Υλικά΅500 γρ, φαγόπυρο, 3/4 του φλιτζανιούνερό, αλάτι. Πλένουμε το φαγόπυρο και το βάζουμε να μουσκέψει για 7 - 8 ώρες! Το βάζουμε σε τρυπητό και το ξεπλένουμεκαλά να φύγει όσοτο δυνατώνκαλύτερα η κολλώδηςουσία που βγαίνειαπό το σπόρομετά το μούλιασμα! Το αφήνουμελίγο να στραγγίξει και το βάζουμε με το νερό και το αλάτι στο μπλέντερώστε να γίνει σαν άπηκτοςχυλός! το βάζουμε σε ενα μπολ, το σκεπάζουμε με ενα πανί και το αφήνουμε να κάτσει σε ζεστόμέρος για ένα εικοσιτετράωρο η και περισσότερο αν χρειαστεί! Ξέρουμεοτι είναιέτοιμοόταν το δούμε να έχειφουσκώσει! Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και βάζουμε το μίγμα μέσα! Απόπάνωμπορείτε να ρίξετεσουσάμι! Εγώαφούκάνωαυτή την διαδικασία το αφήνω να κάτσειπάλικάποιαώρα και μετά το βάζω σε προθερμασμένο φούρνο ! Ο χρόνος και η θερμοκρασίαεξαρτάταιαπ τον φούρνο σας! Το ψήνωπερίπου μια ώρα στους 200 βαθμούς!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου