Σελίδες

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

"7 τρόποι για να τυλίξετε ένα ζυμαρικό».... σε τέσσερα βήματα.!

Jiaozi περιτύλιγμα - πλοιάρχου



Ζυμαρικό είναι τρόφιμο το οποίο φτιάχνεται από αλεύρι και νερό (και σε κάποιες περιπτώσεις και με αυγά).


Τα ζυμαρικά είναι δημοφιλή φαγητά σε όλο τον κόσμο. Η διάδοσή τους έγινε από την Ιταλία, αν και η αρχική τους προέλευση θεωρούνταν πως είναι από την Κίνα (νουντλς) αφού η παράδοση λέει ότι ο Μάρκο Πόλο τα έφερε από την Κίνα όταν γύρισε στη Βενετία. Ωστόσο, το πρώτο ζυμαρικό θεωρείται πως εμφανίστηκε στην Αρχαία Ελλάδα όπου ήταν ένα τετράγωνο φύλλο ζύμης με την ονομασία λάσανον (τα μετέπειτα λαζάνια). Η λέξη λάσανο (που αναφέρονταν σε μια τετράγωνη και πλατιά ζύμη) έχει επιζήσει έως σήμερα στο πλατύ ψωμί που ονομάζεται λαγάνα.Ζυμαρικά,  μια βάση της κινέζικης κουζίνας, είναι μεταξύ το είδος των κινεζικών τροφίμων που, αν κάποιος έχει πάει στην Κίνα ή όχι, κάποιος σίγουρα θα είχαν ή τουλάχιστον ακούσει. ...
Το να κάνεις  ζυμαρικά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο θα περίμενε κανείς η πραγματική πρόκληση βρίσκετε  στο να δημιουργησεις όμορφα σχεδία για ένα εντυπωσιακό πιάτο ζυμαρικών Η Κινέζικη κουζίνα έχει καταφέρει να κάνει τα ζυμαρικά ένα από τα πιο νόστιμα και εντυπωσιακά πιάτα της Δείτε πως  ."7 τρόποι για να τυλίξετε ένα ζυμαρικό» σε τέσσερα βήματα.
Αυτό είναι το πιο κοινό σχήμα σε ζυμαρικά, και η πιο κοινή μέθοδος περιτύλιξης: τσιμπήστε τις άκρες μαζί, και να κάνετε πτυχώσεις τόσο για την ενίσχυση της στεγανοποίησης και για να δημιουργήσει ένα όμορφα βολάν.
Jiaozi 7

Τριγωνικό σχήμα ζυμαρικών:Jiaozi 1

Πυραμίδα σχήμα ζυμαρικών με βολάν:
Jiaozi 2

Tote τσάντα σε σχήμα ζυμαρικών:
Jiaozi 3

Χρυσά ζυμαρικών ψάρια:Jiaozi 4

Wonton:
Jiaozi 5

 πτυχές ζυμαρικών:
Jiaozi 6

Φυσικά, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να σφραγίσετε τα άκρα του περιτυλίγματος σταθερά. Διαφορετικά, θα καταλήξετε με μια κατσαρόλα σούπας με γέμιση ζυμαρικών και μαγειρεμένα περιτυλίγματα!                                                                                           ΑΠΌ:    http://www.theworldofchinese.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου