Το τέλειο επιδόρπιο. Λατρεύω τα επιδόρπια, όπως αυτό επειδή φαίνεται πραγματικά εντυπωσιακό, αλλά στην πραγματικότητα είναι εξαιρετικά εύκολο Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλα φρούτα, όπως μπανάνες ή τα ροδάκινα,
Φράουλα-Δεντρολίβανο
6-8 μερίδες
6-8 μερίδες
Συστατικά:
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, μαλακό
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
10-12 φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση κατά μήκος
2 κουταλάκια του γλυκού δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
1 φύλλο σφολιάτας, σε 9 "x9" γαρνιτούρα: κρέμα σαντιγί
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, μαλακό
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
10-12 φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση κατά μήκος
2 κουταλάκια του γλυκού δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
1 φύλλο σφολιάτας, σε 9 "x9" γαρνιτούρα: κρέμα σαντιγί
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς
2. Τοποθετήστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα για να λιώσει σε μέτρια θερμότητα.Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε μαζί. Αφήστε το μείγμα να έρθει σε σημείο βρασμού, περίπου 5 λεπτά. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και ελαφρά να βράσει για άλλα 5 λεπτά.Προσθέστε τη βανίλια. Κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε. Μαζί
3. Χύστε το μείγμα σε ένα 8 "x 8" ταψί (αντικολλητικό είναι το καλύτερο) και απλώστε το ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο,πάνω από τις κομμένες φράουλες,
4. Ήπια βάλτε την σφολιάτα πάνω από τις φράουλες και βάλτε τα άκρα κάτω από κάθε πλευρά του ταψιού.
5. Τρύπησε την επιφάνεια της σφολιάτας με ένα πιρούνι και ψήνουμε την πίτα για 17 έως 22 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφήστε να ξεκουραστεί για 3 λεπτά πριν την αναποδογυρηστε
6Αφηστε την να. κρυώσει για 5 λεπτά πριν την κόψετε βάζετε από πάνω την σαντιγί, αν θέλετε
2. Τοποθετήστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα για να λιώσει σε μέτρια θερμότητα.Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε μαζί. Αφήστε το μείγμα να έρθει σε σημείο βρασμού, περίπου 5 λεπτά. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και ελαφρά να βράσει για άλλα 5 λεπτά.Προσθέστε τη βανίλια. Κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε. Μαζί
3. Χύστε το μείγμα σε ένα 8 "x 8" ταψί (αντικολλητικό είναι το καλύτερο) και απλώστε το ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο,πάνω από τις κομμένες φράουλες,
4. Ήπια βάλτε την σφολιάτα πάνω από τις φράουλες και βάλτε τα άκρα κάτω από κάθε πλευρά του ταψιού.
5. Τρύπησε την επιφάνεια της σφολιάτας με ένα πιρούνι και ψήνουμε την πίτα για 17 έως 22 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφήστε να ξεκουραστεί για 3 λεπτά πριν την αναποδογυρηστε
6Αφηστε την να. κρυώσει για 5 λεπτά πριν την κόψετε βάζετε από πάνω την σαντιγί, αν θέλετε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου