Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Βυσσινάδα το «απόλυτο αντιοξειδωτικό»

Βυσσινάδα
 ένα φυσικό παυσίπονο........έρευνα έχει βρει ότι ο χυμός από τα βύσσινα  είναι αντι-φλεγμονώδης , διότι περιέχει ενώσεις που δρουν κάπως παρόμοια με την ασπιρίνη. Ορισμένες από αυτές τις ενώσεις στα βύσσινα ονομάζονται ανθοκυανίνες.                                                                                   Αντιοξειδωτική ικανότητα των top 12 Φρούτων Η δοκιμή ORAC (οξυγόνο ριζική ικανότητα απορρόφησης) προσδιορίζει με ακρίβεια τις αντιοξειδωτικές ικανότητες των τροφίμων, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα περισσότερα φυσικά προϊόντα είναι ενα σύνθετο μείγμα των φυτοχημικών ουσιών(Τα φυτοχημικά είναι συστατικά τα οποία παράγουν τα φυτά για να προστατεύσουν τον εαυτό τους από ιούς, βακτήρια ή μύκητες).


 πολλές από τις οποίες είναι αντιοξειδωτικες. Είναι ένα μέτρο  πόσο πολλά είναι τα αντιοξειδωτικά  σε ένα προϊόν διατροφής και πόσο ισχυρά . Αυτό σημαίνει ότι τα αντιοξειδωτικά στα βύσσινα  είναι πιο εύκολα διαθέσιμα για να εξουδετερώσουν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα μας.

Η έρευνα που διεξάγεται στο Jean Mayer (Ηνωμένες Πολιτείες Υπουργείο Γεωργίας (USDA) Human Nutrition Research Center για τη Γήρανση στο Πανεπιστήμιο Tufts και Brunswick Εργαστήριο, σε σύγκριση με τις τιμές ORAC (οξυγόνο ριζική ικανότητα απορρόφησης}των 12 top φρούτων. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο συμπυκνωμένος χυμός βύσσινου έχει πάνω από 17 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από ό, τι τα κόκκινα σταφύλια.
Το εύρημα αυτό είναι σημαντικό δεδομένου του όγκου της έρευνας που διατίθενται για τα οφέλη για την υγεία της κατανάλωσης κόκκινου κρασιού. Τα αποτελέσματα της δοκιμής ORAC φαίνεται παρακάτω:
ORAC αξίες για τα κορυφαία12 φρούτα σε μορφή πίνακα
Τάξη
Καρπός
Orac Αξία
1Χυμός απο βύσσινα
12000
2Αποξηραμένα ξινά κεράσια(βυσσινα)
6800
3Ξερά δαμάσκηνα
5770
4Μύρτιλα
2400
5Βατόμουρα
2036
6Κατεψυγμένα ξινά κεράσια(βυσσινα)
2033
7Κονσέρβες κεράσια waterpack ξινά
1700
8Φράουλες
1540
9Σμέουρα
1220
10Δαμάσκηνα
949
11Πορτοκάλια
750
12Κόκκινα σταφύλια
739

    πηγη                                                                                                                                                                                                        Στην Ικαρία από τα παλιά χρόνια όλα τα σπίτια είχαν Βυσσινιές για την παρασκευή του παραδοσιακού καριώτικου  γλυκού Είναι το γλυκό με την μεγαλύτερη ζήτηση Δυστυχώς για σας  ευτυχώς για μας το γλυκό Βύσσινο είναι   δυσεύρετο  επειδή  προτιμάμε να το κρατάμε για τα σπιτικά κεράσματα στους "μουσαφιραίους "μας παρά να το εμπορευόμαστε  Ίσως η μεγάλη αγάπη που έχουμε σε αυτό το κατακόκκινο ξινό κεράσι μας χαρίζει χρόνια στη ζωή μας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου