & ΑΡΩΜΑΤΑ


Η τέχνη της δημιουργίας αρωμάτων φαίνεται να ξεκίνησε από την Μεσοποταμία.Το λιβάνι ήταν το πρώτο άρωμα και η πρώτη καταγεγραμμένη αρωματοποιός ήταν μια γυναίκα με το όνομα Etruscan.
Σαφή ιστορικά ευρήματα έχουμε από την εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων.
Σκοπός των αρωμάτων στην Αρχαία Αίγυπτο δεν ήταν η προσέλκυση του αντίθετου φύλου, αλλά εύνοια των θεών. Όταν στις 26 Νοεμβρίου του 1922, οι αρχαιολόγοι Χάουαρντ Κάρτερ και λόρδος Κάρναρβον άνοιξαν τον τάφο του Τουταγχαμών, μια μεθυστική μυρωδιά εξαπλώθηκε. Ήταν το κύφι, φημισμένο άρωμα που οι αρχαίοι Αιγύπτιοι παρασκεύαζαν από δεκαέξι διαφορετικά συστατικά και το προσέφεραν κάθε απόγευμα στον θεό Ρα.
Στην αρχαία Ρώμη μυρωδιές αναδίδονταν από κάθε ναό. Οι Ρωμαίοι ήταν αυτοί που εφηύραν το ξύρισμα και το after shave.Άλλωστε και η λατινογενής ονομασία του αρώματος, που έχει επικρατήσει διεθνώς “Perfume”, προέρχεται από τον λατινικό όρος per- fumum, που σημαίνει μέσα από τον καπνό. Η χρήση αρωμάτων στην Ρώμη γινόταν σε τόσο μεγάλο βαθμό που πολλές φορές προκαλούσε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. 
Το 54 μ.Χ., ο Νέρωνας ξόδεψε το αμύθητο για την εποχή ποσό των 100.000 σημερινών δολαρίων μόνο και μόνο για να αρωματίσει ένα πάρτι. Στα αρωματικά λουτρά οι Ρωμαίοι βύθιζαν το σώμα τους σε ευωδιαστό νερό από αιθέρια έλαια.Μετά το ξύρισμα έκαναν μασάζ στο πρόσωπο με αρωματικές αλοιφές.Το άρωμα κατείχε επίσης εξέχουσα θέση και στο τραπέζι. Το γεύμα το σέρβιραν με τη συνοδεία αρωματισμένου νερού,για να ξεπλένουν τα χέρια τους.Άρωμα κερνούσαν επίσης στους καλεσμένους τους.
Στον Μουσουλμανικό κόσμο τον 6μχ αιώνα, η χρήση των αρωμάτων θεωρήθηκε θρησκευτικό καθήκον. Ο Μωάμεθ διακήρυττε ότι «το μπάνιο και η χρήση αρωμάτων είναι υποχρεωτικά κάθε Παρασκευή για όλους τους άντρες» και υποσχόταν ότι ο Κήπος του Παραδείσου θα ευωδιάζει από τα πιο εξωτικά αρώματα του κόσμου. Ο άραβας χημικός Αλ Κίνντι έγραψε τον 9 αιώνα ένα βιβλίο για τα αρώματα που το ονόμασε «το βιβλίο της χημείας των αρωμάτων και της απόσταξης».Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει περισσότερε από 100 συνταγές αρωμάτων .
Η σύγχρονη ιστορία του αρώματος εστιάζει κυρίως στη Γαλλία, αφού τα πιο πολύτιμα ιαματικά βότανα και αρώματα της εποχής εντοπίζονται στον γαλλικό Νότο. Ιδιαιτέρως σημαντική είναι η πόλη Γκράς, όπου καλλιεργούνται βιολέτες, λεβάντα, γιασεμιά, γαρύφαλλα και τριαντάφυλλα. Εκεί αναπτύχθηκε η τεχνική εξαγωγής "καθαρού" αρώματος, με απόσταξη με υδρατμό ή με οινόπνευμα.
Στην Αρχαία Ελλάδα αρωματοποιία αποτελούσε έναν κλάδο ξεχωριστό, που απαιτούσε δεξιοτεχνία, εφευρετικότητα, αλλά και την απαραίτητη μυστικότητα. Επρόκειτο για μια σπουδαία τέχνη για την οποία γράφτηκαν ποικίλα αρχαία συγγράμματα, με περιεχόμενο θεραπευτικό, καλλωπιστικό και επικουρικό. Οι αρχαίοι διέκριναν τα αρώματα σε δύο κατηγορίες. Σε αυτά που βρίσκονταν σε υγρή κατάσταση, τα έλαια, και στα παχύρρευστα και στερεά, τις αλοιφές. Τα ρήματα που χρησιμοποιούσαν αντίστοιχα ήταν το χρίω και το αλείφω, ενώ συναντάται επίσης το ξεραλοίφειν για επάλειψη σε στεγνό και όχι υγρό σώμα. Τα αρωματικά έλαια χαρακτηρίζονται ως ευώδη. 
Τα πιο γνωστά αρχαία ελληνικά αρώματα ήταν το ίρινον, ελαιόλαδο με εκχυλίσματα από ρίζες ίριδας, το νάρδον, το βάλσαμο, η στακτή το αυθεντικό βάλσαμο μύρου, το μελίνιο από κυδωνέλαιο, το ρόδιο μία διάσημη αλοιφή από τη Ρόδο από εκχύλισμα τριαντάφυλλου μαζί με άλλα αιθέρια έλαια, τοτύλιον έλαιον και άλλα.
Οι Μινωίτες γνωρίζουμε πως εισήγαγαν κανέλα, βάλσαμο, μύρο, χέννα, νάρδο, βάλανα από την Αίγυπτο, τη Συρία, την Κύπρο και το Λίβανο, ενώ εξήγαγαν πρώτες ύλες, όπως ξύλα κυπαρισσιού, αλλά και έτοιμα προϊόντα όπως λάδι ελιάς, αμυγδάλου και λαδάνου. Πολλά μινωικά βάλσαμα ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή στην Αίγυπτο και αναφέρονται σε πολλά κείμενα της 18ης και 19ης Δυναστείας.
Στις πινακίδες της Γραμμικής Β αναφέρονται επίσης διάφορα καρυκεύματα, κάποια από τα οποία αναφέρεται ότι ζυγίζονταν και άλλα ότι μετριόταν σε όγκο. Προφανώς οι ουσίες που αποτελούνταν από μικρούς σπόρους ή μόρια με συμπαγή και ομογενή φυσιογνωμία καταγράφονται με βάση τις μετρήσεις όγκου, ενώ αυτές που αποτελούνταν από μόρια διαφορετικών διαστάσεων και δεν παρουσίαζαν συμπαγή όψη, καταγράφονται με βάση τις μονάδες βάρους.
Οι οσμές έχουν ισχυρή επίδραση στη δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυμάτων, του καρδιακού ρυθμού, στην πίεση του αίματος, ακόμη και στην μυϊκή ένταση. Οι αφροδισιακές μυρωδιές διεγείρουν εκείνες τις ενδοφρίνες που μας προτρέπουν να αισθανθούμε χαλαρωμένοι, αισθησιακοί, γεμάτοι ευφορία. Όταν το άρωμα φοριέται ως ελιξίριο του έρωτα, στέλνει ένα λεπτό, όμως ισχυρό μήνυμα. Μαζί με τη φωνή σας, τα μάτια σας και άλλα μοναδικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα, το σώμα σας είναι προικισμένο με το δικό του σχεδιάγραμμα μυρωδιάς, που αποτελείται από φερορμόνες, ή σεξουαλικές αδενικές εκκρίσεις αισθησιακοί, γεμάτοι ευφορία. 
Ερωτικά διεγερτικά θεωρούνται τα παρακάτω βασικά έλαια και οι ρητίνες που προέρχονται από :
1. Σανδαλόξυλο


2. Τριαντάφυλλο
3. Γιασεμί
4. Ιλάνγκ-ιλάνγκ

5.Πατσουλί
6.Λιβάνι
7.Μαύρο Πιπέρι
8.Σμύρνα
9.Μύρρο
10.Κάρδαμο
Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα αισθησιακό φίλτρο για το σώμα, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας, χρησιμοποιώντας :
Αιθέριο έλαιο της Αφροδίτης
Γεμίστε ένα μικρό γυάλινο βάζο με διάφορα αρωματικά φυτά όπως φρέσκα ή ξερά λουλούδια, βότανα, μπαχαρικά.
Δοκιμάστε συνδυάζοντας πέταλα τριαντάφυλλου, σπόρους κάρδαμου, ράβδους κανέλας και φλούδες από λεμόνι ή συνδυάστε φρέσκια πιπερόριζα, ξερό πατσουλί και λεπτοκομμένο σανταλόξυλο. Προσθέστε στο βάζο κάποιο φυτικό έλαιο (από αμύγδαλο, το σπόρο σταφυλιών, ή έλαιο φουντουκιών) και γεμίστε μέχρι να καλυφθούν εντελώς τα αρωματικά βότανα. Αφήστε να μουσκέψουν για τρεις με τέσσερις ημέρες, ή βάλτε το γυάλινο βάζο σε μπαιν μαρι σε χαμηλή φωτιά για 8 ώρες για να γινει εγχυμα των ελαιων των βοτανων κ μπαχαρικών μεσα στο έλαιο βάσης και μετά στραγγίστε. Εάν θέλετε, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία χρησιμοποιώντας νέα ποσότητα από αρωματικά φυτά για πιο έντονο άρωμα.
Για να προκαλέσετε ερωτικά το ''Ρωμαίο'' σας
1)Ρίξτε σ' ένα μικρό μπουκάλι δύο κουταλιές της σούπας από φυτικό λάδι και 12 έως 15 σταγόνες από κάποιο βασικό έλαιο (δοκιμάστε ylang-ylang με πορτοκάλι). προσθέτοντας μικρές ποσότητες ροδόνερο, βανίλια, παχύρρευστη henna λουλουδιών. Με αυτήν την βελούδινη αμβροσία μπορείτε να κάνετε τρυφερό μασάζ επάνω στην επιδερμίδα του παρτενέρ σας για να απολαύσετε ένα ρομαντικό και μυρωδάτο βράδυ.
2)Μικροσκοπικά και μεγαλύτερα κομμάτια από λιβάνια που καπνίζουν και μύρα, καθώς και πικάντικοι σπόροι του κάρδαμου και του ινδοπεπεριού.
3)ΓΙΑ ΜΑΣΑΖ 
Σε 100 ml αμυγδαλέλαιο προσθέστε:
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο γιασεμιού
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλας
4)ΣΤΗ ΜΠΑΝΙΕΡΑ
Προσθέστε στη γεμάτη νερό μπανιέρα σας:
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο ιλάνγκ-ιλάνγκ
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο κάρδαμου

(Μεταφρασμένο από το βιβλίο των σπουδών μου ''The Beauty ,Essential Oils & The Secrets'' )πηγη
 ΒΟΤΑΝΟ-Γνωσία & Beauty Secrets 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου