Σελίδες

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Η σαλάτα της θάλασσας .....Πατελίδιααααααααα 😋 !!!!

""Η τελετουργία συνεχίζεται στα βραχάκια, με αχινούς και πατελίδες και καβούρια, με μυρωδιά από θάλασσα φρέσκια σαν νιόκοπο καρπούζι, με μυρωδιές από ούζο, ξινότυρο κατσικίσιο, αίσθηση αλατιού στεγνωμένου στον βράχο. Η θάλασσα περιλαβαίνει όλες τις μυρωδιές, αυτή είναι το καλοκαίρι"". ... κείμενο του Ξυδάκη στην Καθημερινή                                                                                                         Όταν το Ικάριο πέλαγος είναι ήμερο τότε οι Ικαριώτες εξορμούν για το κυνήγι των εκλεκτών  πεταλίδων   της θάλασσας  Είναι μια πραγματική περιπέτεια αυτό το τσαλαβούτημα ανάμεσα σε γλιστερούς βράχους και παγωμένης θάλασσας μονο και μονο για να μαζέψουν αυτόν το πεντανοστιμο  όστρακο ...Το έχετε δοκιμάσει?αν όχι σας το προτείνω τώρα που οι θάλασσες μας είναι ακόμα καθαρές κρύες και γαλήνιες  τώρα ειναι η εποχή τους  Μόνο να μη μου  ξεχάσετε να πάρετε τα όπλα σας μαζί ,μια καλή παρέα ,ένα καλάθι  το μαχαίρι σας  και φύγαμε  για αυτό το θαλασσινό κυνήγι στις απόκρημνες πετρώδεις ακτές της Ελλάδας μας ......... 
πεταλίδια σαλάτα  Ικαρίας                                                                                                                         Υλικά                                                                                                                                                           πεταλίδια  φρέσκο-μαζεμένα                                                                                                                       ελαιόλαδο                                                                                                                                                              λεμόνι                                                                                                                                                                       αλάτι                                                                                                             Εκτέλεση                         Μαζεύουμε τα πεταλιδια,τα πλένουμε  για να καθαρίσουν απο την  άμμο  και τα βάζουμε σε μια βαθιά τσανάκα Βράζουμε νερό και τα περιχύνουμε από πάνω   Αν το νερό ειναι πολύ το  βγάζουμε έως ότου δούμε τα πατελίδια μας ίσα ίσα να σκεπάζονται    με το ζουμι τους  Προσθέτουμε το ελαιόλαδο  ,το φρέσκο χυμό απο ένα λεμόνι   και τέλος το αλάτι και έτοιμη η πιο μυρωδάτη σαλάτα της θάλασσας      ..   Καλή επιτυχία από καρδιάς σας εύχομαι   !                  φωτογραφια της Ελένης Πλάκα                                                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου