Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Τι άρωμα έχει ο Έρωτας; Μα, αυτό του γιασεμιού.

Το Γιασεμί: Το λουλούδι γιασεμί είναι συχνά συνυφασμένο με το ρομαντισμό και την αγάπη χαρίζοντας έμπνευση σε ποιητές και συγγραφείς με το αλάνθαστο και σαγηνευτικό άρωμα του.

Προέρχεται από την Κίνα και κάποιες από τις ποικιλίες του ταξίδεψαν σε εμάς από τις Αραβικές χώρες για να μας αρωματίσουν τις ζεστές Καλοκαιρινές νύχτες μας. Αλήθεια ξέρετε ότι χρειάζονται 3,6 εκατομμύρια λουλούδια για να παράγουν μόλις 1 κιλό αιθέριο έλαιο γιασεμί , καθιστώντας το ένα από τα πιο ακριβά λάδια στον κόσμο.Το αιθέριο έλαιο από Γιασεμί είναι γνωστό ότι είναι ένα σημαντικό συστατικό στην παραγωγή αρωμάτων όπως το Chanel Νο 5 και Eau de Sauvage Είναι το απόλυτο έλαιο του Έρωτα καθώς βάζει τους ανθρώπους σε διάθεση αγάπης και ενισχύει επίσης τη λίμπιντο και το αίσθημα της σεξουαλικής επιθυμίας τους. . Μπορεί ακόμα να βοηθήσει στην αντιμετώπιση σεξουαλικών προβλημάτων, όπως τη πρόωρη εκσπερμάτωση και την ανικανότητα. πιστεύεται μάλιστα ότι συμβάλλει στην απελευθέρωση και την τόνωση της σεξουαλικής τσάκρα. Αναζωογονεί και θεραπεύει το δέρμα (ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα, έκζεμα και δερματίτιδα).και το πιο σημαντικό μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση του μυαλού χαρίζοντας εμπιστοσύνη, αισιοδοξία και ευφορία. Μια τζούρα από το άρωμα του διώχνει μακρυά τον φόβο, την ενοχή το άγχος. . και χάρη της έντονης γλυκιάς μυρωδιάς του τη νύχτα καταφέρνει να διώξει μακρυά και την Αϋπνία Οι νύχτες άρχισαν να μυρίζουν γιασεμί. Μου θυμίζουν όλα εκείνα τα καλοκαίρια που κάποτε μύριζαν ανεμελιά. Τι άρωμα έχει η ανεμελιά; Μα, αυτό του γιασεμιού.


Κλείνω τα μάτια και ανασαίνω. Αφήνω τη μυρωδιά να με πάρει μαζί της ,να με σεργιανίσει σε πάρκα ,πλατείες ,σε θερινά σινεμαδάκια κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθήνας. ... να εξαφανίσει με το μαγικό της ραβδί τις έγνοιες,την μπόχα που διαχέει την πόλη μου αυτές τις μέρες Έστω και για λίγο. Για όσο κρατάει μια βαθιά γλυκιά ανάσα..Ναι είμαι από τις τυχερές που μπόρεσα να πω «η Αθήνα είναι όμορφη το καλοκαίρι»...Καλό σας βράδυ και υπομονή σκουπίδια είναι και θα περάσουν ❤😊

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου