Σελίδες

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Μελιτζάνες στο Ελαιόλαδο!

mela.1.jpg

Βήμα 1:

Για 2 βάζα: 
2 κιλά μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες 
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες 
1 L λευκό ξηρό κρασί 
300 ml ξίδι από λευκό κρασί 
φρέσκια ρίγανη 
φρέσκο ​​δενδρολίβανο 
Αλάτι 
1-2 Τσίλι 
Ελαιόλαδο

Βήμα 2:

Τοποθηστε τις φέτες μελιτζάνας σε ένα φαρδύ σκεύος και πασπαλίστε κάθε μια στρώση με αλάτι. Βάλτε κάποιο  κάλυμμα απευθείας επάνω τις μελιτζάνες και μετα   κάποια πολύ βαριά κατσαρόλα από πάνω. Αφήστε το για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα. 
Αυτό γίνεται για να  φύγει όλο το νερό και  η πικρή γεύση!

Βήμα 3:

Στη συνέχεια, στύψτε τις μελιτζάνες σε μια πετσέτα κουζίνας για να αφαιρέσετε όλο το νερό. 
 το νερό είναι ο δαίμονας της μελιτζάνας!

Βήμα 4:

Φέρτε το λευκό κρασί και ξύδι να πάρουν μια βράση και στη συνέχεια προσθέστε όλες τις μελιτζάνες και αφήστε  μαγειρευτούν  για 5 λεπτά. Στραγγίζετε  πολύ καλά και στη συνέχεια στύψτε τις και πάλι σε μια πετσέτα κουζίνας. Όλα τα υγρά πρέπει να φύγουν! Προσοχή, στο νερό μπορεί ακόμα να είναι πολύ καυτό!

Βήμα 5:

IMG_7581.JPG
IMG_7592.JPG
IMG_7586.JPG
Αφήστε τις μελιτζάνες για λίγα λεπτά και μετά τοποθετήστε τις σε στρώσεις μέσα σε καθαρά γυάλινα βάζα μαζί με το σκόρδο,το τσίλι και τα βότανα.Σκεπάστε τις με ελαιόλαδο και είναι έτοιμες Κλείστε τα βάζα ερμητικά. Το επόμενο πρωί, ίσως χρειαστεί να συμπληρώσετε περισσότερο .λάδι Μπορείτε να κρατήσετε τα κλειστά βάζα για 6 μήνες, τα ανοιγμένα  στο ψυγείο για 3 μήνες                                             πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου