Ο παππούς μου έφτιαχνε για μεζεδάκι κάτι με χοιρινό και κόκκινο πιπέρι.
Εβαλα τη μάνα μου λοιπόν να θυμηθεί τη συνταγή και τη δοκίμασα δυο τρεις φορές.
Την τελευταία φορά όμως έκανα μία παραλλαγή βασισμένη στην Κυπριακή Λούντζα.
Έχουμε και λέμε.
παίρνουμε χοιρινή πανσέτα
ένα λευκό κρασί (εγώ έβαλα Δεμέστιχα, αλλά θα πρότεινα κάνα Μοσχοφίλερο)
ένα σακούλι αλάτι θαλασσινό. χοντρό
γλυκιά πάπρικα
καυτερή πάπρικα.
Πλένουμε και στεγνώνουμε την πανσέτα.
Τρίβουμε την πανσέτα ολόκληρη με το αλάτι και την αφήνουμε στην άκρη, αφού την πασπαλίσουμε με γλυκιά και καυτερή πάπρικα.
Παίρνουμε ένα τάπερ που κλείνει παρα πολύ καλά, βάζουμε την πανσέτα μέσα, ρίχνουμε το κρασί και 4 κουταλιές της σούπας αλάτι και σφραγίζουμε.
Το ξεχνάμε στο ψυγείο, χωρίς να το ανοίξουμε για δοκιμές και πειράματα, για δύο εβδομάδες.
Απλά το κουνάμε απαλά που και που για να πάει παντού το αλάτι.
Περιμένουμε υπομονετικά και για να περάσει ο χρόνος.
Σε δύο εβδομάδες λοιπόν, είναι πλέον κρασάτο και παστό.
Ανοίγουμε, ξεπλένουμε, στεγνώνουμε, τρίβουμε πάλι με αλάτι και πιπέρια, το αφήνουμε καμιά ώρα και το τινάζουμε καλά.
Το φυλάμε στο ψυγείο. Ο παππούς το κρέμαγε σε ένα τούλι έξω, αλλά μένω στην Αθήνα, οπότε δεν το ρισκάρω.
Για να το σερβίρουμε, κόβουμε φυσικά λεπτές φέτες με πολύ κοφτερό μαχαίρι.
Συνοδεύει τέλεια τσίπουρο και μπύρα. Ειδικά αν στη παγωμένη μπύρα ρίξετε και τρεις σταγόνες ταμπάσκο. ;-)
Tip: Ζητείστε από τον χασάπη κάνα κομμάτι που να μην έχει πολλούς χόνδρους ΠΗΓΗ.http://chocorello.blogspot.gr/
Εβαλα τη μάνα μου λοιπόν να θυμηθεί τη συνταγή και τη δοκίμασα δυο τρεις φορές.
Την τελευταία φορά όμως έκανα μία παραλλαγή βασισμένη στην Κυπριακή Λούντζα.
Έχουμε και λέμε.
παίρνουμε χοιρινή πανσέτα
ένα λευκό κρασί (εγώ έβαλα Δεμέστιχα, αλλά θα πρότεινα κάνα Μοσχοφίλερο)
ένα σακούλι αλάτι θαλασσινό. χοντρό
γλυκιά πάπρικα
καυτερή πάπρικα.
Πλένουμε και στεγνώνουμε την πανσέτα.
Τρίβουμε την πανσέτα ολόκληρη με το αλάτι και την αφήνουμε στην άκρη, αφού την πασπαλίσουμε με γλυκιά και καυτερή πάπρικα.
Παίρνουμε ένα τάπερ που κλείνει παρα πολύ καλά, βάζουμε την πανσέτα μέσα, ρίχνουμε το κρασί και 4 κουταλιές της σούπας αλάτι και σφραγίζουμε.
Το ξεχνάμε στο ψυγείο, χωρίς να το ανοίξουμε για δοκιμές και πειράματα, για δύο εβδομάδες.
Απλά το κουνάμε απαλά που και που για να πάει παντού το αλάτι.
Περιμένουμε υπομονετικά και για να περάσει ο χρόνος.
Σε δύο εβδομάδες λοιπόν, είναι πλέον κρασάτο και παστό.
Ανοίγουμε, ξεπλένουμε, στεγνώνουμε, τρίβουμε πάλι με αλάτι και πιπέρια, το αφήνουμε καμιά ώρα και το τινάζουμε καλά.
Το φυλάμε στο ψυγείο. Ο παππούς το κρέμαγε σε ένα τούλι έξω, αλλά μένω στην Αθήνα, οπότε δεν το ρισκάρω.
Για να το σερβίρουμε, κόβουμε φυσικά λεπτές φέτες με πολύ κοφτερό μαχαίρι.
Συνοδεύει τέλεια τσίπουρο και μπύρα. Ειδικά αν στη παγωμένη μπύρα ρίξετε και τρεις σταγόνες ταμπάσκο. ;-)
Tip: Ζητείστε από τον χασάπη κάνα κομμάτι που να μην έχει πολλούς χόνδρους ΠΗΓΗ.http://chocorello.blogspot.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου