Βυσσινάδα
ένα φυσικό παυσίπονο........έρευνα έχει βρει ότι ο χυμός από τα βύσσινα είναι αντι-φλεγμονώδης , διότι περιέχει ενώσεις που δρουν κάπως παρόμοια με την ασπιρίνη. Ορισμένες από αυτές τις ενώσεις στα βύσσινα ονομάζονται ανθοκυανίνες. Αντιοξειδωτική ικανότητα των top 12 Φρούτων Η δοκιμή ORAC (οξυγόνο ριζική ικανότητα απορρόφησης) προσδιορίζει με ακρίβεια τις αντιοξειδωτικές ικανότητες των τροφίμων, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα περισσότερα φυσικά προϊόντα είναι ενα σύνθετο μείγμα των φυτοχημικών ουσιών(Τα φυτοχημικά είναι συστατικά τα οποία παράγουν τα φυτά για να προστατεύσουν τον εαυτό τους από ιούς, βακτήρια ή μύκητες).
πολλές από τις οποίες είναι αντιοξειδωτικες. Είναι ένα μέτρο πόσο πολλά είναι τα αντιοξειδωτικά σε ένα προϊόν διατροφής και πόσο ισχυρά . Αυτό σημαίνει ότι τα αντιοξειδωτικά στα βύσσινα είναι πιο εύκολα διαθέσιμα για να εξουδετερώσουν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα μας.
Η έρευνα που διεξάγεται στο Jean Mayer (Ηνωμένες Πολιτείες Υπουργείο Γεωργίας (USDA) Human Nutrition Research Center για τη Γήρανση στο Πανεπιστήμιο Tufts και Brunswick Εργαστήριο, σε σύγκριση με τις τιμές ORAC (οξυγόνο ριζική ικανότητα απορρόφησης}των 12 top φρούτων. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο συμπυκνωμένος χυμός βύσσινου έχει πάνω από 17 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από ό, τι τα κόκκινα σταφύλια.
Το εύρημα αυτό είναι σημαντικό δεδομένου του όγκου της έρευνας που διατίθενται για τα οφέλη για την υγεία της κατανάλωσης κόκκινου κρασιού. Τα αποτελέσματα της δοκιμής ORAC φαίνεται παρακάτω:
Τάξη
|
Καρπός
|
Orac Αξία
|
1 | Χυμός απο βύσσινα |
12000
|
2 | Αποξηραμένα ξινά κεράσια(βυσσινα) |
6800
|
3 | Ξερά δαμάσκηνα |
5770
|
4 | Μύρτιλα |
2400
|
5 | Βατόμουρα |
2036
|
6 | Κατεψυγμένα ξινά κεράσια(βυσσινα) |
2033
|
7 | Κονσέρβες κεράσια waterpack ξινά |
1700
|
8 | Φράουλες |
1540
|
9 | Σμέουρα |
1220
|
10 | Δαμάσκηνα |
949
|
11 | Πορτοκάλια |
750
|
12 | Κόκκινα σταφύλια |
739
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου