Η σοκολάτα είναι θεϊκή, περιβάλλεται από μια γεύση αισθησιακή, βαθιά. Μαύρη, πολυτελή, ευχάριστη, ισχυρή, πυκνή, κρεμώδης, σαγηνευτική, υποβλητική, πλούσια, υπερβολική, μεταξένια, γλυκιά, πονηρή, παραδεισένια ...(Elaine Sherman) ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Δόσεις για: 4 άτομα
200 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
100 γραμμάρια μασκαρπόνε
80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
4 κουταλιές σκόνης κακάου
4 κουταλιές της σούπας καρύδας σε λεπτές νιφάδες
4 κουταλιές της σούπας κομμένα φιστίκια
|
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Ψιλοκόψτε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι και στη συνέχεια αφήστε τη να λειώσει σε μπεν μαρι Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη μασκαρπόνε με τη σοκολάτα και τη ζάχαρη άχνη για να αποκτήσετε ένα ομοιογενές μείγμα και αφήστε το να παραμείνει στο ψυγείο για 30 λεπτά. Τώρα δημιουργήστε με βρεγμένα χέρια, μπάλες διαμέτρου 5 cm. Περάστε τις με γεύση σε σκόνη κακάο, καρύδα και φιστίκια για να καλύψετε την επιφάνεια. Αφήστε να ξεκουραστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά και να κρυώσουν.
Διατήρηση
Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα σοκολατακια στο ψυγείο για περισσότερο από 2-3 ημέρες, καλύπτοντάς τα με διαφανή μεμβράνη ή μέσα σε γυάλινο βάζο.
Συμβουλή
Τα σοκολατακια μπορούν να ετοιμαστούν την προηγούμενη μέρα και στη συνέχεια να γαρνιριστούν με τους σπόρους (αυτά που θέλετε) ακριβώς πριν τα σερβίρετε, έτσι ώστε να κρατήσουν την τραγανότητά τους!