[Open Sourse Food]
Μπορούμε με πολύ απλό τρόπο να φτιάξουμε σόδα στο σπίτι ή να μετατρέψουμε τον χυμό μας σε ένα δροσιστικό ανθρακούχο αναψυκτικό.
Υλικά
- 1 πλαστικό μπουκάλι 2 lt
- 2 lt νερό ή χυμό φρούτων
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ ξερή μαγιά μπύρας ή μαγιά σαμπάνιας ένεργεί γρήγορα και δεν επηρεάζει τη γεύση
Προετοιμασία
- Με ένα χωνί βάζουμε τη μαγία και τη ζάχαρη στο μπουκάλι.
- Γεμίζουμε το μπουκάλι με νερό ή χυμό, αφήνοντας 2 με 3 δάχτυλα κενό από την κορυφή για να έχει αέρα.
- Ανακινούμε καλά το μπουκάλι και το αφήνουμε σε ένα σκοτεινό και δροσερό μέρος για 3 ημέρες.
- Χαλαρώνουμε λίγο το καπάκι και βάζουμε το μπουκάλι για μία μέρα στο ψυγείο.
- Σουρώνουμε με ένα ψιλό σουρωτήρι ή τουλουπάνι το αναψυκτικό μας.
- Διατηρείται στο ψυγείο, καλύτερα σε γυάλινο μπουκάλι.πηγη http://greenchef.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου