Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Όλοι έχουμε θέση κάτω από τ΄ αστέρια…της Νικαριάς

Καλωσορίζουμε τις λαϊκές συνελεύσεις στα χωριά και τις γειτονιές, μας ως ένα σημαντικό μέσον για τη συμμετοχή των κατοίκων στα τοπικά δρώμενα και στις αποφάσεις που μας αφορούν.Στον Άγιο Πολύκαρπο Ραχών την Δευτέρα 30 Μάρτη πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση με την συμμετοχή: Αντιπροσωπείας της δημοτικής αρχής, του συμβουλίου της Κοινότητας Ραχών και των τοπικών φορέων και κατοίκων της περιοχής με αποκλειστικό θέμα, την ελεύθερη κατασκήνωση στις παραλίες Μεσακτη ,Λιβάδι ,Νας Τέθηκαν οι παρακάτω παράμετροι:
Πρόβλημα υπάρχει στη παραλία της Μεσακτης. Στη παραλία μας κατά τη περσινή περίοδο παρουσιάστηκε πολύ μεγάλος αριθμός κατασκηνωτών Σαν αποτέλεσμα αυτού η παραλία της Μεσακτης και του Να (χωρίς να έχουν τις υποδομές να δεχτούν τόσο κόσμο) έγιναν μη προσβάσιμες για τους Ικαριώτες και ξένους τουρίστες Η Δημοτική αρχή αποφάσισε να μην επιτρέψει αυτό να ξανασυμβεί και αυτό το Καλοκαίρι Και εδώ Τοποθετήθηκαν τα εξής ερωτήματα
Οι άνθρωποι που διώχνουμε κάνουν αρνητική διαφήμιση για τον τόπο μας που μέσα από μεγάλη και μακρόχρονη προσπάθεια έχει χαρακτηριστεί καθολικά από όλη τη κοινωνία, ως ο πιο φιλόξενος τόπος.
Δυστυχώς, ειδικά οι παραλίες της Μεσακτης ,και του Να με τις σημερινές και της τουλάχιστον βραχυχρόνια μελλοντικές υποδομές δεν μπορούν να δεχθούν αυτού του είδους τουρισμό.
Δημιουργείται, ειδικότερα τώρα λόγω της οικονομικής κρίσης, σε μια μεγάλη μερίδα επαγγελματιών, που ζουν στις Ράχες 12 μήνες το χρόνο, πρόβλημα στην προσπάθεια τους για επιβίωση.
Τέθηκε και το θέμα ότι η δημοτική αρχή θα πρέπει έμπρακτα να βοηθήσει.
Ζητάμε την κατανόηση του κόσμου διότι αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν για όλους μας πολλά άλλα προβλήματα, όμως προσπαθούμε να προκύψει μία μέση λύση, που δε θα διώχνει τους επισκέπτες από τον τόπο μας.
Η θέση μας είναι ως εξής:
Είμαστε αντίθετοι στην αντιμετώπιση του θέματος (της ελεύθερης κατασκήνωσης) με τον τρόπο (συνεχή κλήση αστυνομικών οργάνων) που γίνεται από διάφορους φορείς
Η συνεχή παρουσία των αστυνομικών οργάνων στην περιοχή μας, δεν λύνει, αντιθέτως μάλλον δημιουργεί προβλήματα στη τοπική κοινωνία.
Ζητούμε από όλους τους εμπλεκομένους (σύλλογοι , αστυνομικά όργανα, δημοτική αρχή κ.λ.π) να μην κάνουν ενέργειες που διώχνουν τους ανθρώπους που επιλέγουν να έρθουν στον τόπο μας.
Πιστεύουμε ότι μέσα από κοινή προσπάθεια και με την συμπαράσταση της δημοτικής αρχής να βρεθεί λύση, ώστε να συνυπάρξουμε με αυτούς τους ανθρώπους με την προϋπόθεση ότι δεν θα καταλάβουν τις μοναδικές παράλιες εμποδίζοντας την πρόσβαση των υπόλοιπων επισκεπτών σε αυτές ,και ότι θα σέβονται το περιβάλλον και τους συνανθρώπους τους.
Θα πρέπει όμως να τους επιτρέψουμε να μας το αποδείξουν!
Καταδικάζουμε απειλές και ακραίες συμπεριφορές απ’ όπου κι αν προέρχονται. και υποσχόμαστε εμείς οι σκεπτόμενοι πολίτες αυτού του τόπου ότι η Ικαρία και φέτος το Καλοκαίρι θα αγκαλιάσει ξανά όλους εσάς που θέλετε μια θέση κάτω από τον ουρανό της Σύλλογοι και φορείς θα ξαναβρεθούμε σύντομα για να βρούμε κοινά αποδεκτές λύσεις όπως χώρους φιλοξενίας για όσους δεν έχουν την δυνατότητά να πληρώσουν ξενοδοχεία Θα καθορίσουμε οι ίδιοι περιοχές ελεύθερης κατασκήνωσης εντός της επικράτειας μας , στις οποίες θα εξασφαλίσουν στοιχειώδεις υποδομές.
Σε κάθε περίπτωση, όλοι έχουμε θέση κάτω από τ΄ αστέρια…
«Οι αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών για τα τοπικής σημασίας ζητήματα είτε μέσω των λαϊκών συνελεύσεων, είτε μέσω των αποφάσεων των τοπικών συμβουλίων, θα είναι σεβαστές», Ο πλούσιος διάλογος που αναπτύχθηκε, δείχνει πως οι κάτοικοι στα χωριά των Ραχών ανησυχούν για την πορεία του τόπου τους και ότι μόνο με συμμετοχή και κοινωνική δράση. μπορούμε αν γίνουμε πιο συγκεκριμένοι στις δράσεις μας, μπορούμε να γίνουμε και πιο αποτελεσματικοί. Βασικό το να αναπτύξουμε δεσμούς αλληλεγγύης και συλλογικότητες γιατί αυτό είναι που χτυπιέται σήμερα. Οδηγούμαστε σε ατομικές λύσεις και στάσεις. Να προσπαθήσουμε να το ξεπεράσουμε αυτό. Κανείς μόνος του στη κρίση. Υπάρχει μια μαγιά ανθρώπων στην περιοχή, μπορούμε να γίνουμε πιο πολλοί αν γίνουμε πιο συγκεκριμένοι στις κινήσεις μας και στις δράσεις μας. Να συμμετέχουμε σε κάθε απόφαση που θα παρθεί από οποιοδήποτε σωματείο ,σύλλογο της περιοχής Να μην είμαστε απαισιόδοξοι και να δια δώσουμε ποιοι είμαστε ώστε να μας βρουν όσοι έχουν ανάγκη. Να στηρίξουμε έμπρακτα όσους δεν έχουν την δυνατότητά να πληρώσουν.για να κάνουν διακοπές Μέσα από συλλογικές πρακτικές θα βρούμε και άλλο κόσμο και άλλους τρόπους δράσης και παρέμβασης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου