Βήμα 1:
Για 2 βάζα:
2 κιλά μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
1 L λευκό ξηρό κρασί
300 ml ξίδι από λευκό κρασί
φρέσκια ρίγανη
φρέσκο δενδρολίβανο
Αλάτι
1-2 Τσίλι
Ελαιόλαδο
2 κιλά μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
1 L λευκό ξηρό κρασί
300 ml ξίδι από λευκό κρασί
φρέσκια ρίγανη
φρέσκο δενδρολίβανο
Αλάτι
1-2 Τσίλι
Ελαιόλαδο
Βήμα 2:
Τοποθηστε τις φέτες μελιτζάνας σε ένα φαρδύ σκεύος και πασπαλίστε κάθε μια στρώση με αλάτι. Βάλτε κάποιο κάλυμμα απευθείας επάνω τις μελιτζάνες και μετα κάποια πολύ βαριά κατσαρόλα από πάνω. Αφήστε το για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Αυτό γίνεται για να φύγει όλο το νερό και η πικρή γεύση!
Αυτό γίνεται για να φύγει όλο το νερό και η πικρή γεύση!
Βήμα 3:
Στη συνέχεια, στύψτε τις μελιτζάνες σε μια πετσέτα κουζίνας για να αφαιρέσετε όλο το νερό.
το νερό είναι ο δαίμονας της μελιτζάνας!
το νερό είναι ο δαίμονας της μελιτζάνας!
Βήμα 4:
Φέρτε το λευκό κρασί και ξύδι να πάρουν μια βράση και στη συνέχεια προσθέστε όλες τις μελιτζάνες και αφήστε μαγειρευτούν για 5 λεπτά. Στραγγίζετε πολύ καλά και στη συνέχεια στύψτε τις και πάλι σε μια πετσέτα κουζίνας. Όλα τα υγρά πρέπει να φύγουν! Προσοχή, στο νερό μπορεί ακόμα να είναι πολύ καυτό!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου