για περίπου 25 Nutellotti:
180 gr Nutella σε θερμοκρασία δωματίου (για να μην είναι «υγρή»)
150 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00 , 1 μέτριο αυγό (περίπου 80 g)
Για τη γέμιση:
100 γρ Nutella (ή, αν προτιμάτε, μαρμελάδα φράουλα / κεράσι πορτοκάλι )
Μέθοδος:
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό και τη Nutella , στη συνέχεια ενσωματώνουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο ) και είμαστε έτοιμοι να ζυμώσουμε με το χέρι το μίγμα. Μόλις έχουμε έτοιμη τη ζύμη τη πλάθουμε σε μπαλάκια και με τη λαβή μιας ξύλινης κουτάλα ανοιγουμε μικρές τρύπες σε κάθε μία μπαλίτσα
Ψήνουμε σε λαδόκολλα σε αέρα με προθερμασμένο τον φούρνο στους 170 ° C για 10 λεπτά (στο κανονικό φούρνο σε 15 λεπτά, 150 ° C).
Μόλις ψηθούν, μην ανησυχείτε αν θα εξακολουθεί να είναι μαλακό: όσο δροσίζουν σκληραίνουν λίγο.
Τα Σκεπάζουμε με ένα στεγνό πανί (δεν χρειάζεται σακούλα ) και τα βάζουμε σε ένα μέρος μακριά από πηγές θερμότητας πηγη https://ilpanzariello.wordpress.com/2014/11/15/nutellotti/
180 gr Nutella σε θερμοκρασία δωματίου (για να μην είναι «υγρή»)
150 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00 , 1 μέτριο αυγό (περίπου 80 g)
Για τη γέμιση:
100 γρ Nutella (ή, αν προτιμάτε, μαρμελάδα φράουλα / κεράσι πορτοκάλι )
Μέθοδος:
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό και τη Nutella , στη συνέχεια ενσωματώνουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο ) και είμαστε έτοιμοι να ζυμώσουμε με το χέρι το μίγμα. Μόλις έχουμε έτοιμη τη ζύμη τη πλάθουμε σε μπαλάκια και με τη λαβή μιας ξύλινης κουτάλα ανοιγουμε μικρές τρύπες σε κάθε μία μπαλίτσα
Ψήνουμε σε λαδόκολλα σε αέρα με προθερμασμένο τον φούρνο στους 170 ° C για 10 λεπτά (στο κανονικό φούρνο σε 15 λεπτά, 150 ° C).
Μόλις ψηθούν, μην ανησυχείτε αν θα εξακολουθεί να είναι μαλακό: όσο δροσίζουν σκληραίνουν λίγο.
Τα Σκεπάζουμε με ένα στεγνό πανί (δεν χρειάζεται σακούλα ) και τα βάζουμε σε ένα μέρος μακριά από πηγές θερμότητας πηγη https://ilpanzariello.wordpress.com/2014/11/15/nutellotti/