ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Σύκα 3 Kg
Ζάχαρη 2,5 Kg
Λεμόνια
Βανίλια
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Πλύνετε τα σύκα απαλά (επιλέξτε τα ώριμα, αλλά να εξακολουθούν να είναι πολύ σταθερά).Φέρεται σε βρασμό 1,5 λίτρα νερό μαζί με τη ζάχαρη, 6 φέτες λεμονιού περίπου 1 εκατοστό πάχος και 2 λοβούς βανίλιας ανοιχτούς για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Μετά από 5 λεπτά 'αφού βράσει το σιρόπι ρίχνετε μέσα τα σύκα. Βράζετε για 10 ', στη συνέχεια, απενεργοποιήστε και αφήστε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι. Τέλος, αφαιρέστε τα σύκα από το σιρόπι με τρυπητή κουτάλα και βάλετε τα σε ένα δίσκο. Σιγοβράζεται για 15-20 'το σιρόπι Βάλτε τότε τα σύκα ξανά στο σιρόπι, σε σημείο βρασμού και να απενεργοποιήσετε. τη θερμότητα
Βάλετε τα σύκα σε αποστειρωμένα βάζα, καλύπτοντας τα με το σιρόπι και βυθίζοντας μέσα μια φέτα λεμόνι και ένα κομμάτι της βανίλιας.
Σφραγίστε καλά τα βάζα και βυθίστε τα σε νερό τουλάχιστον τα 3/4 του ύψους τους Τα βράζετε σε νερό για , 20-30 ', έτσι ώστε να αποστειρωθούν και να δημιουργήσουν κενό.
Ελέγξτε τη στεγανότητα των πωμάτων όταν κρυώσουν εντελώς. Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο σας μέχρι και 6 μήνες. ΠΗΓΗ http://www.lacucinaitaliana.it/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου