Συστατικά
- 2 κιλά ρίζες κολοκάσι , αποφλοιωμένες
- Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες κατά το ήμισυ και
- 1 μικρό κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 8 ελιές
- 1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο
- 1-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού Οδηγίες
- Τρίψτε το κολοκάσι κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και ξεφλουδίστε το φλούδι του με ένα κοφτερό μαχαίρι , κόβοντας και απορρίπτοντας τα άκρα του . Κόψτε το κολοκάσι σε κύβους 2-inch / 5-cm.
- Τοποθετήστε τους κύβους σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Αφήστε να πάρει μια βράση.Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν , περίπου 15 έως 20 λεπτά. Στραγγίστε και ξεπλύνετε τα κομμάτια σε ένα σουρωτήρι.
- Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο, τον μαϊντανό, τις ελιές, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε με αλάτι και πιπέρι. και έτοιμη η σαλάτα για να την σερβίρετε.
- Η σαλάτα αυτή τρώγεται είτε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου. πηγες http://www.dianekochilas.com/ http://www.clickatlife.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου