Σελίδες

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Πικάντικη πίτα κολοκύθα



Συστατικά

   Μισό κιλό  μπισκότα βανίλιας cookies , ψιλοαλεσμένα σε ψίχουλα 
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

2 1/2 φλιτζάνια Κολοκύθα πουρέ 
1/2  ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα 
3/4 φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
3 αυγά 
1/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα 
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Σαντιγί: 
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη βανίλια τα τρίμματα από τα μπισκότα  και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Πιέστε το μείγμα σε ένα ταψί και στη συνέχεια στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.
3. Βάλετε τον πουρέ κολοκύθας σε ένα μπολ και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά . Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και δεν υπάρχουν πλέον σβώλοι . Ρίχνετε τη γέμιση πάνω στο μείγμα από τα τριμμένα μπισκότα  και προσεκτικά τοποθετήστε την στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου. Ψήστε για 50 έως 60 λεπτά
4.Αφήστε την  πίτα να κρυώσει εντελώς, περίπου 2 έως 3 ώρες. Τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να την σερβίρετε.
5. Για την κτυπημένη κρέμα χωρίς ζάχαρη: κρέμα  γάλακτος και τη βανίλια σε ένα μίξερ  Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει
6. Για το σερβίρισμα:  πασπαλίζουμε κανέλα ή μοσχοκάρυδο, ή και τα δύο. Σερβίρετε.πηγη/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου