Χρόνος προετοιμασίας: 36 ώρες
Χρόνος: 5 λεπτά
- 4 κολοκυθάκια
- Αλάτι
- Σουβλάκια
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν ή πιπέρι
- 2 κουταλιές φρέσκο δυόσμο , ψιλοκομμένο
- Χυμό μισού λεμονιού
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε στρογγυλούς δίσκους περίπου 1/4 ίντσα παχιά.Πασπαλίζουμε το αλάτι σε ένα μεγάλο ταψί ,τοποθετούμε τα κολοκυθάκια σε αυτό. Πασπαλιζουμε με περισσότερο αλάτι στην κορυφή.Τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για όχι περισσότερο από μία ώρα -
- Στεγνώνουμε με μια πετσέτα και τα βάζουμε σε σουβλάκια. Κρεμάμε τα κολοκυθάκια σε ένα ζεστό ξηρό μέρος για 24-48 ώρες, ανάλογα με τη θερμοκρασία. Θέλουμε να είναι στεγνά ...!
- Μόλις στεγνώσουν όπως αυτά, μπορούν να αποθηκευτούν σε βάζα, που καλύπτεται με ελαιόλαδο, για μήνες στο ψυγείο.η σε μια καθαρή πάνινη σακούλα
- Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά . Προσθέστε τα γύρους κολοκυθάκια Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3-4 λεπτά.
- Στο τελευταίο λεπτό, προσθέστε το καγιέν και ανακατέψτε, στη συνέχεια, κάντε το ίδιο με το δυόσμο. Σβήστε τη φωτιά.
- Πιέστε το χυμό λεμονιού στα κολοκυθάκια, όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε.Αν επιλέξετε να τα αποθηκεύσετε χωρίς λάδι ,τα βάζετε λίγη ώρα στο νερό [για να φύγει το αλάτι και να πάρουν την υγρασία που έχουν χάσει με την αποξήρανση] και μετά τα
μαγειρεύτε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου