λικερ κρανα
1.lλιτρο κονιακ... ( η ρακι ή οινοπνευμα ποτοποιιας)
1 κιλό κράνα πολυ ωριμα
1 κιλό ζαχαρη
2 ξύλα κανέλλας- 3 γαρύφαλα..
τα αφηνουμε όλα αυτα στον ηλιο μεσα σε βάζα για 2 μήνες ανακοινοντας συνεχώς για να λοιωση η ζαχαρη,μετά ριχνουμε το κονιάκ και αφήνουμε αλλες 10 μέρες στον ηλιο.. ετοιμο το θαυματουργό λικερ που πινετε ολο το χειμώνα. .λικέρ Κυδώνι
6 κυδώνια
1 λιτρο κονιάκ
2φλ. ζαχαρη
4 ξυλα κανέλλας., 2 γαρύφαλα, 1 μπαχάρι, 1 λοβό βανιλιας, 1κλωναρί αρμπαρόριζας..
---
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα 4 κυδώνια απο τα 6 σε κομματάκια και τα βράζουμε σε μπολικο νερό μέχρι να μαλακώσουν 30 λεπτα περίπου.. Σουρώνουμε και σε αυτο το ζουμί προσθέτουμε την ζάχαρη και λιγες σταγόνες λεμόνι για να τα κάνουμε σιρόπι βράζουμε 5 λεπτα ακόμα μπορουμε να βάλουμε και τα μπαχαρικά εκτος της αρμαρόριζας.. οταν κρυώσει καλα το βάζουμε σε ενα καλα αποστειρομένο βάζο μαζι με το κονιάκ την αρμπαροριζα και τα υπολοιπα κυδώνια κομένα σε κομμάτια αλλα δεν τα καθαρίζουμε ουτε βγάζουμε τα σπόρια (ετσι παιρνουμε τις βιταμίνες τα ιχνοστοιχια και τα μεταλα ) .. αφήνουμε να σταθούν 10 μέρες και το σερβιροουμε ... ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ
1 ΛΙΤΡΟ -ΚΟΝΙΑΚ η ΤΣΙΠΟΥΡΟ ή ρουμι, η ρακι
5 φλ. καθαρισμένα ρόδια τα σπορια + 2 φλυτζάνια χυμό ρόδι
5 φλ. ζάχαρη.
1 ξυλο κανέλλας, 2-3 γαρύφαλλα
2-3 σταγόνες λεμονι
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ρόδι και την ζάχαρη βράζουμε για 10 λεπτά κλεινω την φωτιά και κατόπιν τον χυμό απο ρόδια το λεμόνι. και τα μπαχαρικά , το αφήνω να σταθέι για 24 ώρες . Την άλλη μερα το μεταφέρω σε βάζο μαζί με το ποτο το
κλεινω για 10 μερές, ειναι ετοιμο.. Οταν θέλω να σερβίρω σουρώνο πολυ καλά με φίλτρο καφέ μόνο την ποσοτητα που θέλω να το υπολοιπο το αφήνω μέσα με το φρουτο.. οσο περνάει ο καιρός θα γίνετε καλυτερο.To Λικέρ μήλου ταιρίαζει απίστευτα με τα γλυκά της σαρακοστής .. χαλβάς, μηλόπιτα, μπακλαβάδες, κανταιφια.. δοκιμαστε το..
λικερ με κοκκινα μήλα
1 λιτρο ρακι
1 κιλό ζαχαρη
1 κιλό μήλα κομμενα στα τεσσερα με την φλουδα τους αρωματικά δεν τα καθαρίζω μόνο που βγάζω τα κουκούτσια ..
3 ξυλα κανελας 5-6 γαρύφαλλα και το χυμό απο μισό λεμόνι.. ολά αυτα μαζι σε ενα βάζο για δυο μηνες περιπου σε σκοτεινό ντουλάπι ανακοινω δύο με τρεις φορες την εβδομάδα.. γινετε απιθανο χειμωνιάτικο λικερ.. λικερ Σταφυλι
1 κιλο μαυρα σταφύλια
1 λιτρο τσιπουρο
1 κιλο ζαχαρι
2-3 φύλα αρμπαροριζα
1 βανιλια
1/2 χυμο λεμονι
1-2 ξυλα κανελας
-σε μια κατσαρόλα βράζω όλα τα υλικά μαζι (εκτος απο το τσιπουρο) για 10 λεπτα ανακατεύοντας συνεχεια, πολυ προσοχη γιατι μπορει να κολησει , πατάμε συνεχεια τα σταφυλια να βγάλουν οσο περισοτερο ζουμι εχουν.. κλεινουμε την φωτικα και αφήνουμε να ησηχάσει , την άλλη μέρα ριχνουμε όλο το μιγμα + το ρακι σε μια γιάλα ανακατευουμε καλά και το αφηνουμε στον ηλιο πανω απο 30 ημέρες οσο περισσότερο τοσο καλυτερα.. δοκιμάστετο ειναι εξαιρετικό!!!
1.lλιτρο κονιακ... ( η ρακι ή οινοπνευμα ποτοποιιας)
1 κιλό κράνα πολυ ωριμα
1 κιλό ζαχαρη
2 ξύλα κανέλλας- 3 γαρύφαλα..
τα αφηνουμε όλα αυτα στον ηλιο μεσα σε βάζα για 2 μήνες ανακοινοντας συνεχώς για να λοιωση η ζαχαρη,μετά ριχνουμε το κονιάκ και αφήνουμε αλλες 10 μέρες στον ηλιο.. ετοιμο το θαυματουργό λικερ που πινετε ολο το χειμώνα. .λικέρ Κυδώνι
6 κυδώνια
1 λιτρο κονιάκ
2φλ. ζαχαρη
4 ξυλα κανέλλας., 2 γαρύφαλα, 1 μπαχάρι, 1 λοβό βανιλιας, 1κλωναρί αρμπαρόριζας..
---
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα 4 κυδώνια απο τα 6 σε κομματάκια και τα βράζουμε σε μπολικο νερό μέχρι να μαλακώσουν 30 λεπτα περίπου.. Σουρώνουμε και σε αυτο το ζουμί προσθέτουμε την ζάχαρη και λιγες σταγόνες λεμόνι για να τα κάνουμε σιρόπι βράζουμε 5 λεπτα ακόμα μπορουμε να βάλουμε και τα μπαχαρικά εκτος της αρμαρόριζας.. οταν κρυώσει καλα το βάζουμε σε ενα καλα αποστειρομένο βάζο μαζι με το κονιάκ την αρμπαροριζα και τα υπολοιπα κυδώνια κομένα σε κομμάτια αλλα δεν τα καθαρίζουμε ουτε βγάζουμε τα σπόρια (ετσι παιρνουμε τις βιταμίνες τα ιχνοστοιχια και τα μεταλα ) .. αφήνουμε να σταθούν 10 μέρες και το σερβιροουμε ... ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ
1 ΛΙΤΡΟ -ΚΟΝΙΑΚ η ΤΣΙΠΟΥΡΟ ή ρουμι, η ρακι
5 φλ. καθαρισμένα ρόδια τα σπορια + 2 φλυτζάνια χυμό ρόδι
5 φλ. ζάχαρη.
1 ξυλο κανέλλας, 2-3 γαρύφαλλα
2-3 σταγόνες λεμονι
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ρόδι και την ζάχαρη βράζουμε για 10 λεπτά κλεινω την φωτιά και κατόπιν τον χυμό απο ρόδια το λεμόνι. και τα μπαχαρικά , το αφήνω να σταθέι για 24 ώρες . Την άλλη μερα το μεταφέρω σε βάζο μαζί με το ποτο το
κλεινω για 10 μερές, ειναι ετοιμο.. Οταν θέλω να σερβίρω σουρώνο πολυ καλά με φίλτρο καφέ μόνο την ποσοτητα που θέλω να το υπολοιπο το αφήνω μέσα με το φρουτο.. οσο περνάει ο καιρός θα γίνετε καλυτερο.To Λικέρ μήλου ταιρίαζει απίστευτα με τα γλυκά της σαρακοστής .. χαλβάς, μηλόπιτα, μπακλαβάδες, κανταιφια.. δοκιμαστε το..
λικερ με κοκκινα μήλα
1 λιτρο ρακι
1 κιλό ζαχαρη
1 κιλό μήλα κομμενα στα τεσσερα με την φλουδα τους αρωματικά δεν τα καθαρίζω μόνο που βγάζω τα κουκούτσια ..
3 ξυλα κανελας 5-6 γαρύφαλλα και το χυμό απο μισό λεμόνι.. ολά αυτα μαζι σε ενα βάζο για δυο μηνες περιπου σε σκοτεινό ντουλάπι ανακοινω δύο με τρεις φορες την εβδομάδα.. γινετε απιθανο χειμωνιάτικο λικερ.. λικερ Σταφυλι
1 κιλο μαυρα σταφύλια
1 λιτρο τσιπουρο
1 κιλο ζαχαρι
2-3 φύλα αρμπαροριζα
1 βανιλια
1/2 χυμο λεμονι
1-2 ξυλα κανελας
-σε μια κατσαρόλα βράζω όλα τα υλικά μαζι (εκτος απο το τσιπουρο) για 10 λεπτα ανακατεύοντας συνεχεια, πολυ προσοχη γιατι μπορει να κολησει , πατάμε συνεχεια τα σταφυλια να βγάλουν οσο περισοτερο ζουμι εχουν.. κλεινουμε την φωτικα και αφήνουμε να ησηχάσει , την άλλη μέρα ριχνουμε όλο το μιγμα + το ρακι σε μια γιάλα ανακατευουμε καλά και το αφηνουμε στον ηλιο πανω απο 30 ημέρες οσο περισσότερο τοσο καλυτερα.. δοκιμάστετο ειναι εξαιρετικό!!!
λικερ ΜΕΛΙΟΥ -
2- συνταγη λικερ μελιου στον ΗΛΙΟ
1 ΛΙΤΡΟ ΚΑΛΟ ΚΟΝΙΑΚ
500 ΓΡ . ΜΕΛΙ
2-3 ΚΑΝΕΛΕΣ 5 ΓΑΡΥΦΑΛΑ
1ΦΛΟΥΔΑ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΆΖΟ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΓΙΑ 40 ΜΕΡΕΣ...ΕΤΟΙΜΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΛΙΩΣΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΕΛΙ ΤΟ ΦΥΛΑΩ ΣΕ ΝΤΟΥΛΑΠ ΑΠΟ Ιhttps://www.facebook.com/talikerthssofias?ref=stream
συστατικά: 400 ml γάλα καρύδας 250 ml κρέμα γάλακτος 250 ml πλήρες γάλα 100 g ζάχαρη 100 ml αλκοόλης σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα καρύδας κρέμα ζάχαρη να διαλυθεί η ζάχαρη Οταν κρυώσει καλά προσθέτουμε το αλκοόλ .http://bricioledicannella.blogspot.gr/
ΚΑΝΟΝΑΣ... Στα λευκά φρούτα που θελουμε δίαφανο χρώμα.. βάζουμε παντα λευκό ποτο οπως (ρακι, ρούμι, τσίπουρο, τσικουδιά , βότκα
1 ΛΙΤΡΟ ΚΑΛΟ ΚΟΝΙΑΚ
500 ΓΡ . ΜΕΛΙ
2-3 ΚΑΝΕΛΕΣ 5 ΓΑΡΥΦΑΛΑ
1ΦΛΟΥΔΑ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΆΖΟ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΓΙΑ 40 ΜΕΡΕΣ...ΕΤΟΙΜΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΛΙΩΣΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΕΛΙ ΤΟ ΦΥΛΑΩ ΣΕ ΝΤΟΥΛΑΠ ΑΠΟ Ιhttps://www.facebook.com/talikerthssofias?ref=stream
λικέρ καρύδας
συστατικά: 400 ml γάλα καρύδας 250 ml κρέμα γάλακτος 250 ml πλήρες γάλα 100 g ζάχαρη 100 ml αλκοόλης σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα καρύδας κρέμα ζάχαρη να διαλυθεί η ζάχαρη Οταν κρυώσει καλά προσθέτουμε το αλκοόλ .http://bricioledicannella.blogspot.gr/