Διαλυτές ίνες συναντούμε στη βρώμη, στους ξηρούς καρπούς, στα όσπρια, στα φρούτα (μήλα, εσπεριδοειδή, φράουλες) και τα λαχανικά, ενώ αδιάλυτες στο αλεύρι ολικής άλεσης και τα προϊόντα του, στο πίτουρο, στους πλήρεις σπόρους, στη φλούδα των φρούτων και στα περισσότερα λαχανικά. Η πρώτη κατηγορία έχει συσχετισθεί με τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, τη επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα και τη βελτίωση της υφής των κοπράνων, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στην διευκόλυνση των κενώσεων. Αντίστοιχα, οι αδιάλυτες ίνες συμβάλλουν στην αύξηση της κινητικότητας του εντέρου και συνεισφέρουν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.
ΦΡΟΥΤΑ και ΛΑΧΑΝΙΚΑ.-Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν τη σημαντικότερη πηγή αντιοξειδωτικών.
Συμβάλλουν δραστικά στην επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης, στην ανάπτυξή των σχετικών νόσων και στη διατήρηση της υγείας μας σε άριστη κατάσταση.
Σημασία φυσικά δεν έχει μόνο η ποσότητα που καταναλώνουμε καθημερινά, αλλά και η ποιότητα.
Μην ξεχνάτε ότι όσο πιο έντονα και ζωηρά είναι τα χρώματα των φρούτων και λαχανικών, τόσο πιο πλούσια είναι σε αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες.
Τα επίπεδα της προληπτικής ιατρικής Πρωτεύοντα: Το σύνολο της φροντίδας που λαμβάνετε για την προστασία των οργάνων και των συστημάτων του σώματος, την ενίσχυση και την αποφυγή της εμφάνισης ασθενειών και παθήσεων. Δευτερογενής: Είναι για τον εντοπισμό και τη θεραπεία μιας κατάστασης από τα πρώτα συμπτώματα, προκειμένου να αποφευχθούν συνέπειες και την αποτροπή περαιτέρω συνέπειωνγια την υγεία. Τριτοβάθμια: Η θεραπευτική αγωγή της ίδιας της ασθένειας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου