Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Στοματικό διάλυμα απο Aloe vera και δυόσμο

λουλούδια-δυόσμο-longifolia
Υγιή δόντια και εκθαμβωτικό χαμόγελο είναι το αποτέλεσμα της σωστής στοματικής υγιεινής, την σωστή  τροφή και την καθημερινή χρήση ενός καλού στοματικού διαλύματος.
Τα δόντια πρέπει να καθαρίζονται σχολαστικά μετά από κάθε γεύμα, συμπεριλαμβανομένων των εσωτερικών επιφανειών, χρησιμοποιώντας μια  οδοντόβουρτσα με οδοντόπαστα για τουλάχιστον 10 λεπτά, αυτός ειναι ο αναγκαίος χρόνος για την πρόληψη του σχηματισμού πλάκας.
Για  ένα στόμα καθαρό, φρέσκο ​​με  μυρωδάτη αναπνοή όλη την ημέρα είναι επίσης απαραίτητο  (ιδιαίτερα τη νύχτα)  ένα αντισηπτικό στοματικό διάλυμα που βοηθά στην πρόληψη της τερηδόνας, της ουλίτιδας και της δυσοσμία του στόματος.
Τα διάφορα στοματικά διαλύματα που πωλούνται στα φαρμακεία, ως φυτικά φάρμακα και σε άλλα εμπορικά κέντρα είναι τόσα πολλά και σχεδόν στο σύνολο τους στοιχίζουν ακριβά . Σήμερα θέλω να σας προτείνω μια συνταγή για μας, κάνοντας ένα σπιτικό, φυσικό, οικονομικό, αποτελεσματικό στοματικό διάλυμα που δεν θα βλάπτει το σμάλτο των δοντιών μας .
Στοματικό διάλυμα με Aloe Vera και  δυόσμο
συστατικά:
  • 100 ml νερού
  • 5 σταγόνες δυόσμο
  • 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου
  • τζελ αλόης βέρα
προετοιμασία
Καθαρίζουμε ένα  ακατέργαστο φύλλο Aloe vera,  αφαιρούμε τη σάρκα με ένα κουτάλι και στη συνέχεια την  ανακινούμε  με το μίξερ. Σουρώνουμε το χυμό 
Βάζουμε το νερό σε μια γυάλινη φιάλη (μπορείτε να ανακυκλώσετε μια παλιά  από στοματικό διάλυμα), στη συνέχεια, με ένα σταγονόμετρο, προσθέτουμε σταγόνες   δυόσμου και ευκαλύπτου .
Ανακινούμε  το μπουκάλι για να αναμειχθούν  καλά τα συστατικά  .
ΧΡΗΣΗ Χρησιμοποιήστε το στοματικό διάλυμα το βράδυ πριν πάτε για ύπνο.Αυτό το στοματικό διάλυμα είναι πανάκεια για όλες τις φλεγμονές του στόματος για έλκη στο στόμα, επίσης αποτελεσματικό ως αναλγητικό σε περίπτωση πονόδοντου, και φυσικά μια αποτελεσματική θεραπεία για την καταπολέμηση της  "κακής αναπνοής ".
Αραιώστε το περιεχόμενο του διαλύματος  σε μισό ποτήρι νερό .Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη και χωρίς την αραίωση του με νερό .Μπορείτε ακόμα αν δεν έχετε τα απαραιτητα αιθέρια να φτιάξετε  ένα πολύ δυνατό τσάι από δυόσμο και ευκάλυπτο η φασκόμηλο και με αυτό το έγχυμα να αραιώσετε το τζελ της Αλόης  Το μονο που θα πρέπει να προσέξετε ειναι η ποσότητα να ειναι μικρή για να μην σας χαλάσει Σε γενικές γραμμες τα αιθέρια λειτουργούν ως συντηρητικά στις φυτικές συνταγές αν όμως δεν έχετε τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσετε ,καλύτερα να τα αντικαθιστάτε με εγχύματα βοτάνων σε καθαρό νερό  η σε λάδι!! μειώνοντας ταυτόχρονα την ποσότητα της συνταγής που θέλετε να παρασκευάσετε 
Το στοματικό διάλυμα πρέπει να φυλάσσεται καλά σφραγισμένο σε δροσερό μέρος. ΠΗΓΗ http://casa.atuttonet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου