Σελίδες

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Ψωμί χωρίς γλουτένη με φαγόπυρο!!

Gluten-free buckwheat breadΥλικά΅500 γρ, φαγόπυρο, 3/4 του φλιτζανιού νερό, αλάτι. Πλένουμε το φαγόπυρο και το βάζουμε να μουσκέψει για 7 - 8 ώρες! Το βάζουμε σε τρυπητό και το ξεπλένουμε καλά να φύγει όσο το δυνατών καλύτερα η κολλώδης ουσία που βγαίνει από το σπόρο μετά το μούλιασμα! Το αφήνουμε λίγο να στραγγίξει και το βάζουμε με το νερό και το αλάτι στο μπλέντερ ώστε να γίνει σαν άπηκτος χυλός! το βάζουμε σε ενα μπολ, το σκεπάζουμε με ενα πανί και το αφήνουμε να κάτσει σε ζεστό μέρος για ένα εικοσιτετράωρο η και περισσότερο αν χρειαστεί! Ξέρουμε οτι είναι έτοιμο όταν το δούμε να έχει φουσκώσει! Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και βάζουμε το μίγμα μέσα! Από πάνω μπορείτε να ρίξετε σουσάμι! Εγώ αφού κάνω αυτή την διαδικασία το αφήνω να κάτσει πάλι κάποια ώρα και μετά το βάζω σε προθερμασμένο φούρνο ! Ο χρόνος και η θερμοκρασίαεξαρτάται απ τον φούρνο σας! Το ψήνω περίπου μια ώρα στους 200 βαθμούς!!!

                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου