Μερίδες:
20-30 τεμ
Χρόνος προετοιμασίας:
Χρόνος προετοιμασίας : 60 λεπτά περίπου
Χρόνος μαγειρέματος:
Χρόνος αναμονής παστώματος : 60 μέρες περίπου
|
Συστατικά:
2 κιλά γαύρο
½ κιλό αλάτι χονδρό
½ κιλό αλάτι χονδρό
Οδηγίες:
1. Πλένουμε το γαύρο και αν θέλουμε αφαιρούμε το κεφάλι.
2. Παίρνουμε ένα δοχείο μεγάλου ανοίγματος και πασπαλίζουμε τον πάτο του με αλάτι.
3. Στρώνουμε στη σειρά δίπλα-δίπλα τους γαύρους.
4. Πασπαλίζουμε ξανά με αρκετό αλάτι και κάνουμε μια δεύτερη στρώση με γαύρους, αλλάζοντας τη φορά της τοποθέτησης των ψαριών.
5. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα ψάρια, αλλάζοντας σε κάθε στρώση τη φορά των γαύρων.
6. Όταν στρώσουμε και τους τελευταίους γαύρους, τους σκεπάζουμε με μπόλικο αλάτι και τοποθετούμε ένα σανίδι πάνω από τους γαύρους. Πάνω από το σανίδι τοποθετούμε ένα μεγάλο σχετικά βάρος, συνήθως μια μεγάλη πέτρα, έτσι ώστε να συμπιεστεί πολύ η σύνθεση αυτή αλατιού και ψαριών.
7. Αφήνουμε έτσι το δοχείο σε σκιερό μέρος περίπου 60 μέρες. Μετά την πάροδο του διαστήματος αυτού οι αντζούγιες μας είναι έτοιμες πηγη.http://www.gourmed.gr/
6. Όταν στρώσουμε και τους τελευταίους γαύρους, τους σκεπάζουμε με μπόλικο αλάτι και τοποθετούμε ένα σανίδι πάνω από τους γαύρους. Πάνω από το σανίδι τοποθετούμε ένα μεγάλο σχετικά βάρος, συνήθως μια μεγάλη πέτρα, έτσι ώστε να συμπιεστεί πολύ η σύνθεση αυτή αλατιού και ψαριών.
7. Αφήνουμε έτσι το δοχείο σε σκιερό μέρος περίπου 60 μέρες. Μετά την πάροδο του διαστήματος αυτού οι αντζούγιες μας είναι έτοιμες πηγη.http://www.gourmed.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου